REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Recomandări pentru șoferii care dau nas în nas cu semafoarele „galbene”

Recomandări pentru șoferii care dau nas în nas cu semafoarele „galbene”

Replica API 18 aprilie 2020 | 20:37 2338

Când semafoarele luminează galben intermitent sau în orice intersecție nesemaforizată trebuie să respectați următoarea ordine de prioritate:

1. dacă în intersecție se află un polițist, trebuie să respectați în primul rând semnalele și indicațiile acestuia;

2. dacă se apropie o autospecială cu semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore active, aceasta are prioritate;

3. dacă în intersecție nu se află un polițist, iar semafoarele nu funcționează, trebuie să vă ghidați după indicatoarele rutiere prezente în intersecție: ,,STOP’’, ,,CEDEAZĂ TRECEREA’’, ,,DRUM CU PRIORITATE’’, etc.;

Chiar dacă circulați pe un drum cu prioritate, trebuie să conduceți prudent și preventiv, iar dacă întâlniți indicatorul ,,STOP’’ sau ,,CEDEAZĂ TRECEREA’’ oprirea și asigurarea sunt obligatorii;

4. marcajele de pe carosabil sunt de asemenea utile pentru a materializa traiectoria pe care vehiculele trebuie să o urmeze în traversarea unei intersecții;

5. dacă vă aflați într-o intersecție nesemaforizată și nu identificați indicatoare rutiere care să vă restricționeze circulația sau să o favorizeze, veți respecta în principal acordarea priorității de dreapta: când două vehicule se aproprie simultan de o intersecție, venind de pe drumuri publice pe care nu sunt instalate indicatoare de prioritate / sunt instalate indicatoare cu aceeași semnificație, vehiculul care vine din dreapta are prioritate de trecere;

De asemenea, vă reamintim că orice mijloc de transport în comun are prioritate la ieșirea din alveola dedicată și vă rugam să ne permiteți trecerea în orice situație care favorizează acordarea de prioritate în condiții de siguranță.

La apropierea de o intersecție, trebuie să circulați cu o viteză care să vă permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept.

Vă reamintim că, în contextul actual pandemic, este de dorit să vă limitați deplasările doar la cele esențiale.

Reamintim că în contextul actual, în urma unei analize prealabile, pe fondul scăderii valorilor de trafic generat de măsurile dispuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, Poliția Rutieră Constanța a solicitat Primăriei municipiului Constanța întreruperea funcționării semafoarelor electrice instalate în intersecțiile din municipiul Constanța.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu servisurile ca alta explicatie nu exista,logic.de-aia tin semafoarele oprite si nesincronizate.
0
0
DATI DRUMUL LA SEMAFOARE, criminalilor!
4
0
Da drumul la semafoare ca nu te contamineaza cu COVID cum te-a mintit babu.
5
0
hu ai cu cine vorbi.tiganimea analfabeta care si.a luat carnetul pe banimsi gagicile,pkus aia cu bmw si haudi,sint total retardati si nesi.nu inteleg!
0
2
Semafoarele au fost inventate de unii care au mult mai multa experienta in fluidizarea traficului decat incompetentii de la noi, tocmai pt a disciplina boii din trafic... ca la noi au fost oprite de alti boi, trageti concluzia singuri...
7
0
nu era mai bine ca in loc de lectiile astea sa dea drumul la semafoare jigodia aia cu freza de ginere mort si fatza de tractorist impreuna cu baiatul ala de la politia rutiera caruia i-au angajat sotia la primarie sa toace frunza la caini...?!?
7
0
prost tata ai mai avut bai nae.......de ma-ta pzidista nu mai zic nimic ca tot portul o cunoaste. mai ale arabitzoii
1
2
nu sunt decat niste ticalosii suplimentare luate de kkt cel mare si de guvernul tradator,suntem studiati precum cobaii si presati cat de mult,sa vada pana unde poa sa mearga ,nea adus covitii italiei si i-a plasat pe litoral cu aportul lui niculescu gaozar nenorocit de ce n-au oprit semafoarele in cluj sau timisoara,muie penele muie iohanis
2
3
cine se incapatineaza sa nu dea drumul la semafoare? Ce treaba are politia rutiera cu facut economie la curent electric? poate ar trebui sa raspunda cineva pentru aceasta masura aiurita care a pus in pericol siguranta circulatiei; chiar nu se stie ca avem carutasi si nu soferi? ati scos si temporizatoarele;de ce nu se ia niciodata o masura buna care sa ajute cetatenii? asta e mirarea continua.
6
0
Dupa ce ca peste 60% din soferi conduc tiganeste,ca maimutele,mai opresti si semaforizarea,oricum si ea la nivel de rahat! Astia care iau decizii sunt oligofreni,sau fac rau cu intentie,le place lor sa-si bata joc de oameni sub diverse motivatii absurde?! Bine ca toti ne cer sa achitam taxele,sa platim mereu ce nu avem. Parca am fi intr-un film prost despre o tara imaginara cretina,condusa de psihopati. Sau nu e doar un film... E cumva real?
8
0
Dati drumul la semafoare !!!
11
3
sa va domnul dracu cu ideile voastre, si in alte tari sint acelasi norme de izolare si semafoarele functioneaza.nu s-a predat aceste chestii la scoala de partid a psd-ului. o sa mai vedeti voi voturi cind o face plopul pere ma
11
1
Pentru batrani cand traverseaza strada. De exemplu, la Kaufland, bulevardele au cate 6 sau 8 benzi. Nu e vorba doar de soferi!
13
0
alooooooooo , de semafoare inteligente s-a auzit? Dupa logica asta de acum mai avem putin si trecem si la iluminat stradal cu pacura...... aici un mic link, nu merge sa atasez link-ul, dati o cautare pe google: Hamburg Tests the Intelligent Traffic Light System of the Future sa va faceti o idee. fagabou, cam asta inseamna viitor, siguranta participantiilor la trafic fie ei conducatori sau pietoni plus o viziune catre un mediu mai sanatos.
22
1
Sa-mi bag pln articolu' tau!chestiile astea trebuia sa le stie inainte sa ia permisul!ce plm e cu articolu' asta?!invatam legislative in replica?!sinteti timpiti?!nu aplaudati?politia sa daca bine sa porneasca dracului semafoarele pina nu o sa is vreun cretin pe cineva pe capota sa-l omoare!o sa-l aveti pe constiinta!replica retrimiteti comentariu politiei rutiere!sobaru sa lase ambitiile pina nu-i prea tirziu!si nu mai ingustati sa faceti filtru la oierie!respectati drepturile omului pina nu va da lumea in judecata la cedo si o sa platiti pina la seven son of the seven son!
16
2
cu,,prioritatea de dreapta,,cum zice un coleg de comentarii.insa,exista situatii cand eu stiu ce sa fac si cand sa trec dar colegu de trafic,nu.colegu de trafic ma bubuie si apoi zice:nu te-am vazut.bai oameni buni,reporniti semafoarele,nu fiti imbecili.sunt oameni care nu au timp,bani,energie,chef sa stea prin servisuri sau spitale ca vrea nea gica caschetaru sa fie idiot cu insistenta.am inteles,e ambitie,dar e prosteasca si contraproductiva.
24
3
de incubatoare dupa 1989 la cacat cu voi gainarilor
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212