REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

RĂZBOIUL TAXELOR în sudul litoralului: ‘Unii au cumpărat terenuri cu gândul să facă speculă imobiliară’

RĂZBOIUL TAXELOR în sudul litoralului: ‘Unii au cumpărat terenuri cu gândul să facă speculă imobiliară’

Replica API 14 martie 2018 | 00:15 872

Viceprimarul Angelescu îi răspunde consilierului Moroianu!

Viceprimarul Angelescu îi răspunde consilierului Moroianu!

foto: Facebook

Consilierul local Nicu Moroianu continuă „asaltul” asupra Primăriei Mangalia, acuzândul-l pe primarul Cristian Radu de o „escrocherie” prin care „încasează zilnic, nelegal, un impozit mărit cu 50% de la proprietarii de terenuri”. În replică, reprezentanţii Primăriei Mangalia susţin că impozitul mărit se aplică unui număr mic de cetăţeni, deveniţi proprietari de terenuri „în perioada privatizărilor marca Agathon şi în mandatele lui Zanfir Iorguş”. Respectivii proprietari au cumpărat terenuri cu destinaţia clară: construc’ii turistice, însă nici până în prezent nu au edificat vreo construcţie pe ele.

„Pentru a încasa mai mulţi bani de la cetăţenii acestui oraş, care şi aşa se confruntă cu o situaţie economică dificilă, Radu Cristian a creat un nou impozit, mai mare cu până la 50%, pentru terenurile amplasate în intravilan pe care nu există edificată nici o construcţie. Ne aflăm în faţa unei situaţii unice în Romania, nicăieri, în nici un alt oraş, nefiind introdus un astfel de impozit, care este în afara legii fiscale.

Întrucât acest impozit este unic la nivelul României, programul folosit pentru încasarea taxelor şi impozitelor de catre Primăria Mangalia este adaptat legislaţiei din România, care nu prevede acest impozit pentru terenurile fără construcţii. În această situaţie, Radu Cristian a decis ca toată lumea sa plăteasca impozitul mărit, indiferent dacă exista sau nu o construcţie amplasată pe acesta”, susţine consilierul local ALDE, Nicu Moroianu.

Reprezentanţii Primăriei Mangalia îl contrazic însă: „Impozitul mărit vizează doar terenurile pe care nu au fost edificate clădiri, deşi ele au fost vândute cu destinaţia clară, în vederea realizării unor investiţii”. „Domnul Moroianu probabil că se află şi dânsul în situaţia celor care plătesc impozit mărit”, au mai spus angajaţi ai primăriei.

„Administraţia locală are tot interesul ca în Mangalia să se investească, şi să nu rămână staţiunile în paragină doar pentru că unii au cumpărat terenuri acum câţiva ani, cu gândul să facă speculă imobiliară. Noi ce ar trebui să facem acum?

Să aşteptăm să crească preţurile la terenuri, ca cei care le-au cumpărat să le vândă mai departe, unor investitori serioşi, care chiar să construiască pe ele? Nu stăm să aşteptăm, aşa că încercăm să îi determinăm pe aceşti proprietari de terenuri să construiească unităţi de cazare şi aşa mai departe”, a declarat, la rândul său, Dragoş Angelescu, viceprimarul municipiului Mangalia.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi ,primarul escroc Radu Cristian vorbeste de specula cu terenuri. Pai ia uitati-va cate zeci de hectare de teren intravilan are trecute pe declaratia de avere acest talhar cumparate din salariul de bugetar. El nu le-a luat pentru specula?
1
0
Terenuri in propietate in Mangalia nu detin numai rechinii imobiliari, au si cetatenii de rand, care nu pot construi din lipsa de bani sau datorita faptului ca acele terenuri nu au retele de utilitati, nici macar drumuri pietruite,.
1
0
Domnu primar din Agigea puneti oamenii sa minta , Certificat de urbanism min 30 zile, Autoriz Construire cica de la 7 zile pana cand vrea e liber si are chef sa semneze Carjaliu
0
0
Moroianu lasa bautura si poate te v-a crede lumea.
6
1
Moroianu are dreptate! Gasca asta de hoti ne calaresc cum vor ei, ne mint si ne jefuiesc ca-n codru! Sper sa se demonstreze toate inselaciunile lor, pentru ca au distrus Mangalia.
4
5
La noi ca la nimeni. Astia Fura si copiii se drogheaza. Alo DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si Altii
3
1
Nicule, Nicule , cum te bagi tu in seama doar doar te-o crede si pe tine lumea din Mangalia. Esti vandut si calarit de conu Iorgu cum vrea muschiu lui si mai esti si penibil sa te bagi in seama cu tot felul ce c..turi. Vezi-ti de racii tai ca asta ti-e nivelul si scoate banul, lacomule ca nu se vinde teren in Mangalia deocamdata. Incruntatule, suparatule, atarnatorule, pantofarule, tu nu-ti vei depasi conditia de sluga, niciodata, pt ca atata poti tu, sa mamanci cccc cu polonicul Huoooo
7
1
Sa se duca la dracul acest primar stramb care demoleaza garajele!
4
12
Nu stiu ce spune D l Moroianu da va spun ca impozitul anul trecut a fost de 2500 roni iar anul asta instiiniarea este de 9700 roni asa ca nu stim care are dreptate dar acest zis primar minte si cind respira .
5
7
Nicu Moroionu,"brelocul lui Iorgus",sigur are o problema cu aceasta taxa,deoarece si el si Iorgus au terenuri luate in acea perioada si nu au construit nimic pe ele,asta ii roade pe ei.Au talharit Mangalia si acum se dau justitiari,oameni fara caracter,nu stiu cum naiba de-i mai suporta pamantul.
16
4
la Primaria Agigea emiterea unui Certificat de Urbanism dureaza 7 zile din data depunerii, iar eliberarea unei Autorizatii de Constructie se face in 2 zile de la depunere si ce sa mai comentam la alte primarii dureaza luni sau ani EXCELENT CALIFICATIV PT PRIMAR
11
4
Hai Raducule tata, fa-ti numarul ca alt mandat la primarie nu mai vezi. O sa votez cu oricine de pe lista aia numai cu tine nu. Lasa-neeeeeee
12
12
vin si jefuiesc orasul! de santier si fabrica nu i doare nicaieri ca raman atatia fara munca! sper ca data viitoare sa alegem un primar din mangalia care se zbate pt mangalia! as prefera unul fara partid!
10
3
pai daca ceri autorizatie stai ani buni sa primesti !!!!!!!!!!!!!! si tot el tipa ca nu construesti
8
6
Hai coane, marca banul!! Doar ai zeci de terenuri.
13
0
alo! scrie ca au devenit proprietari in perioada privatizarilor lui agathon, nu ca au luat terenuri privatizate. hai sa nu batem campii
7
4
Privatizarilor marca Agathon parca s-a facut cu active hoteliere care implicit aveau arondate si terenuri, doar terenuri nu cred.Terenurile date de Iorgus nu au legatura cu privatizarea facuta de Ministerul turismului.Iar cand esti proprietarul unui teren , faci ce vrei pe el, plantezi tei,faci teren de tenis, amplasezi custi de porumbei, de iepurasi, il revinzi,nu stiu , de ce trebuie sa construiesti ceva?Terenul cu destinatie constructie e altceva si e dat in baza unor legi care reglementeaza acest lucru.
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108