REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Regulamentul locurilor de parcare din Constanța ar putea fi anulat. A fost contestat în instanță!

Regulamentul locurilor de parcare din Constanța ar putea fi anulat. A fost contestat în instanță!

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:00 1579

Reglamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța, atacat în instanță! Acțiunea a fost formulată pe 3 ianuarie a.c. de către Asociația Constanța Altfel, Asociația Liga pentru drepturile constănțenilor, dar și de către persoana fizică Sorin Daon.

Concret, reclamanții solicită anularea HCLM NR 235 din 28.06.2018, hotărâre prin care a fost aprobat regulamentul mai sus menționat, inițiat de pimarul Decebal Făgădău. Consiliul Local Constanța are calitatea de pârât. Regulamentul prevede, printre altele, pentru parcările rezidențiale, că rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului.

Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

Astfel, ocuparea unui loc de parcare fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, neexpunerea la loc vizibil de către șoferi în parbrizul mașinii a tichetului de parcare, utilizarea fără drept a locurilor de parcare rezervate, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, refuzul de a elibera un loc de parcare rezervat la solicitarea titularului autorizației, toate acestea se pedepsesc cu amendă de la 600 la 1000 lei.

Precizăm faptul că, din cei 27 de consilieri prezenți la ședința din 28 iunie 2018, doar 15 au votat proiectul, 7 au fost împotrivă, și vorbim aici de membrii PNL, iar 3 consilieri s-au abținut.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand vezi ca in jurul blocului un comunist sadea are 4 masini parcate,parca iti vine sa-i spargi anvelopele nu alta...TCA,2xCCA,WWD...sa aiba toti membrii familionului masina,ca asa e la partid
1
1
Sa desfiinteze de tot aceste parcari cu plata. Cei care au domiciliul in Constanta si platesc impozitul pe masina, sa plateasca si o taxa de parcare in tot orasul. S - ar scoate mult mai multi bani. Noi, cei de buna credinta, nu avem posibilitatea sa avem un loc de parcare platit din cauza celor care,, vand,, locul cu taxa si de 5 ori. Sa ma fac inteleasa: unul a luat pe spaga locul de parcare, nu mai are nevoie de el, dar nu se duce la primarie sa renunte la el, cauta un vecin caruia ii,, inchiriaza,, pe vorbe, la un pret foarte mare pe luna.
8
0
Am inchiriat loc de parcare de la confort urban si platesc 150 lei luna. Intr un an platesc 1800 lei. Atunci la acest pret exorbitant de ce sa nu mi se rezerve locul 24 din 24 fata de altul care inchiriaza loc de parcare de la primarie si plateste 170 lei an. Deci cat platesc eu intr o luna altul plateste intr un an. Atunci eu cred ca e foarte normal ca eu sa pot rezerva locul 24 din 24 zi fata de celalalt loc care la pretul de 170 lei consider ca e normal sa fie folosit de beneficiar cu program orar. Asa consider ca e ft normal Cine vrea sa aibe loc 24 din 24 sa plateasca mai mult
10
3
Exista o sumedenie de locuri unde pot fi construite parcari publice multi-nivel, cu accesorii modern care chiar nu mai costa o avere. Si mai produc si bani frumosi. Dar NU. noi tinem case cu tigani in Centru, facem H Coanda, facem harneli sa ne-auzim vorbind si mangaiem pe crestet pe vanturache cand vine cu parnosu de la blocuri. Si bem apa de la robinet.
15
0
sa se ia si o hotarare cu numarul de masini permis pe apartament, s ar mai scapa de rable abandonate
17
1
Cetatenii de la bloc nu au unde parca,dar cei care au curte tot pe strazi parcheaza.Nu este normal.
12
5
Platesc pt un loc parcare plec la serviciu si mai parchez gratuit pe alt loc ..2locuri parcare permasina
9
4
Mereu vor aparea acesti rupti in cur, amatori de mocangeala eterna, care saluta aceasta hotarare aberanta.
10
2
Rahatul asta cu locurile de parcare,tot din Primarie a aparut.Acum,chipurile au incercat sa faca ceva,dar nu s-a putut.Felicitari in ghilimele si pt.consilierii care au votat impotriva!Pt.cel de la ora 9.21,prevazator cum pari cred ca ti-ai luat si loc de veci,foloseste-l curand!
5
5
Dupa ce au blocat toate locurile de parcare cu stalpi, pe care au dat 550 lei buc, hai sa mai prostim si cu locurile de parcare. Sa spuna primaru care e firma de casa care a montat pilonii si ce a castigat
5
6
Daca inchiriez un apartament, las usa descuiata cand plec de acasa ? daca inchiriez o bicicleta si opresc la cafea o ora , o las libera pt altii ? Am platit - destul de mult - inchirierea locului , deci este la dispozitia mea intreaga perioada . Imi faceti voi program , cate ore sa stau la munca sau cand plec si cand vin ?
21
17
constanteanule, scuza-ma dar esti tare idiot
18
7
Cel mai corect ar fi sa nu se mai elibereze adeverinte de parcare. Pai daca toti ar ridica stalpii , la cate masini sant in orasul asta unde mai parchezi. Asa parcheaza fiecare unde gaseste loc. Dar nu stiu daca Primaria accepta asta, pierd multi bani.
10
7
Spatiul de parcare este limitat in oras din cauza numarului foarte mare de masini ne place sau nu. Asa ca ori renunti la masina ori platesti folosinta unui loc de parcare numai pentru o perioada din zi astfel incat mai multi soferi sa-si poata parca masinile pe unde au nevoie. Mi se pare normal. Cine a condus in Anglia stie foarte bine ce legi aspre au cu traficul si parcarile mai ales in orase. Romanii au impresia ca daca stau la bloc pot sta ca la casa, cu masina in curtea proprie. Trotuarele si drumurile sunt publice si nu proprietate privata.
17
6
Taxa in Bucuresti e 50 de lei iar la noi 180 de lei. Ar fi corect corect sa scada taxa echivalent cu aceste ore. Primaria face cinste cu banii nostrii.
10
8
Regulamentul va fi anulat, sau nu se vor mai da locuri de parcare cu plata. Pentru ca, nu poti parca pe locul platit de altul. Nici macar 5 minute. Cand parchezi in centru si nu platesti, iei amenda. Si sa returnati si banii dati pe stalp, daca tot ati decis ca nu mai e voie sa fie ridicat!
14
9
Daca nesimtitii primeau gratuit locul de parcare eram de acord cu tine. Dar, l-au primit pe bani si acolo nu spune nimic de 8-17...Idiotule!
24
11
HCLC privin d locurile de parcare o gaselnita a unor oamnei fara judecata. si asa nu sunt locuri de parcare si a mai lansat si actiunea "stilpiada" alta prostie. nu trebuiau inchiriate locurile de parcare care de fapt a dus la certuri intre locatari. veneai acasa parcai unde gaseai loc si gata.
17
8
Dar nu toata lumea pleaca la servici
13
7
Sugi pula boule!Trebuiau sa scada si pretul la parcare daca o poti golosi doar de la ora 17.
10
8
15 plus 7 plus 3 fac 27 nu? Ziaristiipluii.
9
5
Hotararea din 2018 este foarte buna.Cei care au locuri de parcare inchiriate pleaca la servici si ocupa un loc de parcare la servici.Pe cel de acasa il blocheaza.De exemplu in Tomis I.Nesimtitii ridica blocatoarele galbene.De ce sa nu poata parca pe parcursul zilei cateva masini poate pentru jumatate de ora?Ca tot sunt la servici nesimtitii care le au inchiriat!
38
30

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272