REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Rafinăria Petromidia, amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, după explozia de acum câteva zile

Rafinăria Petromidia, amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, după explozia de acum câteva zile

Mirela PASCAL 3 aprilie 2024 | 13:12 2345

Garda de Mediu Constanta a finalizat controlul pentru stabilirea cauzelor și consecințelor provocate de evenimentului produs la Rafinăria Petromidia, în data de 29.03.2024, orele 8:30, respectiv explozie urmată de incendiu la cuptorul din instalația de hidrofinare benzina, incident pentru care ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de Intervenție.

Rafinaria Petromidia, amendata cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, dupa explozia de acum cateva zileimagine surprinsă după momentul exploziei


Operatorul are ca obiect de activitate fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului și deține Autorizația Integrată de Mediu, emisa de Agenția pentru Protecția Mediului Constanta. Menționăm ca instalațiile erau oprite la data și ora producerii incendiului, uzina rafinare fiind în revizie generală începând cu data de 06.03.2024.

 

Rafinaria Petromidia, amendata cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, dupa explozia de acum cateva zileimagine de la eveniment

Operatorul este încadrat ca amplasament SEVESO de nivel superior, conform prevederilor Legii 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major in care sunt implicate substanțe periculoase. Conform datelor analizate, incidentul nu se încadrează ca accident SEVESO, conform Anexei 7 din  Legea 59/2016. Urmare a inspecției efectuate, societatea a fost amendata cu 50.000 lei întrucât operatorul nu a respectat obligația legală de a identifica și preveni riscurile pe care substanţele şi preparatele periculoase le pot avea asupra mediului si sănătății populației.

Rafinaria Petromidia, amendata cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, dupa explozia de acum cateva zileimagine de la eveniment


Monitorizarea calității aerului după producerea incendiului a fost efectuată de un laborator acreditat, nefiind înregistrate depășiri la indicatorii analizați, transmite Garda de Mediu.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corupție mareee ITM corupt,Garda de mediu coruptă ,justiție coruptă ,o țară varza din toate punctele de vedere,până când o asemenea debandada in tara asta nu se mai poate?
0
0
Dar la fabrica de amidon de la Medgidia, cand va face garda de mediu o vizita? Polueaza aerul in zona , un miros insuportabil !
1
0
O vor plăti tot angajații din salariile lor, câte 10 lei de fiecare și gata amenda, mai grav e ca banii de amenda se duc pe salariile nesimtite ale acoliților de partid puși în funcții babane pe la diferite ministere, cine se bucura ca i-a amendat e un lache
3
0
:))) sa nu dea faliment din cauza garzii de mediu ca se sinucide patrciu drq.
2
0
Cate controale a facut garda de mediu inainte?A fost vreodata sa faca control preventiv?Stati in birouri toata ziua,si cand se intamplaceva hop cu amenda.
6
0
Ce halis, belis are mediul in treaba asta de defecțiuni la instalații petroliere. Ce rezolva cu banii din amenda, salariile lor și necuriste cumva?
7
0
Cu instalațiile și conductele vechi de la comuniști rafinăria un an de zile trebuia închisă și modernizată la standarde europene Se mai așteaptă alte cârpeli și explozii In toată r*mânia banul rezolvă tot Țara a rămas în urmă în toate domeniile de activitate școli spitale transporturi etc Vine campania electorală și totul se rezolvă cu gargară
7
0
Si, ce rezolvati daca le luati banii pe amenda? Lasati-le banii si obligatii sa investeasca acesti bani de la amenda in echipamente de siguranta, in instruiri autorizate pentru personalul care face revizii, la intrarea in instalatii. INSTRUITI OAMENII LA INTRARE IN INSTALATIE ca sa stie exact ce au de facut si la ce riscuri se expun. Investiti in specialisti, in toate meseriile. Nu se rezolva problemele cu amenzi.
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436