REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Rafila: Există suficiente cantităţi de vaccin anti-COVID cu noua formulă

Rafila: Există suficiente cantităţi de vaccin anti-COVID cu noua formulă

A.F. 22 decembrie 2022 | 00:00 360

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în România există deja cantităţi suficiente de vaccin adaptat noilor tulpini de coronavirus.


"În România există deja cantităţi suficiente de vaccin cu noua formulă, acel vaccin combinat (...) pe bază de ARN mesager pentru tulpinile circulante în acest moment BA 4, BA 5. Toate persoanele care au făcut o schemă de vaccinare completă se pot vaccina cu acest produs, persoane în vârstă de peste 12 ani. Noi recomandăm mai ales la persoanele vârstnice peste 65 de ani şi la persoanele care au boli cronice. (...) Vaccinarea nu este obligatorie. Se vaccinează cei care doresc noul vaccin cu condiţia să fii încheiat schema iniţială de vaccinare. (...) Vaccinarea se poate realiza atât la medicul de familie, cât şi la nivelul centrelor de vaccinare", a precizat Rafila, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, vaccinul cu noua formulă nu are reacţii adverse deosebite faţă de celelalte variante de ser împotriva noului coronavirus.

"Acest vaccin nu are reacţii adverse deosebite faţă de celelalte variante de vaccin care au stat la baza schemei primare şi se poate administra concomitent cu alte vaccinuri şi mă refer aici, mai ales, la vaccinul gripal", a explicat ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cata bataie de joc a fost supusa populatia mereu ,culminand cu tampeniile impuse in timpul pandemiei,e greu de spus ca mai exista un gram de incredere in tot ce reprezinta autoritati. Romanii au ajuns sa nu mai creada nici adevarul demonstrat,daca el este enuntat de autoritati.
0
0
Despre cresterea numarului de cazuri de infectare, de ati si morti covid, nimic ? un avertisment, o recomandare pentru cei vulnerabili ? vaccinul asta este ca apa sfantita - ne garanteaza ca nu ni se intampla nimic ? pentru ca am vazut o multime de morti covid vaccinati; de la rafila inteleg ca putem sa stam cu totii linistiti, inclusiv cei care se vor infecta si vor muri in curand; “sa murim in pace” si mai ales in tacere, sa nu-l deranjam pe dl ministru
0
0
Recomandarea este normala; accesul la medicul de familie peste vreo 3 saptamani cand nu prea vor mai fi doritori va deveni anormal de greu sau imposibil pentru ca acestia refuza sa vaccineze daca nu au 5 doritori pe care in curand nu-i vor avea; nu-i spune cineva si dlui ministru ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272