REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Explozie la Rafinăria Petromidia! Video

Explozie la Rafinăria Petromidia! Video

V.S., Andreea CONDURACHE, Andreea VLAICU, Victor ROTARU 29 martie 2024 | 08:55 10066

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 29 martie, la Rafinăria Petromidia, acolo unde a avut loc o explozie. Din primele informații, explozia nu a fost urmată de incendiu însă sunt degajări mari de fum. Update: A avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice. Nu mai funcționează nicio instalație, în acest moment, toate fiind în revizie.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Update:

 

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Flacăra a fost stinsă și se acționează pentru răcire. Deocamdată, nu sunt victime.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

explozie la Petromidia

”Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din  cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.” au transmis reprezentanții ISU.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video
În sprijinul echipajelor care intervin la fața locului, a fost trimisă și autospeciala transport roboți de la ISU BIF, dar și alte 4 mașini de stingere din cadrul ISU  IL (2) și ISU CL (2) vor interveni în sprijinul colegilor din ISU CT.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Misiune în dinamică

Video:

Update:

Au fost evacuate 20 de persoane, nu sunt victime. Restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Precizăm că nu au ajuns la fața locului nici prefectul, și nici comandantul ISU Dobrogea.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Update: A fost dezactivat planul roșu

Se retrag autospecialele, rămân doar 6 la fața locului, pentru asigurarea măsurilor din orele următoare.

Video:

Video:

 

M-am speriat, am auzit o bubuitură. S-au auzit două explozii, după care am evacuat zona. În moment evacuării am fost instruiți. Suntem multe firme care lucrăm pe secția unde sunt eu”,a  spus un angajat

Video:

Ce spun reprezentanții Rafinăriei Petromidia!

Reprezentanții Rafinărie Petromidia au transmis faptul că, ”În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție. Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice. Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea

Update:

Președintele CJ, Mihai Lupu, s-a deplasat la fața locului, împreună cu managerul Spitalului Județean Constanța, Ionuț Ionescu.

Explozie la Rafinaria Petromidia! VideoMihai Lupu

Video:

 

Explozie la Rafinaria Petromidia! VideoIonuț Ionescu

Garda de Mediu Constanța a demarat verificări după incendiul de la Rafinăria Petromidia

Urmare a incidentului produs vineri, 29 martie a.c., în jurul orei 8:30, pe amplasamentul societății Rompetrol Rafinare, o echipă de comisari s-a deplasat la fața locului.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Din primele informații a reieșit ca s-a produs o explozie la cuptorul din instalația de hidrofinare benzina, cauza posibila fiind acumulările de compuși organici volatili din benzine. Echipajele de pompieri au intervenit in regim de urgenta pentru stingerea incendiului și răcirea instalației. Incendiul s-a manifestat local, pe o perioada scurta de timp si nu au fost nesimite noxe pe amplasament. 

Nu au fost înregistrate victime. Garda de Mediu Constanta a demarat verificări, concomitent cu celelalte instituții abilitate. Menționam că, din data de 06.03.2024, uzina Rafinare din cadrul societății este in revizie generala, instalațiile fiind oprite.

Ei sunt pompierii care s-au luptat flăcările, la Petromidia Năvodari

În fotografii sunt o parte dintre cei 80 de pompieri care în această dimineață au participat la evenimentul produs la Rafinăria Petromidia din județul Constanța.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Incidentul a fost observat de 2 colegi de la stația Midia, care au sunat de urgență la dispeceratul ISU Constanța.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

În doar 3 minute, Planul Roșu de Intervenție a fost activat, măsura care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Gradual, în zona de intervenție, au fost alocate autospeciale de stingere, autoscări, autospecială pentru transport personal și victime multiple, autospecială CBRN și ambulanțe SMURD, însumând peste 20 de mijloace tehnice.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Pentru eficientizarea misiunii derulate de pompieri, efectivele locale au fost suplimentate cu alte 4 autospeciale de stingere, 2 de la ISU Călărași și 2 de la ISU Ialomița, precum și cu 1 autospecială de transport roboți de la ISU B-IF.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

,,Eforturile colegilor noștri, coordonarea, inclusiv cu echipajul serviciului privat al operatorului economic, și experiența lucrului în echipă au făcut ca misiunea să fie gestionată cu succes, fără a exista victime sau pierderi de vieți.

Explozie la Rafinaria Petromidia! Video

Îi felicităm pentru modul în care au acționat, precum și pentru profesionalismul dovedit în urma punerii în aplicare a procedurilor de răspuns în astfel de situații”, au transmis reprezentanții IGSU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt si alte firme care pot executa lucrari de genul acesta.NU MAI SUNT PROIECTANTI care sa faca proiectele de reparatii. aici este buba. totul porneste de la PROIECTARE. Cine lucreaza, stie de ce se loveste. pacat de oamenii care sunt victime.
0
0
@Vasile Maxim Vino si cu un argument cap de creta.
2
0
@Popescu, tu esti tampitel rau.
2
2
A fost o drona.
1
5
Bine ca nu au fost accidentati, arsi sau morti! Fierul se repara , mai greu cu oamenii! Despre cauze , acestea pot fi multe si se vor clarifica dupa ancheta! Intr-o rafinarie este ceva normal, sa ia foc; important este sa intervi in timp util si cu rezultate maxime! Este drept ! Numai sunt oamenii de acum 10-20-30 de ani! Numai sunt firmele specializate pe constructii-montaj si reparatii! TMUCB-SA Filiala Midia, a fost no.1 ! Dar numai este! Ca sa fi bun trebuie sa investesti! In tehnica, dar mai ales in oameni! Oamenii se formeaza greu , in timp! La Petromidia sunt destui specialisti, ff buni! Acum , si la ei , ca peste tot, au intervenit betesugurile acestei societati! Angajatul pe pile, relatii si cunostinte, face mult rau! Oameni care nu au pregatire profesionala, in domeniu si pasiune pentru aceasta meserie periculoasa! Nu am vazut de 20 de ani , un anunt la ziar, pentru concurs la PETROMIDIA! Apare pe internet! Se duce omu'la interviu si apoi este angajat cine are ochii frumosi!
15
0
Unde este free gaz inspecții ? O nebunie câte explozii si incendii au fost la petromidia deoarece minime controale de pm sunt evitate . La Dubai în anul 2002 / 2003 nu intra nimeni intr o tubulatura de 2000 x 1000 până nu venea free gaz inspector . Nu mai sunt profesioniști nici la Petromidia ' asta este adevarul
16
0
@Unul Esti p***t, sunt instalatiile vechi iar patronatul strain NU VREA sa investeasca bani in retehnologizare ci vor DOAR PROFIT.
34
0
Prea des se intampla accidente acolo! Cineva nu isi face treaba!
20
8
In r*mânia mafia și corupția e peste tot In toate companiile de stat și private inclusiv petrol gaze etc multe instalații sânt vechi de la comuniști Peste tot se urmărește doar banul profitul investiții doar pe hârtie zero Nimeni nu verifică nimic corupția e la nivel mare Deși sânt fonduri europene totul se cârpește banul se învârtește Săntem singurul stat din UE unde investițiile sânt doar la gargară tv In realitate e praf și fum se vede și acum Iar verifică Geta Vegeta Aurora furgoneta și Jan Bran măcelarul de salam De la autoritățile statului totul e in ordine un mic accident sa intervenit la timp fraierii încă o dată o înghit Statul r*mân nu ajută nici măcar tinerii care îi gonește in UE Sânt mulți care trebuiau să iasă la pensie de mult atârnă pentru bani in locuri in care tinerii ar putea să fie mai activi și prezenți
19
1
Nu muncitorii sunt vinovați sistemul și patroanasii care fug după profit maxim fără sa investească in oameni baga oameni in combinat la kg cu logistica p*****a sau inexistenta pentru aceste lucrări speciale nu fier beton de bloc sau Șanțuri in câmp
25
2
Las că aveți ingineri de la Ovidius, toți sunt ingineri !
27
3
Consecință a proastei planificări a reviziei sunt firme care vin cu o dubița obosita cu 7 8 oameni din duba se duc in instalație habar nu au despre combinat TMUCB era trustul specializat pe industria chimica care știa și avea oameni pregătiți sa dus pe apa sâmbetei oar alte firme specializate gen Petroconst care cât de cât au tradiție in industria chimica și a gazelor nu participa tot din lipsa personalului calificat deficitar deci sa ne mai așteptăm la incidente de felul asta
31
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108