REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Regele lipiilor din România, în conflict juridic cu Dănuț Moisoiu și fiul său

Regele lipiilor din România, în conflict juridic cu Dănuț Moisoiu și fiul său

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:00 706

Ghaleb Nassar a exploatat hotelul Hera din Predeal, deținut de fostul consilier local

Ghaleb Nassar a exploatat hotelul Hera din Predeal, deținut de fostul consilier local

Regele lipiilor din România, Ghaleb Nassar, bun de plată! Proprietarul hotelului Florida din Mamaia trebuie să plătească firmei deținută de familia Moisoiu, Ros Con, peste 40.000 lei, reprezentând penalităţi de întârziere datorate pentru neplata chiriei. Este vorba despre Ghaleb Nassar, iar obiectul litigiului îl formează hotelul Hera, pe care l-a exploatat din 2011, în baza unui contract de închiriere încheiat cu Ros Con. Cea din urmă este deținută de Dănuț Moisoiu, fost consilier local municipal, și fiul său, Anastasiu Gabriel.

Dănuţ Moisoiu

New Hotels S.R.L. îi are ca asociaţi pe Ghaleb Nassar şi pe Adel Abi Khalil şi administrează mai multe unități de cazare de pe litoral, printre care și Hotel Florida, dar şi Hotelul Hera din Predeal. Unitatea de cazare din Predeal a folosit-o în baza unui contract de închiriere, încheiat în 2011 cu Ros Con din Constanța, firmă deținută de fostul consilier local Dănuț Moisoiu, și de fiul său, Anastasiu Gabriel. Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 5 ani, de la data predării-primirii imobilului închiriat, respectiv de la data de 15.03.2012. Conform clauzelor contractuale, New Hotels S.R.L. avea obligația de a efectua plata cel mai târziu în ultima zi a lunii, iar conform actului adițional, penalitățile sunt în cuantum de 0,15% pe zi de întârziere. S-a stabilit că prețul chiriei este de 4167 euro/lună, plata făcându-se la cursul BNR valabil în ziua emiterii facturii. Termenul de plată a fost stabilit până cel târziu ultima zi a lunii. Din aprilie până-n august 2016, susțin cei de la Ros Con, facturile la chirie au fost achitate parțial, rămânând un rest de plată. Pentru recuperarea lui, a fost deschisă o acțiune în instanță, pe rolul Judecătoriei Constanța, prin intermediul căreia se cere și plata penalităților. Societatea cu sediul la hotel Florida a spus, în instanță, potrivit rolli, că nu a plătit facturile fiscale emise de reclamantă în ultima perioadă, întrucât nu i s-a prezentat un extras de carte funciară la zi, care să ateste situația juridică a imobilului închiriat. A susținut că extrasul de carte funciară nu a fost prezentat niciodată de la încheierea contractului. În ciuda acestui fapt, a achitat la termen toate facturile emise de reclamantă. Însă, având în vedere că, începând cu data de 01.03.2016 s-a intrat în ultimul an de contract, a solicitat în repetate rânduri reclamantei să îi pună la dispoziție un extras de carte funciară actualizat, din care să rezulte situația juridică a imobilului închiriat, suspendat plata chiriei, până la momentul la care locatorul îi prezintă un extras de carte funciară. Inițial, Judecătoria a respins acțiunea familiei Moisoiu însă Tribunalul, la faza de recurs, a desființat hotărârea primei instanțe și a admis cererea. Astfel, firma cu sediul în Mamaia, hotel Florida, a fost obligată vineri, 9 noiembrie, la plata sumei de 40.123,03 lei, reprezentând penalităţi de întârziere datorate potrivit Contractului de închiriere.

Asociatul firmei New Hotels SRL, Nassar Ghaleb, este cunoscut ca regele lipiilor, deoarece deţine prima fabrică de lipii din România, Mirotex. Ghaleb a investit pentru prima oară, pe litoral, în 1999, când a cumpărat o terasă în statiunea Mamaia, apoi Restaurantul Soleta de lânga Plaja Modern din Constanța. Ulterior, a deschis restaurantul libanez din zona Dacia. El deține hotelul de cinci stele din Predeal, Comfort Suites. Din 2002, a deschis și la Constanta Scoala Libaneza, care acum se numește Cambridge School.

Hotelul Hera controlat de constănţeanul Dănuţ Moisoiu este amplasat în vecinătatea drumului european 60, pe strada Trei Brazi, în mijlocul unui peisaj care îţi taie răsuflarea. Masiv şi impozant, hotelul Hera este clasificat la 3 stele de confort şi are 20 de apartamente spaţioase şi 4 garsoniere, utilate complet şi modern. Şi spunem complet pentru că turiştii au la dispoziţie până şi propria bucătărie, unde pot găsi ce vor, când vor, astfel chiar să se simtă ca acasă. Pentru cei care vor considera însă cu nu au venit în vacanţă ca să gătească, există restaurantul de la parte, care oferă tot confortul şi intimitatea de care ai nevoie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca i-au tras teapa arabii acestui imbuibat !
6
0
sa ne traiesti mosule
1
4
oare de unde are hotul de moisoiu averea ? Din salariul de bugetar ? Muie moisoiu, muie stroe porcul prietenul replicii, muie dragnea, muie pesede !!!
11
1
regele .....gogosilor! a dat si el de pamant cu afacerea!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614