REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

România, vizată de mai mulți spioni ruşi, infiltraţi printre refugiații ucraineni

România, vizată de mai mulți spioni ruşi, infiltraţi printre refugiații ucraineni

A.F. 17 aprilie 2024 | 00:00 1381

Spioni ruși s-ar fi infiltrat în România printre refugiații veniți din Ucraina. Informația apare într-un raport al CSAT în care se vorbește despre persoane care ar fi încercat că culeagă informații despre țara noastră, exerciții militare și despre ajutorul acordat Ucrainei.

Romania, vizata de mai multi spioni rusi, infiltrati printre refugiatii ucraineni

Raportul Consiliului Suprem Apărare al Țării arată că România a fost vizată de mai mulți spioni care au încercat să culeagă informații despre țara noastră. Aceste persoane s-ar fi infiltrat printre refugiații ucraineni tocmai pentru că autorităților de la noi le era greu să își dea seama cine fugea de război și cine avea alte scopuri în țara noastră, scrie digi24.ro.

În raport apar și mai multe obiective ale acestor spioni, precum obținerea de informații din domeniul apărării și securității. De asemenea au existat, spune acest raport, și încercări de obținere de date extrem de importante despre ajutorul pe care îl oferă România Ucrainei.

În plus, persoanele care s-au infiltrat în România ar fi căutat și informații despre exercițiile militare de la noi din țară și trupele care sunt dislocate în țara noastră.

În raportul CSAT se vorbește inclusiv despre dezinformare și informații greșite despre Armata României, astfel încât oamenii să creadă că în cazul unui conflict militarii nu ar fi în stare să ne apere. În plus, prin aceeași strategie, spionii ar fi încercat inclusiv să destabilizeze opinia cetățenilor despre conducătorii țării.

Instituția vorbește despre o mulțime de vulnerabilități la care România a fost expusă în urma acestei operațiuni de spionaj. Printre acestea se numără creșterea numărului de incidente militare, atacuri cibernetice din partea Rusiei și chiar sabotarea transporturilor cu ajutoare către Ucraina.

De asemenea, potrivit raportului, climatul de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre a continuat să se deterioreze din cauza agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, care a modificat fundamental natura şi mizele luptei pentru susţinerea democraţiei la nivel global, potrivit raportului.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au trimis raportul, aprobat de CSAT pe 21 februarie, spre analiză comisiilor de resort ale Parlamentului.

„În acest context, ţara noastră a continuat implementarea măsurilor subsumate consolidării posturii NATO de descurajare, apărare şi de vigilenţă sporită pe Flancul Estic aliat, prin dezvoltarea capacităţilor de răspuns la provocările actuale de securitate, precum şi prin acţiuni de consolidare a capacităţii defensive a ţării, concomitent cu intensificarea cooperării cu statele membre ale Alianţei. În anul 2023, activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a desfăşurat în conformitate cu priorităţile privind apărarea ţării, securitatea naţională şi apărarea colectivă şi a urmărit reducerea riscurilor şi gestionarea ameninţărilor asupra securităţii naţionale, a securităţii Uniunii Europene şi a aliaţilor NATO”, se arată în scrisoarea trimisă Parlamentului de Klaus Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, „CSAT a coordonat unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, în scopul consolidării profilului ţării noastre de partener credibil, predictibil şi solidar în raport cu aliaţii şi cu partenerii strategici, precum şi în relaţia cu statele partenere din regiune”.

Perspectivele pentru anul 2024 conturate în raportul CSAT evidenţiază că „agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, continuarea conflictului dintre Israel şi gruparea teroristă HAMAS, precum şi menţinerea potenţialului conflictual ridicat în Orientul Mijlociu, Strâmtoarea Taiwan, Marea Chinei de Est şi Marea Chinei de Sud vor favoriza în continuare transformările politice ale marilor actori globali, afectând securitatea internaţională, relaţiile politice şi strategice dintre marile puteri şi climatul de securitate regional”.

„România îşi va adapta obiectivele de securitate naţională şi liniile majore de acţiune la noile realităţi din anul 2024, dar acestea vor fi, conceptual, sinergice cu cele ce decurg din statutul său de membru NATO şi membru al UE, de Partener strategic al SUA. Totodată, România va continua să fie un factor de stabilitate în regiune”, se arată în raport.

Direcţiile fundamentale al CSAT pentru 2024 vizează consolidarea statutului României în cadrul NATO în perspectiva Summit-ului NATO de la Washington din 9-11 iulie 2024, care va avea ca principal obiectiv consolidarea apărării strategice a Alianţei şi consolidarea statutului României în Uniunea Europeană.

"România va acţiona, în continuare, cu consecvenţă pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen, întărirea capacităţii de management al crizelor civile/umanitare, gestionarea ameninţărilor hibride, susţinerea parcursului european al Republicii Moldova. Relaţia România SUA rămâne fundamentală în anul 2024, cu accent pe cooperarea militară, vitală pentru apărarea securităţi naţionale a României, pe aprofundarea cooperării în domeniul securităţi regionale şi internaţionale, dar şi pe intensificarea relaţiilor bilaterale în alte domenii precum cel energetic sau nuclear civil”, se punctează în Raportul CSAT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ha,ha,ha,ce descoperire,pai rushi au racolat romani infiltratzi in partid,securitate,armata,si militzie care spionau pentru ei de pe timpul lui nea Nicu si ce sa vezi,odata cu venirea democratziei in Romania nu s-a facut nici o schimbare,foshti din P.C.R. au ajuns in F.S.N.iar restul din institutziile militarizate ale statului au ramas in continuare pe pozitziile avute inainte de 1990,doar nea Nicu impreuna cu odioasa lui sotzie au ieshit din schema in rest nimic,toate au ramas ca inainte numai ca acum activishti P.C.R.impreuna cu restul celor pomenitzi numai erau comunishti ci cei care au adus democratzia in Romania,o democratzie originala cum spunea Ion Iliescu.
1
0
Am vazut la televizor cum se dau stirile pe post,nici nu este nevoie de informatori rusi,iau stiri tv .Cum ma sa spui pe post ca atatea avioane au plecat din baza catre x si cate trupe sunt in baza Y cati soldati sunt in baza cati vin din x in baza vin cati pleaca unde pleaca,cat cumpara ce cumpara ce fabrica de cand,ce arme le dau ce k*t fabrica la fabrica cat ce fabrica .cine dracu da aceste informatii? pe alt post tv comentaci si cu foste functii ce se fabrica unde cat cum ce pleaca afara ce vine etc ce loveste,cu ce se apara, unde cu ce cine etc Mai este nevoie de informatori? Cand toata ziua auzi la tv cati soladati intra cati ies din tara cu ce vin cu ce pleaca unde pleaca unde apara .cine transmite aceste informatii? Normal ca aceste informatii sunt preluate si de toti rusii cu functii care au fost inainte si sunt in tara nu numai este nevoie de informatori ca informatiile se dau pe posturi ca braga pe vremuri.cand tu spui la tv zi de zi la stiri baza x in orasul x numar etc
3
0
astia din csat, isi dau aere, ca sa se aerisesca fundul lui iohanis. daca era o problema serioasa, mucles! ce sa spioneze rusii la noi? astia de la csat, ne cred timpiti!
2
1
Ha, ha , ha, ar fi primii spioni pe care ii stim fara sa-i cautam !!! Trasabilitatea lor in Ro si in Europa este evidenta!
1
0
interesul american a fost este si va fi sa profite sa dezbine sa cucereasca, implicand si dezbinand tarile care considera ca nu se supun si nu adera principiului! in europa a gasit noi posibilitati dupa ce au fost usuiti de cam peste tot , cum gasesc un focar de razboi cum il aprinde profitand de situatie ! Trimit armament, bani , politica de incurajare si ajutor la inceput,apoi promisiuni castiga increderea si devin stapanii aparatorii ai pacii!
4
1
Pe bune?am avut avem si vom avea rusofili in parlament.rusia si nu numai nici nu au nevoie sa trimita spioni in Romania. Alta vrajeala de 2 lei. Sosoaca a declarat public ca simpatizeaza Rusia.despre ce vbm?
4
1
Eu zic ca toti sunt spioni sa ai trimita pe toti in tara lor ,pacat ca mor oameni nevinovati ,famili distruse ,din cauza unui jeg Zelenski o marioneta a Americi ,ce stiu sa faca a Americani sa bage bete in gard sa iasa razboaie sa poata sa isi vand armamentul si alte tarii ca p****i sa cumparam armament ca ne ataca rusi si ce vad vierul vechi din curtile lor, doamne fereste de un razboi ca toti isi pun mana in fud si ne uita, sa aducem aminte ce a facut America in Vietnem,Afganista,Irak ,Siria si acum Ukraina,
6
0
Natia mami lor de ukrainieni borati au dat lumea peste cap
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272