REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Putin spune că se formează o nouă ordine mondială: „Se apropie o eră nouă”

Putin spune că se formează o nouă ordine mondială: „Se apropie o eră nouă”

Replica API 20 iulie 2022 | 00:00 1718

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Occidentul nu poate oferi lumii propriul model de viitor şi că în prezent se formează o nouă ordine mondială, o alternativă la lumea unipolară existentă până acum, o nouă ordine mondială care va fi, spune el, „mai justă şi mai orientată social”, relatează agenţiile de presă EFE şi News.ru, potrivit Agerpres.

„Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (...) Atât la nivel local, cât şi global se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai juste, orientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă”, a spus el, vorbind la forumul „Idei puternice pentru un nou viitor”, desfăşurat la Moscova.

Această nouă ordine mondială, potrivit lui Putin, vine să înlocuiască lumea unipolară care, „prin natura sa, frânează dezvoltarea civilizaţiei”.

Preşedintele rus susţine că, în prezent, elitele lumii occidentale „au intrat în panică” întrucât alte centre mondiale de dezvoltare îşi prezintă viziunea lor asupra viitorului lumii.

„Oricât s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată”, a mai spus el.

La 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat armatei sale să invadeze ţara vecină Ucraina, stat suveran şi independent, a cărei integritate teritorială Rusia se angajase să o apere în conformitate cu Memorandumul de la Budapesta (1994). Războiul declanşat de Rusia în Ucraina, pe care Kremlinul îl numeşte „operaţiune specială”, a dus la izolarea ţării pe plan internaţional şi i-a atras o serie de sancţiuni dure care au drept scop descurajarea maşinăriei de război ruse, potrivit experţilor, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sosoaco, tu esti? Baga-ne-am toti p**a adanc in gatul Tatianei-Alice Florescu-Bleotu, adanc pana la ovare, pana ii iese masoneria si rusofilia pe pizda, ca avortul petru care militeaza. Ca pe tine, te-as scos pe cur, din informatiile mele primite de la americanii din serviciile secrete.
5
0
Si l-au activat pe circarul de Zelenski care si-a bagat tara intr-un razboi de nici el nu stie cum sa mai dreaga busuiocul .
2
0
Hai nu ma omori.CINE VA OPRESTE SA SPUNETI CA RAZBOIUL A FOST PROVOCAT DE JAVRELE DIN OCCIDENT.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272