REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

RAJDP Constanța repară drumurile din județ cu o firmă fără niciun angajat

RAJDP Constanța repară drumurile din județ cu o firmă fără niciun angajat

Replica API 7 martie 2020 | 23:42 3076

Contract de 1,1 milioane lei

Contract de 1,1 milioane lei

RAJDP Constanța a angajat pentru diverse lucrări de reparare a drumurilor din județ o firmă din Cernavodă fără niciun angajat. Societatea deținută de o familie de afaceriști cunoscută la nivel local a beneficiat în ultimii ani de peste 5 milioane de euro din contracte cu statul, toate în județul Constanța.

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța a atribuit pe 4 martie 2020 un contract pentru lucrări de curățire a drumurilor din județ cu un utilaj specializat, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 28 ianuarie 2020. Câștigătoare a fost desemnată singura firmă a depus ofertă, o cunoscută societate din Cernavodă, abonată la bani publici.

În ce constau lucrările

Practic, contractul constă în închirierea unui utilaj care să presteze anumite lucrări. Potrivit documentației de atribuire, este vorba despre ”Lucrări de curățire și amorsare suprafețe cu utilaj specializat (autogudronator prevăzut cu perie și rampă de împrăștiere a emulsiei în peliculă uniformă). Lucrările care fac obiectul prezentei proceduri de achiziție sunt în suprafață totală de 600.000 mp, dispuse pe drumurile județene aflate în administrarea RAJDP Constanța”.

Contracte de milioane de euro de la stat

Procedura simplificată de achiziție derulată de RAJDP Constanța i-a adus acesteia economii de numai 310,29 lei. Astfel, valoarea maximă estimată a contractului a fost de 1.122.000 lei, iar valoarea finală a înțelegerii a fost de 1.121.689,71 lei, fără TVA. Banii vor merge către Getnic Construct Serv SRL, din Cernavodă, o prezență obișnuită pe lista contractelor din bani publici.

Firma deținută de Valentin și Marius Gherghiniță a raportat pentru anul 2018 afaceri de 13.227.290 lei și un profit net de 3.044.861. În mod cu totul excepţional, Getnic Construct Serv SRL a declarat la Fisc datorii de minus 886 366 lei, ceea ce înseamnă că are de recuperat de la stat o sumă importantă de bani. La fel de interesant este faptul că firma din Cernavodă nu are niciun angajat. Cu toate acestea, afacerea familiei Gherghiniță este cunoscută pentru contractele sale cu statul. În ultimii ani, Getnic Construct Serv SRL a încasat peste 5 milioane de euro din bani publici.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vasilica voicu de la Getnic, un dobitoc analabet, care fura motorina nu il vedeti????? Are butoie de motorina la masa acasa. Se bucura ca ii iese 1 leu la litru in plus si tepuieste lumea din oras. Dar motorina e amestecata cu parafina si ulei de transformator.Rusine bai vasile, te mai si caci pe tine, ai uitat ca erai mort de foame. Ii zic ei lui balbaitu' ca noaptea cari motorina cu fiatul de la firma.
3
1
aici nu este cumva director unul lungoci pus de docherul dontu ca rasplata ca i-a futut-o pe ma-sa marieta...?!?
3
0
Pai este o firma noua facuta de fagadau nu a avut timp sa angajeze si asa nu mai gasesti oameni la munca
1
1
Eu am vandut motorina de la utilajele lui Getnyc pana ma prins si ma dat afara cu toate ca sifonam colegi la patron care este var cu mine,acum ma dau cu tirul si flori a mea da cu curu sa mancam si noi ceva!Scoate-ti locali la patrula pe jos prin oras, ca nu mai au loc in Duster din cauza burtilor!,sa treaca la vechea denumire de gardieni publici,la tura de noapte dorm acasa intre orele 23-05,se poate verifica se vrea!POLO, Razvan si inca doi baieti au fost luati
5
1
tu esti sugator
2
1
Ma tu esti nebun???
0
1
I-a dati-o ma in judecata pe Andreea Popa daca aveti sange in instalatie,ca poate asta este o stire falsa dar daca intra DNAul sa va verifice cati bani ati cheltuit si pentru ce doar in ultimi trei ani nu spun mai mult,atunci sa va vad cat de curajosi suntati.
2
2
POPA,,, ESTI PUTIN VARZA! SOCIETATEA ARE 59 DE ANGAJATI! MINTI CETATENII CU ARTICOLUL TAU
6
4
E posibil asa ceva ?----unde-i Dna ?----Tara fara stapin !----Dar ITM -ul de la Min muncii unde-i ?----
7
2
Chiar nu inteleg de unde atat mirare. Pai numai asa se fac afacerile in Romania. O firma apartinand, direct sau indirect, unor politicieni, ia contractul la un pret umflat de f multe ori si apoi angajeaza firme de pe piata care le da praful de pe toba sa faca lucrarea. Nu are nimeni nici o jena de o gramada de ani. Asa se imbogatesc cine trebuie si lor nu le trebuie bataie de cap cu personal, etc etc! Absolut nici un creion nu este achizionat de o firma de stat fara a fi capusat!
5
3
Andreea popa mananci mult rahat. Ne vedem in instanta ...
5
5
Daca aceasta firma fara angajati reuseste sa faca lucrarile contractate, este o mare revelatie. Ar trebui sa fie angajata in toata tara!
8
3
RAJDP- capusa rosie
14
5
Asa ni se fura banii de seful consiliului judetean,care este ginererle lui Hondureanu cel cu delapidare de milioane de lei pe vremea lui Ceausescu si finul lui Stroie de la raja.Votati-l in continuare pe tutuianu si vi se garanteaza furtul banilor VOSTRI
10
4
CE VA MAI MIRATI !IN COM.COSTINESTI SC VIRALEX COMPLEX 2005 ARE CONTRACT PREFERENTIAL CU PRIMARIA COSTINESTI PENTRU DEZAPEZIRE FARA UTILAJE.NOROCUL NOSTRU A FOST CA NU A NINS IN ACEASTA IARNA CA NU MAI IESEAM DIN ZONA TREI ZILE .CANAD A SEMNAT CONTRACTUL DETINEA UN NR.DE UTILAJE DAR INTRE TIMP DEVENIND DATORI VANDUTI LE-AU FOST LUATE UTILAJELE CONTRA DATORIEI DE CATRE PRIMARUL DIN 23 AUGUST MUGUREL.FERMA LE-A FOST LUATA DE CATRE DACIAN TOT DIN 23 AUG.ACESTOR DOI FRATI BALANII ALEX.SI VIRGIL ADM.FIRMEI ABONATI LA ZECI DE CONTRACTE CU PRIMARIA COSTINESTI PRIN PRIMARUL CRISTEA LA BANUL PUBLIC.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108