REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

REVOLTĂ pe JUSTIȚIEi: Casele 'inculpaților' o iau la VALE!

REVOLTĂ pe JUSTIȚIEi: Casele 'inculpaților' o iau la VALE!

Replica API 6 martie 2020 | 00:00 3847

În România secolului 21 există şi locuitori a căror principală grijă zilnică este să nu le-o ia casa la vale. Este cazul unor oameni din Constanţa, de pe strada Justiţiei, care de ani de zile locuiesc în nişte locuinţe amărâte, care aproape că se prăbuşesc în râpă, ceea ce reprezintă un real pericol.

Strada Justiţiei este una dintre zonele controversate ale Constanţei unde locuiesc (unii fără forme legale) câteva sute de persoane.

Cu toate că ne aflăm în secolul vitezei, când tehnologia avansează pe zi ce trece, locuitorii de pe strada Justiţiei încă trăiesc ca în evul mediu.

Case dărăpanate, confecţionate din paiantă, gata să se dărâme la orice adiere de vânt, adăposturi încropite din te miri ce, câini înfometaţi, copii jucându-se printre mormane de gunoaie... acesta este peisajul care te întâmpină pe această stradă uitată parcă şi de Dumnezeu. Însă, acest peisaj este doar începutul.

În dosul unei râpe, pe locul unde altadată trecea calea ferată, patru familii îşi trăiesc viaţa de zi cu zi cu frica că oricând casa lor se va duce la vale.

Cu toate că nu pot fi cu adevărat numite case, de aproape 20 de ani aceste colibe adăpostesc aceşti năpăstuiţi ai sorţii.

„Casele nu sunt ale noastre, ele aparţin CFR-ului care ne dau voie să stăm în ele. Nu putem să le renovăm, nu putem să facem nici o îmbunătăţire pentru că nu ştim dacă ne vor mai lăsa să stăm aici.

Copiii noştri sunt nevoiţi să îşi facă temele la lumânare, ne încălzim la sobe improvizate. Poate că cineva ar trebui să ne ajute şi pe noi, parcă suntem bătuţi de Dumnezeu ” a declarat, pentru ziarul Replica, unul dintre cei care stau în casele din buza râpei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am cunoscut si eu cativa de pe Justitiei,cu exceptia a doi dintre ei,restul aveau probleme cu justitia!
1
0
Hai ca nu a venit Fagadau sa arunce gunoiul pe acolo si nici Mazare.
0
0
toti gospodarii stau pe justitiei. ciori gospodare mai exact
1
0
A auzit de strada Justitiei? Evident ca un pesedist ca el si-a bagat boola in justitie.
4
1
la scoala nu au mers, de muncit nu vor decat pe salarii la nivelul unui medic, au intrat fara bani in case construite de altii si pe care nici macar nu le pastreaza, dar de betii si chefuri se tin si daca-i cauti prin buzunare, cam toti au smartfon-uri. Dumnezeu bate lenesii si prostii le duc grija.
11
2
sai amendam ca nu au autorizatii
1
8
nu e de crezut ca o familie de oameni gospodari, harnici cu servici de peste 20 de ani sa nu aiva o locuinta decenta,legal construita!
8
10
au furat sau fura in Romania...Prostimea amarata sta in case de chirpici.Alti au cate 6 case furate nu muncite cu sudoarea fruntii...Mafia si mafiotii
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212