REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Raed Arafat anticipează o creştere a cazurilor de COVID-19 după deschiderea şcolilor

Raed Arafat anticipează o creştere a cazurilor de COVID-19 după deschiderea şcolilor

Replica API 8 februarie 2021 | 20:39 1951

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, cel mai probabil, un impact asupra pandemiei de coronavirus va apărea după deschiderea şcolilor începând de luni, însă acest lucru se va vedea abia după 14 zile. Arafat a adăugat că există un risc de creştere a cazurilor de COVID-19, dar dacă toate regulile vor fi respectate, situaţie poate fi ţinută sub control.

Raed Arafat

”Un impact probabil o să apară, o să vedem cum sunt următoarele 14 zile. Aţi văzut că sunt puţine ţări care au ţinut şcolile închise. În acelaşi timp, noi suntem într-un scenariu acum şi trebuie să subliniez că scenariile folosite de unu la sută şi trei la sută în şcoli, dacă informaţia mea este corectă, este posibil să includă şi focarele la aceste scenarii. Adică noi când vom face schimbarea, trebuie să verificăm şi la CNCCI, eu ştiu că sunt incluse şi focarele aşa că nu va fi o schimbare radicală”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.

Şeful DSU a mai precizat că dacă situaţia nu va putea fi ţinută sub control, atunci ”se pot adopta alte măsuri”. Până atunci, însă, autorităţile locale decid cum vor funcţiona şcolile.

”Există un risc, fără nicio discuţie, de creştere. În acelaşi timp, dacă respectăm toate regulile şi dacă respectăm scenariile, noi sperăm să ţinem situaţia sub control. Dacă vedem că situaţia nu poate fi ţinută sub control, dacă vedem că există o creştere a numărului de cazuri, atunci se pot adopta alte măsuri. Din cauza avem scenariile. Acest lucru permite să fie un control, iar decizia este una locală, care se ia la nivelul judeţului, la nivelul localităţii, împreună cu şcoala. Nu e o decizie care este la nivel naţional pentru că este imposibil să luăm decizii la nivel naţional pentru fiecare şcoală, în ce scenariu intră şi din ce scenariu iese”, a mai declarat Arafat, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai du-te dracu cu scenariile tale Arahat.
2
0
Dar ca cineva care s a saturat de marsavia ta sa te pocneasca cu o bata in capatana aia de bou ???
2
0
arahat asta mai degraba si-ar anticipa moartea al Dracului de babuin jidanesc,este exact coada de topor care a distrus palestina si palestinienii si pe care bibiloi la trimis ca si pion otravit
5
0
Pentru a raporta numere mai mari?
7
0
si personajele din strainatate ce fac afaceri in romania,camera de comert exterior,sie,sri,...afacerile unde urmele se pierd departe....biata Romanie,...trezeste-te
5
1
RAED ARAFAT ITI VAD SFIRSITUL FUNCTIEI TALE SI P LECAREA DIN TARA NOASTRA DUPA ATIT CICAT CIT AI MINCAT TERMINATE CU ATITA BALARIE BAI ANIMALULE NU TE-AI SATURAT CITI BANI AI HALIT PRIN FIRMA TA ONAC CRIMINALULE
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272