REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Reabilitarea MALULUI surpat de la CUMPĂNA a ajuns pe alte mâini!

Reabilitarea MALULUI surpat de la CUMPĂNA a ajuns pe alte mâini!

Replica API 21 octombrie 2021 | 00:23 2616

Lucrările la malul din Cumpăna ce se surpă sunt în plină desfășurare! După ce în luna august 2021, CNACN SA Constanța a atribuit contractul de reabilitare societății Betoane și Prefabricate SRL Agigea reprezentată prin Cosmin Dima, iată că un nou contract este atribuit, însă, de această dată pentru supervizarea executării lucrărilor. Contractul a fost câștigat de Conalsim Prest SRL din municipiul Constanța.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit pe 13 august 2021 un contract privind proiectarea și execuția obiectivului de investiții: "Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stâng Canal Dunăre- Marea Neagră, între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigație)” – lucrări urgente”. Contractul a fost atribuit în urma licitației deschise inițiate pe 22 mai 2021, la care s-au înscris 12 firme, grupate în 3 asocieri. Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Betoane și Prefabricate SRL Agigea (reprezentant Cosmin Dima), din care mai fac parte Eco Terra Proiect SRL Constanța (reprezentant Ioan Bogdan Vintilă), Zublin România SRL București (reprezentant Ioan Toma), Almma Contractors Group SRL Constanța (subcontractant a 29,01% din lucrări, reprezentată de Alexandru Stamate), Geostud SRL București (subcontractant a 26,27% din lucrări, reprezentant Petru Nicolae) și Canal Sea Services SRL Constanța (reprezentant Mariea Bălășescu). Mai multe detalii despre firma ce se va ocupa de executarea lucrărilor puteți citi aici: O FIRMĂ fără ANGAJAȚI și cu 0 ACTIVITATE reface malul PRĂBUȘIT de la CUMPĂNA!

Contract de supervizare a lucrărilor

De curând a fost semnat un nou contract ce prevede supervizarea lucrărilor și dirigenție de șantier realizată de asocierea condusă de Betoane și Prefabricate SRL Agigea pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagră. Câștigătorul contractului ce prevede supervizarea este societatea Conalsim Prest SRL, administrată de Alexandru Florin Nastasia și Simona Nastasia. Contractul are o valoare de 548.460 lei.

Ce prevede, mai exact, supervizarea acestor lucrări

Serviciile și activitățile de supervizare care fac obiectul caietului de sarcini nr. 3924/3/25.02.2021 sunt cele de gestionare din punct de vedere tehnic și financiar a proiectului și de supraveghere lucrări prin diriginți de șantier, pentru a se asigura că antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul lucrărilor. Supervizorul trebuie să ducă la îndeplinirea rolului său, în sensul definit de Hotărârea Guvernului nr.1/2018 din 10 ianuarie 2018, pentru aprobarea condițiilor generale și specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziție aferente obiectivelor de investiții finanțate din fonduri publice.

Date despre societatea Conalsim Prest SRL

Societatea Conalsim Prest SRL a fost înființată în martie 2010, cu sediul social în Constanța, pe strada Rovine, numărul 33C. Asociații și administratorii firmei ce se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică sunt Alexandru Florin Nastasia și Simona Nastasia. În anul fiscal 2020, societatea Conalsim Prest a raportat o cifră de afaceri de 470.986 lei, un profit net de 309.854 lei, datorii de 71.145 lei și un singur angajat, la fel ca în toți anii de activitate.

CJSU, măsuri în privinţa alunecărilor de teren

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat, joi, 14 octombrie 2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot hotărârea nr. 146, care prevede aplicarea de măsuri suplimentare de protecție, de către Primăria Cumpăna, pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Mai precis, în hotărâre este prevăzut ca Primăria Cumpăna să convoace, de urgență, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), prin care va dispune următoarele: analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A; analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată.

De asemenea, C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021, iar Inspectoratul Județean în Construcții Constanța va superviza implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată, va transmite informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni și va continua activitățile de control.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba puturosilor,faceti terase si puneti pomi pe ele.Va puteti inspira din Machu Pichu.Degeaba puneti betoane,vor ajunge in Dunare!
0
0
de ce sa platesc eu ?
1
0
O excrocherie PSD-ista condusa de Georgescu si Gaju ,firmele sunt firmele de casa al PSD-eului Alo DNA
4
2
Dienuta, de ce nu-ti misti putin funduletul pana la Cumpana unde vei constata ca, de cand sunt fotografiile s-a mai surpat malul pe inca circa 3 hectare? Doamna care este in foto prezentata de tine a decedat de un an si 8 luni. Asta pentru informarea corecta a cititorilor.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614