REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

REGLARE de CONTURI în INCENDIUL din Km 4-5 cu MINORI băgați la ÎNAINTARE?!

REGLARE de CONTURI în INCENDIUL din Km 4-5 cu MINORI băgați la ÎNAINTARE?!

Replica API 18 decembrie 2021 | 23:34 58831

Bilanțul în urma teribilului incendiu din zona Km 4 – 5, din noaptea de 15 spre 16 decembrie, când un bloc a luat foc, este unul dezastruos. 150 de apartamente au fost afectate și sunt nelocuibile, 37 de autoturisme sunt distruse, iar 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au rămas… pe ”străzi”, acum, în prag de sărbători. Primele informații conturau ipoteza că doi minori au aruncat petarde în parcarea subterană a blocului, de acolo pornind focul. Au fost depistați, unul în vârstă de 13 ani și altul în vârstă de 15. Însă, iată că se pare că, la mijloc, ar fi vorba despre lucruri mult grave. Mai pe scurt, varianta petardei nu se confirmă. Potrivit informațiilor noastre, minorii ar fi declarat că a fost vorba de recipiente cu combustibil, pe care le-ar fi găsit în parcare. Unele teorii susțin că au turnat combustibil pe o mașină și au dat foc, altele cum că au dat foc direct recipientelor. Precizăm că minorul în vârstă de 15 ani a fost propus spre arestare, apoi arestat la domiciliu.

Reporterii Replica au stat de vorbă cu mai multe persoane despre cazul de față, inclusiv specialiști în materiale pirotehnice, cu persoane din anchetă, dar și cu locuitori ai cartierului. Prin urmare, varianta că acei doi minori s-au jucat cu petarde în parcarea subterană a blocului T3 de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu nu este reală. Specialiști în domeniu au declarat, pentru Replica, faptul că pe materialul video se observă cât de repede are loc deflagrația, lucru care nu poate fi posibil din punct de vedere tehnic dacă ar fi vorba de o petardă. Sau două, sau 10. Varianta folosirii combustibilului și al unui material pirotehnic construit artizanal ar fi mai credibilă. Dar iată că nici aceasta nu este reală. De fapt, a fost vorba de recipiente cu combustibil și un chibrit.

Ce au declarat minorii: Combustibil și chibrit

Potrivit informațiilor noastre, cei doi minori, în vârstă de 13 și 15 ani, au fost audiați după ce au fost depistați. Cel mai mic ar fi spus că ar fi fost o joacă în respectiva parcare, însă a ieșit la iveală informația cum că adolescentul în vârstă de 15 ani ar fi dat doc unor recipiente (cu combustibil – n.r.), folosind un chibrit. Ei spun că au găsit recipientele, niște sticle, acolo. Le-au luat, au turnat lichidul pe o mașină și au dat foc. Dar că totul a fost în joacă, nerealizând că se poate întâmpla așa ceva.

Acuzații: Răzbunare și droguri?

Însă, mulți dintre locuitorii zonei nu cred varianta cu joaca! Aceștia au spus, pentru Replica, faptul că dacă intri pe strada Liliacului din zona Km 4 – 5, imediat după magazinul Profi, noaptea, în special după ora 00.00, vei observa minori la colțuri care… ar vinde droguri. ”Stau și vin alte persoane la ei și se observă cum le palmează…”, susțin oamenii.

Astfel, locuitorii zonei cred că este vorba de o faptă premeditată, de o răzbunare, fie din pricina drogurilor, fie din alte motive...

”S-au folosit de minori pentru că nu pățesc nimic”

Totodată, locuitorii cred persoanele care se fac vinovate de tragedia provocată a pus la cale foarte bine totul, în sensul că au ales și varianta să se folosească de minori pentru că nu au răspundere penală. Cei doi minori au fost audiați, iar cel de 15 ani a fost reținut pentru 24 de ore, după care i s-a făcut o analiză psihiatrică pentru a se constata dacă a avut discernământ. Pe 17 decembrie a fost propus spre arestare pentru 30 de zile, fiind arestat la domiciliu.

Ancheta continuă, la fața locului sosind, vineri, 17 decembrie, și specialiștii de la ISM pentru a preleva probe.

Ce spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța

La data de 16.12.2021, în jurul orei 01.00, prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a cauzat un incendiu ce a provocat distrugerea unui număr de 30 autoturisme parcate la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în mun. Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea întregului imobil, fiind afectate 35 apartamente.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul T.A.A. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Video cu momentul izbucnirii incendiului

Au apărut și imaginile care au surprins momentul izbucnirii incendiului de la blocul T3 situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, numărul 6, din zona Km 4-5. În imagini se poate vedea cum două persoane se află în parcare. Se aprinde lumina (pe senzori la mișcare), se văd cei doi oameni, apoi, la scurt timp apare o scânteie, urmată de o flacără, după care, în cadru, într-o fracțiune de secundă, sunt surprinse, din nou, cele două persoane care aleargă.

Video:

Citește detalii aici despre cazul de față, aici:

MOMENTUL IZBUCNIRII INCENDIULUI la BLOCUL GROAZEI: FOC PUS INTENȚIONAT? Video

CINE ar putea fi RĂSPUNZĂTOR de INCENDIUL DEVASTATOR din Km 4-5?!

PREFECTUL COȘA, despre teribilul INCENDIU: 150 de apartamente DISTRUSE

INCENDIU DEVASTATOR în CONSTANȚA! Un BLOC a luat FOC, oamenii au ieșit DESCULȚI în STRADĂ! VIDEO

URMĂRILE INCENDIULUI DEVASTATOR din CONSTANȚA! Oamenii sunt DISPERAȚI! VIDEO

CINE este AFACERISTUL care a CONSTRUIT blocul MISTUIT de FLĂCĂRI! APARE în dosarul ”PORTUL”

Preotul BANU locuia în BLOCUL GROAZEI: 'Am văzut MOARTEA cu OCHII'

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia da bombardieri adevarati!!
1
0
la tot neamul lor de la cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura
1
0
pedeapsa cu moartea si ptr minori si ptr parintii lor
3
0
cu asemenea copii si parintii lor, facem un alt canal dunare marea neagra! asemenea gunoaie, fara educatie trag tara in jos. legea este mult prea fina .
10
0
Ce va mai place Nutella, bai replica poolii
2
9
Fierul incins pe coaie, sa zica si unde urma sa fie urmatorul incendiu!
25
1
Astia da bombardieri adevarati!
8
4
Copii bagati la inaintare?.Sunt doar mangle sa nu se ia amaratii ramasi fara acoperis de sarbatori.
14
4
Dar ce aveti cu acesti tineri studiosi cu tot viitorul inainte? Ei tocmai se duceau la biblioteca la ora aia. Parintii sunt oameni ai muncii de origine sanatoasa si stiau unde sunt si ce fac progeniturile.
31
2
si parintii au aceiasi educatie precum copiii lor...ce naste din pisica...tot guzgani mananca...asta-i doar inceputul...
25
2
Dar gunoaiele acestea de copii nu au parinti ? Cum i-a educat ?
29
2
Grigo cine ma? Ala cine mai e?
4
2
De vazut a lu cine era masinile pe care a turnat benzina copii!
16
4
Dan Grigorenco implicat
19
5
blocul de langa benzinaria shell de la soseaua mangaliei ! cum au primit autorizatie de constructie langa benzinarie ???!!!??? blocul are acelasi tip de parcare, extrem de periculos ! cine a dat autorizatie de constructie la un bloc lipit de benzinarie ??? cineva trebuie trezit din somn ! treziti- va bai din dat autorizatii pe banda rulanta!
55
6
cu gasca gangrena canceru eforie
11
8
Daca veni vorba de droguri...in blocul ala avea apartament si sotia primarului din Eforie. Lumea vorbeste
36
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614