REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 4 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6567
2.4° Constanța Luni, 4 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6567

Radu a servit încă un contract fără licitație unei firme de casă, aflată în atenția Consiliului Concurenței

Radu a servit încă un contract fără licitație unei firme de casă, aflată în atenția Consiliului Concurenței

Ana Maria LIPAN 23 august 2023 | 00:00 5403

Municipiul Mangalia scoate din buzunar aproximativ 15 milioane de lei, pentru executarea lucrărilor de reparații curente ale drumurilor din oraș, dar și din stațiunile arondate. Contractul aferent acestui obiectiv de investiții a fost atribuit, prin procedură simplificată, fără organizarea unei licitații electronice, unei firme de casă a primarului Cristian Radu, o cunoscută companie din Călărași, care a încasat de-a lungul timpului sume exorbitante de la stat și a intrat în final în atenția Consiliului Concurenței, după scandalul posibilelor trucări ale unor licitații cu CNAIR. 

Radu a servit inca un contract fara licitatie unei firme de casa, aflata in atentia Consiliului Concurentei

Firma Saga Infrastructură a mai bifat un contract cu Municipiului Mangalia. Compania din Călărași se va ocupa de lucrările de reparații curente ale drumurilor din oraș, dar și din stațiunile arondate, contra sumei de nu mai puțin de 14.974.842,41 de lei. Durata acordului-cadru, care i-a fost atribuit prin procedură simplificată, fără a se organiza o licitație electronică, este de 2 ani. 

Firmă cu lipici la banii publici

Reamintim faptul că acum aproximativ un an Saga Infrastructură a mai încasat 7.999.885,33 de lei de la Primăria Mangalia, pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor din municipiu și stațiuni. Contractul încheiat în luna mai 2022 nici nu a ajuns la termen, având o durată de 3 ani, că firma a și încheiat altul. 

Radu a servit inca un contract fara licitatie unei firme de casa, aflata in atentia Consiliului Concurentei

Acesta este doar un prim exemplu al lungii colaborări între UAT-ul condus de Cristian Radu și societatea din Călărași, care poate fi considerată chiar o abonată la banii municipiului. În 2019 a mai luat 2,5 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Neptun și Olimp.

Radu a servit inca un contract fara licitatie unei firme de casa, aflata in atentia Consiliului Concurentei

Saga Infrastructură SRL este deținută de Cristina Georgiana Grecu și Marian Cătălinoiu și a raportat pentru anul fiscal 2022, o cifră de afaceri de 38.964.241 de lei, profit în valoare de 1.687.974 de lei și datorii ce se ridică la suma de 23.063.597 de lei. Societatea este una dintre beneficiarele importante ale banilor publici, cu lucrări de aproape 320 de milioane de lei primite în ultimii ani. Asociați sunt Cristina Georgiana Grecu și Marian Cătălinoiu.

Ajunsă în atenția Consiliului Concurenței pentru posibile licitații trucate

În luna mai a acestui an, Consiliul Concurenţei a anunțat că investighează posibile trucări ale licitațiilor organizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcțiile de Drumuri și Poduri Constanța, Brașov, București și Timișoara pentru atribuirea contractelor de lucrări de întreținere a drumurilor.

Radu a servit inca un contract fara licitatie unei firme de casa, aflata in atentia Consiliului Concurentei

Ca urmare a acestui fapt, au fost efectuate inspecții inopinate la sediile companiilor vizate, respectiv Oyl Company Holding AG, Asfalt Dobrogea, Autoprima Serv, Saga Infrastructură, Trecon Logistic, Tredeco Holding, Data Capture, Geo Drumuri Banat și CLR-Denis Montaj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
super six four is dead.
1
0
Cat timp produceti doi lei, chinuiti si aia, cat timp va numiti Dorel si nu sunteti in stare de mai mult, exact atat timp isi vor bate altii joc de voi. Voi decideti cat timp.
2
0
- Ioane, esti pupator de c*r la radu. - Cit o mai fi para-indaratul??? Cred ca se merita citiva ani de puscarie cu suspendare. Orasul arata ca dupa razboi. De suparare, radu aproba salariile cu intirzieri de 7 - 10 zile, pt ai pedepsi pe cei ce nu sint cu el.
5
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră...contra cost!!!
1
9
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră...contra cost!!!
1
7
De V R A B I E de la Medgidia nu scrieți nimic. Un condamnat la 1 an și 7 luni cu executare, un interlop și un apropiat al clanurilor de magraoni din Medgidia este încă în funcție. De ce nu scrieți de acest i*******r care se face scăpat cu ajutorul judecătorilor care în loc să îl trimită după gratii îi dau amânare după amânare până la prescrierea faptei. R U Ș I N E
2
2
DNA,MINISTER AL ECONOMIEI,POLITIE ECONOMICA,SRI,DOS,BOS,UTAI...sa nu ziceti ca nu ati fost informati de jaful facut inDamen Mangalia de Ognef si gasca venita din Qatar,fura pe toate partile,plati duble pe o lucrarre,sifonari pe materiale si lucrari inventate si existente doar pe hartie...verificati platile avizate de OGNEF DAN EGMOND...
18
1
Acest nenorocit de primar a făcut varză Mangalia ptr.ca locuitorii sunt in leșin.Sa meargă la 23 august să vadă câte s-au făcut cu un buget de o sută de ori mai mic.Aduce niște CAP-isti din țară care nu au nimic cu drumurile.
11
2
Lupul deghizat în miel se află pe fotoliul de primar. Împreună cu un grup de impostori intelectuali secatuieste bugetul în interes personal.
18
0
Jdemii de evenimente in toata tara si nu numai, iar RPL tot cu Radu ii da pe prima pagina. Incep sa cred ca nu e doar despre bani... posibil sa aiba o obsesia toata redactia.
5
11
Damen Mangalia are 80.000 de m2 de hală acoperita ,acum sunt peste 70% spatii libere,cu toate astea Dl Ognef Dan Egmond a facut presiuni sa se imchirieze schela si se construieste pe platforma din fata PBS o structura tip hala ,este o sifonare sfidatoare de bani din santier…nimeni nu vede si nu comenteaza…e japca pe față.Toni Dragomir cară spaga lui Ognef direct la vila Damen…DNA…verificati platile semnate de Ognef…!
19
0
Pe toti va satura de banii cate infratiuni face si nimeni nu il aresteaza .Romania nu are banii de renovarea spitalelor .Sa aiba RADU pentru masini de lux si vila grandioasa
16
1
Doamne, cat de p****i sa fim, ca la urmatoarele alegeri sa mai votam acest specimen…dar nu i bai, are cine sa l aleaga! Obositii de pensionari, abia asteapta ,tortul, micii, 300 de lei , si tot asa!! Asa se ne mearga !!!
19
3
Moooe.ba...lesinatule...sa te ia o data Dna sa ne scape de tine și hoțiile tale
18
2
A turnat saga pe strada mea vreo 50 m de asfalt și sta apa balta fix in fatza porții mele, foarte buna lucrare au făcut,am poze și când vine piticul la anul sa cerșească voturi ii arat pozele, oricum tot orașul este o bătaie de joc, halal oraș și mai vrem sa ne vina turiști, se duc cat ii țin picioarele care unde prind, rușine acestui primar și firmele lui combinatoare de la cate sigur își trage și el partea
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302