REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Replica le-a găsit adăpost celor care trăiau în baracă, între liniile de cale ferată

Replica le-a găsit adăpost celor care trăiau în baracă, între liniile de cale ferată

Virgil STOIAN 24 decembrie 2022 | 00:00 3142

În urmă cu două săptămâni, Replica de Constanța vă semnala situația a doi frați care trăiesc într-o baracă dezafectată, aflată între liniile de cale ferată din Poarta 6, înfruntând cu stoicism frigul de afară, și muncind cu ziua la cine se îndură să le dea ceva de muncă. În acest interval de timp, mai mulți oameni de bine s-au oferit să îi ajute pe cei doi frați, cu toate că situația lor este una destul de încurcată. Vestea bună este că aceștia își vor petrece Crăciunul sub un acoperiș primitor, la centrul pentru persoane fără adăpost „Sfânta Filofteia” din Constanța... cu sprijinul lui Petre Preda, managerul Arimex Comexim 2000 SRL.

Virgil Drăghici și unul dintre frați

Cei doi frați de 36, respectiv 40 de ani, trăiesc într-o barcă de 6 metri pătrați, unde au reușit să aducă câteva plăpumi, pentru a nu îngheța de frigul care devine din ce în ce mai pătrunzător. Cu toate că situația lor este una foarte grea, cei doi nu au luat-o pe panta alcoolismului sau a altor vicii, muncind cu ziua și reușind să se întrețină. Cu toate că mai mulți oameni de bine au încercat să îi ajute și să îi angajeze, situația lor este una destul de încurcată. Astfel, actul de identitate al celui mai mare dintre frați nu se află în posesia lui, fiind reținut, evident, ilegal, de o persoană care i-a făcut mutație pe localitatea Negru Vodă, iar acum nu este de găsit. Din acest motiv, el nu poate fi angajat de absolut nimeni, neputându-i-se face contract de muncă.

Petre Preda

Oamenii au sărit în ajutorul celor doi

Unii dintre cei care au sărit în ajutorul celor doi sunt Petre Preda, președintele Asociației ”Suflete deschise” și administratorul firmei Arimex. Aceștia le-au făcut o vizită celor doi frați, joi, 22 decembrie, ducându-le de mâncare și încercând să îi ajute. Astfel, ca un miracol de Crăciun, cei doi vor fi cazați la centrul pentru persoane fără adăpost ”Sfânta Filofteia” din Constanța. Pe lângă aceasta, Petre Preda a promis că le va asigura acestora și mâncarea pe perioada cât vor sta la centru iar în perioada imediat următoare, cu ajutorul celor de la Replica, se va încerca recuperarea actelor de identitate a celor doi bărbați, pentru a putea fi angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest v****l s****n , a fost la casa de copii si in urma cu cateva luni posta pe acest site de cacat niste articole cu niste oameni ai strazii care ii facea "Boschetari" a fost redactia contactata de acel domn si gata ati facut un bine ! De ce m**********i cand te-ai dus sa le faci poze , inainte sa scrii articolul nu teai dus sa le iei ceva de mancare unflatule ?
0
0
Asta este adresa primăriei, au mâncarea asigurata, ce mancare sa mai primească. Dar peimaria, persoanele angajate acolo ce au făcut, de ce nu sau autosesizat din presa, sa plece acasă, demisia, ei nu se ocupa de asistenta socială, doar de cum sa iasă banul, rușine sa va fie. Asa se întâmplă când totul este politic și angajații de s***a calitate profesionala!
3
0
cazați la centrul pentru persoane fără adăpost ”Sfânta Filofteia
2
1
Foarte frumos; pacat ca astfel de gesturi sunt rare; toti cei care au nevoie de ajutor indiferent de varsta, sex, eventuale boli psihice sau eventuale dependente cum este cea de alcool ar trebui ajutati in primul rand de autoritati si abia in al doilea rand de oamenii de bine; cu privire la dependenta de alcool vreau sa va spun ca este puternic incriminata in societatea noastra pe nedrept; dependenta de alcool este o boala pshica grava si greu tratabila si este prezentata ca atare in tratatele de psihiatrie; acelasi lucru este valabil si pentru dependentele de tutun si droguri; bineinteles ca se poate pune si intrebarea de ce nu i-a ajutat in primul rand primaria ? sau de ex de ce nu face primaria un parteneriat cu oamenii de bine si ongurile interesate in astfel de cazuri sociale dramatice ?
5
1
Până la primăvară vinde și locuință primita...băieții au pâlnie de argint
2
5
foarte bine, ma bucur, dar ati putea sa-i ajutati sa ia o garsoniera la Henri Coanda, primarul Chitac vine sa dea interviuri la acest ziar, poate ca se arata interesat sa rezolve si problema asta
4
0
Ce ai cu oameni cred vor sa ajute? Mai cretinule?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272