REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Restaurantul lui Cuşu ar putea deveni Centru de Radioterapie. Ce investitor plănuieşte să se mute din Ovidiu

Restaurantul lui Cuşu ar putea deveni Centru de Radioterapie. Ce investitor plănuieşte să se mute din Ovidiu

Replica API 6 mai 2017 | 01:13 905

Judeţul Constanţa este, din punct de vedere al serviciilor medicale, la pământ, dacă este să ne luăm după miile de persoane care s-au tratat în sistemul de stat, dar şi la privat, şi care reclamă diverse situaţii nefericite. Chiar şi aşa, Constanţa este magnet pentru cei care investesc în acest domeniu. Motivul nu este neapărat cel legat de grija faţă de cetăţeanul care ajunge, vrea-nu vrea, la medic, ci de faptul că piaţa cere aşa ceva.

Iar cum piaţa nu este încă saturată de spitale, clinici şi cabinete medicale, ei bine, vom mai asista la apariţia unor clădiri care poartă „cruci” pe ele sau la extinderea unor clinici deja existente. În domeniul oncologiei, după dezastrul de la Spitalul Judeţean Constanţa, care momentan a pus lacăt pe Secţia de Radioterapie, o clinică a anunţat deja că investeşte în acest sens (detalii aici: http://www.replicaonline.ro/euromaterna-construieste-la-constanta-un-centru-de-oncologie-283227/), pentru a acoperi nevoile suferinzilor trataţi până anul trecut în Judeţean.

De asemenea, anul trecut, în luna septembrie, cotidianul Replica de Conmstanţa anunţa, în premieră, că Centrul de Radioterapie Amethyst îşi deschide filială şi în judeţul Constanţa, mai exact pe raza oraşului Ovidiu. Un panou montat pe marginea DN 2A (drumul care leagă Constanţa de Ovidiu, dar pe teritoriul oraşului Ovidiu) ne informa, la acea vreme:

„În curând, aici se va deschide Centrul de Radioterapie Amethyst. Prima opţiune în tratarea cancerului, chiar în oraşul tău”. Pe panou era trecut şi numărul de telefon unde pot fi făcute programări. În septembrie anul trecut, investiţia se afla, conform reprezentanţilor Primăriei Ovidiu, la stadiul de obţinere de avize şi autorizaţii. (mai multe detalii despre Amethyst aici: http://www.replicaonline.ro/investitiile-mari-se-muta-la-ovidiu-se-deschide-un-centru-privat-de-radioterapie-289557/).

Anul 2017 a venit însă cu surprize: pe data de 10 aprilie, Primăria municipiului Constanţa emitea certificatul de urbanism nr. 898 pentru Iancu Cuşu, în vederea elaborării unui PUZ care vizează transformarea imobilului existent în „spaţii desfăşurare servici medicale”. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni, pentru spaţiul din bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, adică acolo unde Cuşu deţine restaurantul Nord.

De-a lungul timpului, resturantul în cauză a fost ba Rockotecă, ba local cu o altă denumire. În orice caz, este o locaţie generoasă ca suprafaţă şi ar fi, conform unor surse din cadrul Primăriei Constanţa, de interes pentru investitorii Amethyst, cei care anunţau că deschid un centru la Ovidiu. „Amethyst ia în calcul să deschidă centrul la Constanţa, în loc de Ovidiu.

Motivul este că astfel sunt mai aproape de Spitalul Judeţean Constanţa, pentru că bolnavii de acest tip au nevoie să meargă şi la Judeţean, dar şi la tratament de specialitate, iar distanţa Constanţa - Ovidiu nu este tocmai un atu. Pe de altă parte, spaţiul oferit de restaurantul Nord este aproape perfect, în sensul că nu prea ar mai rămâne suficient loc pentru amenajarea parcării aferente unui astfel de centru. O decizie finală încă nu este luată”, ne-au precizat surse din cadrul primăriei.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pacat ca ziarul devine raiul sovinilor ei nu realizeaza ca toti cei pe care nu ii suorta makidoni,, turci, tatari, tigani, etc, nu fac decat sa evolueze dupa legile date de parlamentul Romaniei.
1
2
restaurantul nord a ajuns o tiganie in centrul constantei ....bineinteles cu ajutorul makidonilor
5
1
Scupra de la ovidiu este istet, nu ca fatalaul de fagadau. La ce birocratie este in oras, cred ca renunta sa mai faca spital in constanta. Scupra o sa incerce sa-i convinga sa faca spitalul in ovidiu.
3
4
e bine ca se face spital. pana acum auzeam numai de blocuri de locuinte. uite ca au inceput sa apara investitori si in sanatate. orasul are mare nevoie de astfel de investitii. sa vedem ce zice fagadau, ca el vrea numai saloane de nunti si cafenele. poate il face sa se razgandeasca si pana la urma vad ca se face un club.
2
2
la ovidiu se damblagesc oamenii dupa care vin la judetean sa se vindece,care apuca,ceilalti la balta,caci in cimitir nu mai este loc
1
2
o initiativa f buna indiferent in ce locatie se construieste si pe cine favorizeaza.Nu doresc nestiutorilor ,aprigi critici ai initiativei de altfel,sa fie in situatia sa apeleze la o astfel de clinica ;la Buc daca n-ai cazare prietenoasa in zona pretul creste cu 50% felicitari celor cu initiativa
4
2
Noi, romanii, ne meritam soarta. Atunci cand alte natii s-au unit pt a se dezvolta si a da in cap la fraieri, noi ne injuramsi tradam. Suntem printre putinile popoare care, inca de pe timpul dacilor, si-au tradat si vandut semenii. In Occident, societatea dospeste de drogati, de falimente, de spagi si politicieni mai jigodii ca cei de la noi, dar nu spun decat putin despra asta, sau deloc. Noi, cu javre ca cei din toate partidele,cu pupincuristii de la A3,de la B1 si alte asemenea jivine platite, ne punem poalele'n cap.Si asta, fara sa ceara cineva. Nu invatam nimic de la unguri sau sarbi.
7
1
de ce aromani au nume de capre oi magari cusu zicu stere halciu gamciu !
9
3
In sfarsit,se gandeste cineva si la sanatatea constantenilor!eu m-am chinui cu mama 2 ani sa o tratez in Bucuresti,pentru ca la Constanta,sistemul de sanatate e la pamant!e de laudat o astfel de initiativa!Bravo!
4
1
ce spital? cu sunet de manele si miros de gratare ? hai sa fim seriosi !
5
3
tot cu fonduri europene? iuhuhuhuuuuu
2
0
Cat a platit OCH-ul sa le plece din coaste? a platit pe altii.Pt Cta un castig, pt noi in Ovidiu o pierdere mai ales la bugetul local. Ciufu crede ca este unica imagista mondiala capabila. sa mearga Ametisystul in Cta poate e mai bine
2
1
In 2020 sistemul socio-politic din Romania v-a fi unul ................, toate imobilele indiferent de profilul acestora: economic, social, locuinte, or sa fie NATIONALIZATE, vor ramane in propietate tot ce este mobil.
3
3
Machidonii sunt un blestem pt oras. Fiti demni cetateni ai orasului si marginalizatii. Pt. Binele nostru al tuturor.
20
6
Fals are dreptate restaurantul nord este al lui kita si adi giogiu din cate stiu sa- l fi vandut in ultima luna nu cred
5
2
Este un oras modest, plin de persoane certate cu legea, persoane asistate social, un oras murdar, fara nici un pic de arhitectura! Un oras plin de pesti, curve, caini, unde investitorii lipsesc! Iar cel mai bun doctor din Constanta e trenul de Bucuresti!
31
1
Parca este blestemat orasul acesta
23
2
Rest Nord nu este a lui CUSU ! Sunt doi frati makedoni! Adi si kITA SI probabil fostul primar Mihaesi !! este nasul lui Adi...
14
0
spurcata natie.
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614