REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Regele fotbalului românesc împlineşte astăzi 55 de ani

Regele fotbalului românesc împlineşte astăzi 55 de ani

Replica API 5 februarie 2020 | 07:46 387

Fostul fotbalist al Farului Constanţa şi actualul antrenor al echipei de fotbal, Viitorul Constanţa împlineşte astăzi 55 de ani. 5 februarie rămâne o dată sfântă pentru fotbalul românesc şi pentru iubitorii acestuia. Acum 55 de ani se năştea la Săcele cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi.

Decarul naţionalei de fotbal a României a fost desemnat de şapte ori cel mai bun jucător român al anului şi a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 de fotbalişti din istorie. Ca jucător, Gheorghe Hagi are în palmares şapte titluri de campion (trei în România, patru în Turcia), trei Cupe ale României, două Supercupe ale Spaniei, două Cupe ale Turciei, o Supercupă a Turciei şi pe plan extern cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei cu Steaua şi Galatasaray. „Regele” şi-a început cariera de fotbalist la echipa locală, Farul Constanţa, ca mai apoi să evolueze pentru Sportul Studenţesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona şi Galatasaray.

În tricoul echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi a strâns 125 de selecţii şi a marcat de 35 de ori, fiind la egalitate cu Adrian Mutu. Ca antrenor, Hagi a fost ales de două ori cel mai bun antrenor român al anului şi a câştigat un titlu cu Viitorul Constanţa şi cupa Turciei cu Galatasaray. În acest an, Gheorghe Hagi a fost favorit alături de Dan Petrescu să preia cârma echipei naţionale de fotbal a României, însă în cele din urmă Federaţia Română de Fotbal l-a ales pe fostul selecţioner de la U21, Mirel Rădoi, cel care a reuşit o performanţă unică în fotbalul românesc, calificarea în semnifinalele Campionatului European U21 de anul trecut din Italia şi San Marino şi participarea din acest an la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe unde ai spart tu lemne Madrid Barcelona,unii nici in visele lor nu vor ajunge.La cacat cu mancatorii de cacat gen Johannis,Sica si alti bulangii
0
0
LA MULTI ANI!!! Sa fi sanatos cu familia ta si sa ramai tot asa cubun simt
1
1
La multi ani ! Poate reusesti sa mobilizezi clasa politica din Constanta pentru a lua initiativa de a construi un stadion modern , succes !
3
3
La multi ani, Gica Hagi! Iti multumim pentru tot ceea ce-ai facut pentru noi toti! Foarte multi straini, cand le spui de Romania, ne repereaza pe harta lumii si datorita tie!
6
4
la multi ani Giga si multa sanatate !
5
5
La multi ani Gica.Esti singurul machedon cu bun simt !!!
10
7
La Multi Ani, sanatate si implinirea visurilor, asta merita cel mai valoros fotbalist national, Omul ce-a construit de nebun o baza sportiva, a ridicat o echipa, a creat un vis pentru copii nostri.Omul ce este umilit zilnic de FRF, de autoritatile locale ce au preferat a lasa sa se aleaga praful de bazele si stadioanele constantei.Bravo Hagi, inca 50 de ani te vor pomeni mamelucii acestia!
12
7
La multi ani!!!
8
3
La multi ani, amore !
3
1
LA MULTI ANI SI NU TE LUA DUPA TOTI NATARAII,TU AI O CONDUITA SI O MORALA PE CARE ALTI NICI NU O VISEAZA.
9
8
Gttbjr igfnkt ucgju.
4
0
regele lu' peste!
10
7
La Multi Ani sanatosi si plini de succese
9
5
La multi ani!
9
3
La multi ani GICA!!! Sa ne traiesti ani multi cu sanatate si numai bucurii! Suntem mandri de tine!!!
11
4
Bai prostule Hagi a avut sansa sa faca parte din cea mai buna generatie a fotbalului Romanesc de exemplu Steaua din 1986 a castigat Cupa Campionilor Europeni fara reje si Dinamo avea o echipa mare tot fara reje,defapt M.Lucescu a declarat mereu ca echipa lui a fost mai buna decat Steaua,altfel la multi ani Gheorghe.
7
11
La multi ani!!!
15
4
LA MULTI ANI! Sa ne traiesti, ne-ai facut si ne faci mandri ca suntem romani.
14
6
Un profitor zgarcit.
10
18
Un f. mare fotbalist, ce a ajuns Romania acum in fotbal, o rusine. Si nu numai la fotbal.In orice activitate santem cretinoizii lumii.
15
4
Lasati-o mai moale, ca nu mai tine! Nu-l mai tot numiti "rege". Nu are nici fata, nici atitudine de asa ceva.
16
14
In sfarsit varsta a egalat IQ-ul. La multi ani!
13
13
Terminati, cu regele fotbalului romanesc! Da! Sunt fotbalisti mult mai valorosi si nu s-au intitulat "regi". Snobismul si aroganta machedonilor... ca intelingenta lasa de dorit!
19
14
Iti multumim pentru clipele in care ne-ai facut mandrii ca suntem romani ! ROMANIA de azi este ca o corabie condusa de straini si care este fara carma ! TRIASCA ROMANIA !!!
14
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212