REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

REPORTAJ! În PIAȚA Tomis 3 se vând doar CRENGI, că BRAZII de Crăciun au rămas... în PĂDURE. VIDEO

REPORTAJ! În PIAȚA Tomis 3 se vând doar CRENGI, că BRAZII de Crăciun au rămas... în PĂDURE. VIDEO

Replica API 15 decembrie 2021 | 23:59 10097

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar una dintre tradițiile speciale și mult îndrăgite de către oameni este împodobirea bradului. Se pare că, anul acesta, brazii din piețele constănțene lipsesc cu desăvârșire. Acest lucru nu este din cauza faptului că este interzis, ci doar că cei ce obișnuiau în alți ani să comercializeze brazi și aranjamente în piețe, anul acesta nici măcar nu au mai solicitat autorizație. Însă, după cum vă este prezentat în materialul video atașat, am întâlnit în Piața Tomis 3 singurul vânzător de decorațiuni și crenguțe... că brazii îi găsim în pepiniere, hypermarketuri sau... în pădure.

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătoarea Nașterii Domnului, iar constănțenii se pregătesc cu fast, brazii fiind unul dintre simbolurile principale. Piața Tomis 3 din Constanța, una dintre cele mai cunoscute de la malul mări, este cam goală anul acesta, în ceea ce privește comercianții de brazi. Amintim că anul trecut, chiar dacă a fost pandemie, iar restricțiile erau mult mai drastice față de anul acesta, brazii erau prezenți în piețe.

VIDEO:

VIDEO:

Reporterii Replica au fost la fața locului și au deslușit misterul, piața fiind pustie și nici urmă de brazi.

VIDEO:

Comerciant de crenguțe: Nu merg vânzările

Singurul comerciant întâlnit a fost un bărbat ce și-a făcut curaj să înfrunte temperatura scăzută de afară. Acesta avea niște crenguțe de brad și coronițe decorative.

Întrebat fiind, de reporterul Replica, cum merge vânzarea și ce părere are că este singurul vânzător din piață nu a părut deranjat de acest lucru.

VIDEO:

„Cum să meargă... încă nu este perioada aceea de 24 spre 25 în care merge foarte bine, dar supraviețuim, acesta este comerțul ca în fiecare an...” a declarat comerciantul.

”La noi erau brazi... de nu puteam să-i bag în casă”

O femeie care nu locuiește în Constanța se minunează de faptul că piața este goală, iar brazii sunt inexistenți.

”Eu sunt la Râmnicu Vâlcea. La noi erau brazi... de nu puteam să-i bag în casă”, a spus o femeie.

VIDEO:

Prețul crenguțelor este între 5 lei și 7 lei în funcție de mărimea acestora, iar coronițele, 10 lei cele simple și 20 lei cele ornate. Totodată, comerciantul mai susține și faptul că proveniența decorațiunilor naturale este din România, județul Vrancea.

S-a cerut o singură autorizație de la Primăria Constanța

„Anul acesta s-a solicitat și aprobat o singură autorizație pentru vânzarea brazilor, aceasta fiind în piața Tomis 3, mulți dintre constănțeni preferând să achiziționeze brazii naturali din pepiniere ori centrele comerciale” au declarat pentru Replica, reprezentanții Primăriei Constanța.

VIDEO:

Tradiția și semnificația bradului de Crăciun!

Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu. Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice, iar cu timpul acest obicei a intrat și în tradiția creștină. În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție. Bradul fiind împodobit, la începuturi, cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, trecându-se la beteală, globuri de sticlă, instalații luminoase, bomboane, etc.

C.P., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mue catea drogata ce esti
1
0
Da parca o ziceti ca si cand ar fi ceva rau. Creanga miroase. Sarbatorile de iarna miros a cozonac,portocale,scortisoara si brad. Lasati copacul in padure,pt miros e deajuns o creanga
0
0
Bai grigore tu esti de tot rahatul. Cat despre brazi. Da asa e.
0
0
Mergeti in Ikea ca au Brazi Acolo.
2
1
Slugile lui chiti si feliciu uu
1
2
bun asa mai putini brazi la gunoi in ianuarie .Ca sa ajunga la 1,5m unui brad ii trebuiesc 15 ani si noi ii taiem pentru citeva zile de placere si o traditie de tot rahhatul .
25
3
Aveti grija cand treceti pe langa La Iulian sa nu vomati de la pestele mizer expus pe taraba... Mai bine ca nu are brazi prin preajma ar fi antagonic
17
0
Excelent, mai putina poluare
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468