REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

REACȚII ACIDE în urma accidentului mortal de pe Mircea: șoferița din Audi are o parte din vină? Ce spun polițiștii

REACȚII ACIDE în urma accidentului mortal de pe Mircea: șoferița din Audi are o parte din vină? Ce spun polițiștii

Replica API 15 noiembrie 2017 | 09:47 659

„Pe Mircea se fac RALIURI”

„Pe Mircea se fac RALIURI”

În urma teribilului accident rutier petrecut pe strada Mircea cel Bătrân, soldat cu decesul a doi tineri, au început comentariile celor de pe margine. Astfel, chiar dacă totul s-a petrecut din pricina șoferului autoturismului Ford, care nu a oprit la Stop, cele mai multe dintre voci au precizat că de vină este și șoferița din Audi, care rula pe Mircea cu viteză (așa cum se poate observa în imagini). Și de aici polemicile. Însă, polițiștii au precizat că, deși accidentul nu s-a produs din vina ei, se iau în calcul și aspectele care au dus la starea agravantă, în cazul de față viteza. Prin urmare, cel mai probabil, ea nu se va alege doar cu permisul suspendat și există posibilitatea să fie cercetată pentru ucidere din culpă.

Totul s-a petrecut la data de 13 noiembrie a.c., ora 00.20, când Nicolae Rusu, în vârstă de 29 de ani, din Năvodari, a condus un autoturism marca Ford pe strada Decebal din Constanța, dinspre bulevardul Tomis către strada Walter Mărăcineanu, iar la intersecția cu bulevardul Mircea cel Bătrân nu a respectat indicația indicatorului Oprire, intrând în coliziune cu un alt autoturism, marca Audi Q5, care circula pe strada Mircea, dinspre bulevardul Ferdinand către bulevardul Mamaia, condus de către Mariam Sarah. În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat în imobilul ISU Dobrogea, iar al doilea autoturism într-un stâlp și ulterior în două autoturisme parcate. A rezultat decesul conducătorului primului autoturism, precum și al unei pasagere, în vârstă de 20 de ani, Ştefania Hurmuz, dar și rănirea ușoară a conducătorului auto din al doilea autoturism, o femeie în vârstă de 20 de ani, din Constanța (Mariam Sarah Şaban). În cauză a fost întocmit dosar penal. La scurt timp au apărut imagini cu impactul mortal, surprinse de camerele de supraveghere din zonă, iar cei mai mulți dintre șoferii constănțeni au precizat că vina este și a șoferiței din Audi. ”Așa se circulă pe Mircea noaptea, pe porțiunea Ferdinand – Mamaia. E și sens unic, raliu e acolo. Așa și acum. Cea cu Audi avea viteză mare, dacă mergea legal, cei doi din Ford nu mureau…”, a spus un bărbat. Și, chiar dacă legal vina aparține șoferului din Ford, care a decedat, se pare că de anchetă nu ar scăpa nici Mariam Sarah Şaban.

Oamenii legii: Când viteza peste limită precede un accident, automat se va lua în calcul și contibuția acesteia

”Există varianta de culpă comună, în sensul încălcării unei norme. Apoi, întinderea culpei în procente se stabilește în instanță. Deci, existența culpei în faza de urmărire penală prin expertiză tehnică auto și întinderea culpei în instanță. Ori de câte ori viteza peste limită precede un accident, automat se va lua în calcul și contibuția acesteia, dacă nu la producerea accidentului, atunci la agravarea consecințelor lui. Pentru că impactul la 50 km/h este unul... Nu se compară. Poate că trăiau. Pentru că stabilirea vitezei la 50 are la bază niște considerente tehnice, de rezistență a autovehiculelor, teste. Atunci când o încalci îți asumi consecințele, inclusiv să răspunzi mai mult decât contravențional. În astfel de cazuri se cercetează și șoferul care a depășit viteza legală, pentru ucidere din culpă. Cu stabilirea răspunderii lui în eveniment care poate fi de le 1%, la 50%”, au declarat, pentru ”Replica”, oamenii legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai spuneau ca e vina soferitei din q7 daca ea murea pentru ca mentalitatea romanului , fara cultura, este ca mortului i se iarta totul. Ar fi spus ca a murit si ca trebuie sa plateasca celalalt sofer implicat. Asa e romanul. Daca ar fi fost in pielea soferitei din q7 unul dintre oamenii care comenteaza pe aici atunci problema s ar fi pus altfel din perspectiva lor. Sa nu uita ca toti suntem soferi si doamne fereste sa ti iasa un bou asa in fata si sa l omori !
0
0
Cine naiba merge cu 50 in oras ? Cred ca 99% din soferi au 60 70 pe un bulevard . Asa ca sa lasam iporizia cu 50 prin localitati ... daca era o infractiune asa grava depasirea limitei legale nu se sanctiona cu un cacat de amenda . Daca s-ar da o lege cine e prins cu 60 sa ia amenda vreo 1500 ron si 3 luni permisu suspendat o sa iesiti in strada sa protestati . Cat despre accident ...vinovatul a platit cu viata , Q7 probabil omor din culpa . Ca idee daca fordul lovea q7 in usa si murea aia din q7 mai ziceati ca e vina ei ca merge repede ?
1
0
Art. 123 Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km h, in localitati, sau 50 km h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii: i la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare si marcaje, cand drumul public are cel mult o banda pe sens, iar pietonii aflati pe trotuar, in imediata apropiere a partii carosabile, intentioneaza sa se angajeze in traversare
2
0
sabanca va primi un frumos nup de la autoritati singura modalitate de a fi pedespita e proces civil deschis de rudele victimelor unde in urma expertizei se va afla EXACT viteza, in rest e aedvarat tot ce s-a zis mai jos ca mortu nu a vazut racheta ca era mascata in diagonala iar dobitocul care zice ca nu trebuie sa reduci viteza la trecerile de pietoni, ala merita ciomagit bine
8
1
@gogo, daca ai permis de conducere, arunca-l imediat ca la koor nu poti sa te stergi cu el ca te taie si spune-ne si noua care sunt cretinii care ti l-au dat.
4
0
ADICA TU DACA MERGI CU 180 ESTI DOBITOC
4
1
Adica eu daca merg cu 180km prin oras pe banda 1 din 3 nu am nici o vina?
2
1
Sa fie culpa comuna pt ca amandoi au incalcat regulile de circulatie altfel zmeii Constantei prind curaj. Viteza ucide si te face sa platesti ,nevinovat,...
10
3
Ideea este destul de simpla. Daca prostu oprea la stop, nu se intampla nimic. Daca proasta nu mergea cu 100 pe o ulita cum e mircea, nu murea nimeni. Asta e cand se intalnesc doi idioti. Sufera al treilea - pasagerul din dreapta
27
0
deci te uiti, vezi masina la 300 m si ce plm faci ? treci ....ca nu te gandesti ca vaca vine cu viteza supersonica, mascata in spatele altei masini pe banda 2m urmand sa o depaseasca pe banda unu cu mach 2 de unde rezulta morti
15
4
Una e sa scoti botul masinii pe banda si alta e sa intri in intersectie cu 30 kmh cum a facut el. Degeaba ii cauti scuze. Cauza principala a accidentului e neacordarea de prioritate. La asta se adauga si restul. Povestile cu "daca" merg si pt situatia cealalta: Daca ar fi oprit la Stop, nu s-ar fi intamplat.
9
2
Va intreb pe voi, cei ce acuzati soferita autoturismului Q7, oare de cate ori ati depasit viteza limita legala in localitate -asta pentru cei ce detin permis de conducere-.Sa fim sinceri macar cu noi insine, cu totii ne-am grabit cel putin o data, asa ca nu mai acuzati!! E mai grav sa nu acorzi prioritate decat sa depasesti viteza limita legala...posibilitatile de accident sunt mai mari in cazul primei variante. Iar pentru moartea fetei din dreapta, pe cine mai sariti cu gura?nu mai aveti pe cine pentru ca a murit. Asa ca, Dumnezeu sa ii ierte si speram sa nu se mai intample!
12
5
Asa e, problema la noi e ca lumea incalca legea si parcheaza fix pana-n buza intersectiei. Ca sa executi o oprire corecta, legea zice ca trebuie sa o faci pana in dreptul indicatorului stop in zona cu cea mai mare vizibilitate. Uite, fa tu asa sa vedem daca reusesti. In general esti nevoit sa depasesti indicatorul, sa scoti botul pe banda de circulatiei si sa incurci implicit traficul, asta ca sa poti vedea ceva.
14
1
Indicatorul stop se amplaseaza in intersectii unde este vizibilitate redusa tocmai pt a preveni situatii de genul asta. Cand intalnesti stop esti obligat sa opresti, sa te asiguri, si sa acorzi prioritate, daca e cazul. Chiar daca tu crezi ca nu vine nici o masina sau ca ai timp destul sa treci. La cedeaza trecerea, care e amplasat in intersectii cu vizibilitate buna, reduci viteza, te asiguri, si daca nu vine nimic sau ai timp, poti sa treci. Ambele seminifica pierderea prioritatii, dar se procedeaza diferit pt fiecare.
9
2
Presupunem ca fordul nu a acordat prioritate.Dar, pe langa viteza excesiva soferul din audi a mai incalcat o regula de circulatie.Orice devansare se executa pe partea stanga, asemenea depasirilor plus ca nu a redus viteza pentru a se asigura la trecerea de pietoni.3 reguli de circulatie incalcate.nu a condus preventiv.
15
7
ce nu se vede pe filmare este ca audiul depasea prin dreapta pe prima banda masina de pe banda nr 2. daca fordul venea din stanga, q-ul depasea prin dreapta inseamna ca exista sanse ca audiul nici macar sa nu fi vazut fordul si invers. ala cu fordul s-a asigurat de dreapta dar pentru masina de pe banda nr 2 care nu circula cu mach 1 prin localitate, nu avea la randul sau vreo sansa sa vada pe diagonala in spatele masinii de pe banda 2, audiul venind cu viteza pe banda nr. 1.
16
5
Dnezeu sa l ierte trebuia sa se asigure cum dracu a ajuns pe prima banda .... q7 le nu are nicio vina putea sa fie oricine in locul ei , doar se stie ca zona aia este aglomerata , si de ce dracu la 00:30 nu functionau semafoarele ??? Mai sunt zone ca tomis nord si altele , aloo sistemul romanesc !!!! Ce dracu , se pot evita accidentele ... st ft multi prosti care nu opresc la stop ...
9
9
A crezut prost. "Stop" nu e acelasi lucru cu "Cedeaza trecera". Opresti, te asiguri, si dupa aia treci.
12
3
Soferul care a murit, daca va uitati atent eu va spun sincer ca estimez o viteza de 30 kmh...viteza cu care dobitocul a intrat in intersectie....si ca sa facem un pic haz de necaz cred ca baiatul a vrut sa joace ruleta ruseasca in trafic...adica a fost gen frate eu trec si fie ce o fi.... eee uite draga ingerash ce a fost!!! Si acum hai sa lasam toate daca-urile deoparte si sa fim drepti...cand treci asa printr-o intersectie unde stim cu totii ce trafic e pe Mircea chiar si noaptea..tu vrei sa mai iesi si viu?? iar modul in care a trecut stopul e clar ca a mai repetat asta si-n trecut...
13
7
Tu sigur ai vazut video-ul cu accidentul? Ala cu Fordul nu s-a asigurat deloc. A intrat in intersectie fara sa opreasca la STOP.
16
4
Se vede clar cum ca, ford a crezut ca are timp sa treca , pentru ca masina de pe banda doi era mai in spate, dar din pacate soferul fordului nu realizat ca adudi vine cu viteza mare...se vede pe filmare ca , audi avea viteza
14
7
Politia este retinuta in astfel de cazuri pentru ca.. na.. mai bine bine sa fie mortul de vina. Insa sa rulezi cu viteza aia acolo inseamna ca ti asumi raspunderea.. in cazul de fata moartea a doi oameni. Pacat. Fordul s a asigurat pentru conditii de trafic normal, de oras. Nu era pe autostrada. Plus ca audi a venit pe prima banda, din spatele altei masini de pe a doua banda. Audi nu a fost vizibil la momentul in care fordul s a asigurat pentru ca, in conditii de noapte, farurile masinii care se apropia regulamentar au mascat venirea in viteza mult prea mare a audiului. Logic!
20
9
Cauta, te rog in legislatia rutiera, si arata ne si noua, lumineaza ne, unde scrie ca la trecerile de pietoni trebuie sa incetinesti! Nu scrie nicaieri o astfel de aberatie! Pietonii ai datoria sa se asigure si la colt de strada cat si la traversarea pe trecerea pentru pietoni! Ce ai spus tu este cea mai mare prostie ! Sa nu acorzi prioritate se pedepseste cu suspendare 90 de zile si la viteza daca nu ai cu 50 peste limita se da doar amenda contraventionala ! Mortului nu i se iarta orice !!! Este vinovat. Fata cu audi nu are nici o vina!!!
6
29
vad ca insisti, nu prea te ajuta intelectul, in articol iti explica clar, asta daca stii sa citesti. Daca "pretena", sora, amica ta Saban reducea viteza la 30kmh cat iti spune legea ca trebuie sa ai la trecerea de pietoni in localitate, nu se mai intampla nicio tragedie. Asta nu muta vina de la mort la Saban, iar Saban va raspunde strict pentru faptele ei. Cam de cate ori viteza legala a a avut Sabanca la momentul impactului de a reusit sa rasuceasca Q5-ul de doua ori. Ia incearca tu cu 50-60, apoi cu 70-80, sa vezi ca nu-ti ajunge pentru doua rotatii complete.
19
3
Prostan esti ma.Ce mm treaba are semaforul cu indicatorul STOP ? cu cine mm ai luat permisul ?
4
4
ESTI PROST RAU ! CAND A FOST MONTA FUNCTIONA NORMAL , NU ERA PIETONAL CUM MANANCI TU CACAT , DAR POLITIA SI PRIMARIA L-AU ABANDONAT . ....POATE STII CE A PATIT SAU NU A PATIT DOMNISOARA ANASTASIA CU ACCIDENTUL DE LA FANTASIO ?....PE ATUNCI GARDA FINANCIARA ERA LA PUTERE ! PRIETENII STIU DE CE ....
7
0
citesc comentariile si vad, cu stupoare, ca se da vina pe audi oarecum ca avea viteza.. cine spune asta va avea aceeasi soarta ca si fordul, oameni prosti apucati-va de citit codul rutier articolul in sine e de cacat cu fapta agravanta si alte aiureli oricum celei cu audi i se va intocmi dosar penal pt ucidere din culpa dar faptul ca avea cu 10, 20 km la ora peste limita legala asta nu inseamna ca daca avea 50 nu mai mureau aia pt ca impactul a fost din lateral .. iar vina este in totalitate a fordului. AUDI circula pe banda unu de pe Mircea !!!! asta spune mult depre accident
5
13
semaforul acela nu functioneaza niciodata, nici ziua nici noaptea, somn usor politiei rutiere
9
4
Tipa cu Audi o sa pateasca ca si curvistina aia care l-a lasat fara picior pe un pensionar pe trotuar la Fantazio... Adica , o pedeapsa cu suspendare !
20
2
Semaforul ala este doar la trecerea de pietoni. Pe Decebal spre Mircea nu exista semafor. Vorbim ca sa nu uitam cuvintele.
2
6
La orice tamponare, daca si cel nevinovat, a comis o contraventie, se da culpa comuna. Daca era doar o tamponare, vinovat era soferul fordului, in acest caz, culpa este comuna, cu parti ale culpei diferite.
12
2
doamne cata prostie...pentru depasirea vitezei pe drumurile publice ...platesti o amenda si iti poate lua in cel mai rau caz permisu daca ai cu 50 de km mai mult pe tronsonul respectiv....daca nu asiguri si nu acorzi prioritate te poate lovii...trenul...masina ..caruta ...motocicleta..bicicleta....trotineta...dupa cum iti e norocu!
8
7
Daca ar fi functionat semaforul poate nu se intampla acest lucru, nu este singurul incident din aceasta intersectie. Alo....autoritatile sa rezolve problema semaforului!!!!!!!!!!
16
1
este sora larei saban
2
2
Daca tuta aia avea doar 50 la ora ala cu Fordu apuca sa treaca.NU E NEVINOVAT , dar si soferita are o parte din vina.
17
2
Alo, politia!! Accidentul a fost PRECEDAT de intrarea in intersectie a unui bou care trebuia sa opreasca. Ala a declansat accidentul. Poate garanta politia ca la un impact la 50 km pe ora nu moare nimeni?
9
21
Aia cu Audi avea viteza peste limita admisa. A trecut peste marcajul trecere pietoni fara sa reduca viteza. Daca se angajau oameni pe trecerea de pietoni? Nu cumva aveau aceeasi soarta ca aia din Ford? Avea obligatia sa reduca viteza inainte de trecerea de pietoni si aaa s-ar fi evitat si accidentul, care, intr-adevar, e din vina celui cu Ford.
27
6
Asadar dobitocul ala nu a oprit la intersecctie cu indicator Stop, probabil ca nu cunostea semnificatia indicatorului, si de vina e cel care circula pe drumul cu prioritate? Nu ne ai facem bine daca tot timpul incercam sa pasam vina si celuilalt. Si legea e gresita, din punctul meu de vedere: adica ala nu a oprit sa se asigure si sa acorde prioritate si vinovat de moartea boului e cel care circula pe drumul cu prioritate!!! Daca avea viteza sa plateasca amenda dar in nici un caz nu este vinovat ca boul nu cunoaste regulile de circulatie.
30
15
Vrem o poza cu Saban ca sa ne pisham pe ea.
20
9
Cercetata pentru omor din culpa directa.
15
5
.... Saban , sau cum pula mea se.numeste, daca conducea legal cu 50 km pe ora , nu omora 2 oameni ! Tigani cu Q5 , pisham-as pe ei !
35
4
ptr cercopitecii care tineau partea Q5 , trebuie sa va spuna oficial politia ca si tembela aia are o mare parte din vina. voi nu ati auzit de conduita preventiva cum plm ati luat carnet , dar nu mai e de mirare nimic in tara asta
40
12
ala cu fordu trebuia sa se asigure ca nu e prima data cand rasar in fata ta pe mircea si forteaza, zdreanta aia o fi bagat viteza da mircea e dreapta ala daca se asigura inca traia
15
10
Cazul acesta va fi de durata. Se vor efectua o groaza de expertize, chiar si la INEC. Cine isi mai aduce accidentul cu doi morti de la Dacia, in fata la No problem? Soferul de la Q7 a fost achitat de instanta. Asa ca...rabdare si tutun.
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614