REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rafila: Nu am pârghiile legale să împiedic un medic să lucreze în privat

Rafila: Nu am pârghiile legale să împiedic un medic să lucreze în privat

Ana Maria LIPAN 5 februarie 2023 | 15:48 623

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că un medic poate lucra simultan în sistemul public şi în cel privat, cu condiţia să nu existe o suprapunere între cele două şi să semneze un angajament că nu va redirecţiona niciodată un pacient din spitalul public în care lucrează către unul privat, "în care poate lucrează el sau o cunoştinţă de-a lui", relatează stiripesurse.ro.

Rafila: Nu am parghiile legale sa impiedic un medic sa lucreze in privat

"Nu am, în momentul de faţă, pârghiile legale să împiedic un medic să-şi exercite profesia în sistemul privat după încheierea programului de lucru în sistemul public (...). Nu poate să existe suprapunere între cele două, adică să am program până la 3,00 şi am consultaţii la privat de la 12,00. Cel de-al doilea element, care de fapt confirmă ceea ce spuneam în luna septembrie, trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte circuitul pacientului. Pacientul nu trebuie să fie examinat, evaluat într-un spital public cu resursele spitalului public şi ulterior îndrumat de acelaşi medical la spitalul privat. Eu nu pot să fiu inconştient, nu eu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, oricine ar fi el, încât să redirecţioneze resursele dinspre sectorul public spre sectorul privat. Asta nu are niciun fel de legătură cu îngrădirea medicului de a lucra şi într-o parte şi în alta, cu condiţia să existe un angajament - poate să fie şi scris (...) în care el (...) respectă programul public şi face un angajament că nu va redirecţiona niciodată un pacient din spitalul în care lucrează către un alt spital privat, în care poate lucrează el sau lucrează o cunoştinţă de-a lui", a precizat Rafila, în cadrul unei emisiuni la Prima TV.

În opinia sa, un astfel de angajament nu ar trebui să fie complicat de pus în practică şi l-ar putea da orice medic care lucrează atât la stat, cât şi în unităţile sanitare private.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Contract de muncă la stat opt ore nu trei ore și la privat în două trei locuri asta e bătaie de joc pentru cine plătește cass Dacă medicii au plimbare intre cabinete banii de cass să rămână pe un card special de sănăt**e la cei care contribuie să aibă și el dreptul cu banii lui să meargă la medic stat sau privat să-și plătească consultația In rest sclavie model r*mânia
1
0
Un medic face vizita in saloanele bolnavilor, in jur de ora 10.Are dupa el o asistenta "grefier",care noteaza ce spune el,apoi se retrage in cabinet unde mananca, doarme,priveste la tv, urmareste facebook-ul,Instagram...mai semneaza o externare,o reteta si gata cele 8 ore.E altceva cand e vorba de chirurgi si cei de la UPU. In rest boierie.Mai vine si o pandemie,cand usile stau inchise si totul e sub tacere,trai neneaca!
1
0
Sa stea 8 ore legale obligatorii în spitale. Sa ii vad atunci. ITM ul doarme sau se preface ca ii este somn?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212