rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

REVOLTĂTOR: o bătrână de 86 de ani se târâie printre gândaci și mizerie. De ce nu o ajută autoritățile?

Bătrâneţea nu vine cu flori, ci cu boli şi dureri – vorbă pe care, acum mulţi ani, mi-a spus-o o bătrânică, în timp ce îmi povestea de toate problemele medicale pe care le avea. Din păcate, însă, pe lângă dureri şi boli, sunt cazuri când înaintarea în vârstă aduce singurătate, neputinţă şi, cel mai rău, înjosire! O resimte din plin o femeie de 86 de ani, care se târâie, la propriu, printr-un apartament plin de gândaci şi mizerie. Doar vreo două vecine îi mai deschid uşa, să îi aducă de mâncare. Au încercat să obţină sprijin din partea autorităţilor, fie pentru îngrijire la domiciliu, fie pentru preluarea într-un azil. Până în prezent, însă, li s-a răspuns că nu este posibil, niciuna, nici alta!

De cum ajungi la etajul al doilea al blocului din cartierul Km 4-5, de pe strada Narciselor, te izbeşte mirosul puternic, de urină și mizerie, emanat din apartamentul bătrânei. Înăuntru, cu greu poţi rezista mai mult decât câteva minute. Ioana Mihai iese din dormitor, târându-se. Nu o mai ţin picioarele să se ridice sau să meargă. Aşa că și-a adunat tot ce are nevoie, în dormitor, lângă salteaua pe care doarme: caserole cu mâncare aduse de vecini, medicamente, sticle de apă sau suc. Stă singură şi nu are pe nimeni să o ajute.

Nici să îi facă curățenie, nici să o ajute să se spele sau să îi spele lucrurile, mai ales că, din cauza stării de sănătate nu mai reușește să ajungă la toaletă. Apartamentul s-a umplut de gândaci, care urcă pe pereți, pe salteaua din dormitor, pe tot ce este în apartament. Doar vreo două vecine îi mai trec pragul, pentru a îi aduce mâncare sau pentru a-i cumpăra cele necesare. La 86 de ani, a ajuns să-şi trăiască bătrâneţea umilită, înjosită şi implorând pentru puţin ajutor.

Doar vecinii îi mai aduc o farfurie de mâncare

„Salvați-mă, vă rog”, plânge în hotote bătrâna. „Măcar să mă pot mișca! Nu pot să mă ridic, nu mă țin picioarele! Dacă nu era fata asta (o vecină care îi face cumpărăturile și care a apelat și la sprijinul autorităților, pentru ca bătrâna să primească un ajutor), muream de foame în casă”, ne mărturisește, plângând, bătrâna.

A muncit la IRTA, așa că acum are o pensie. Mică, ce e drept, de doar 600 de lei. Apartamentul l-a vândut acum mulți ani. Nici nu mai știe când anume, nu o mai ajută nici memoria. A încheiat însă o clauză cu noii proprietari să o lase să trăiască în locuința ei până la sfârșit. Primește în continuare ajutor de la aceștia, în sensul că îi plătesc întreținerea și facturile la curent electric, la zi. Rude nu mai are. Oricum, niciuna care să îi vină în ajutor. A fost căsătorită, dar când avea vreo 30 de ani, a divorțat, iar fostul soț a plecat cu copiii, despre care nu mai știe nimic. Îi este greu să vorbească despre toate acestea, care încă o dor.

Vecinii o ajută cum pot și ei, după posibilități. Dar este necesară intervenția autorităților, căci bătrâna are nevoie de îngrijire la domiciliu: să fie consultată de medici, să fie spălată, să i se facă curățenie în apartament etc. O farfurie de mâncare vecinii îi aduc, dar cum recunosc și ei, femeia are nevoie de mult mai multe, ceea ce le depășește posibilitățile.

Drept pentru care, oamenii au solicitat sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru internarea femeii într-un centru sau azil. Au venit două asistente sociale, au solicitat ambulanța care a transportat-o pe bătrână la Urgența Spitalului Clinic „Sf. Andrei”, unde diagnosticul pus a fost hipertensiune arterială. Diagnostic ce nu impunea nici internarea, nici încadrarea într-un grad de handicap. În consecință, angajații DGASPC au ridicat din umeri: nu e de competența lor!

Dacă nu are handicap, DGASPC nu o poate ajuta

Redăm, mai jos, adresa primită ca răspuns de Raluca D., vecina bătrânei care a făcut toate demersurile: „Urmare cererii dvs adresată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiluui Constanţa, înregistrată cu nr. D74176/5.09.2017, prin care ne solicitaţi sprijin în vederea instituirii măsurilor de protecţie ce se impun pentru doamna Mihai Ioana, vă comunicăm următoarele:

Din verificările efectuate în baza de date de către reprezentanţii DGASPC a reieşit faptul că domna Mihai Ioana nu figurează cu certificat de încadrare în grad de handicap.

Urmare a investigaţiilor medicale cu prilejul transportării bolnavei în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, aceast a fost diagnosticată cu HTA Std II, caz social, afecţiune ce nu se încadrează într-un grad de handicap.

Totodată, afecţiunea bolnavei nu a constituit o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost externată la domiciliu.

Facem precizarea că centrele rezidenţiale aflate în subordinea instituţiei noastre sunt acreditate şi furnizează servicii sociale exclusiv pentru persoane adulte care deţin certificat de încadrere în grad de handicap valabil.

Având în vedere faptul că afecţiunea doamnei Mihai Ioana nu se încadrează într-un grad e handicap, precum şi faptul că aceasta este o persoană fără susţinere familială, am solicitat Primăriei municipiului Constanţa să întreprindă măsurile ce se impun şi să monitorizeze cazul susnumitei.

În speranţa că aţi recepţionat pozitiv demersurile întreprinse de instituţia noastră, vă asigurăm în continuare de toată consideraţia şi disponibilitatea noastră”.

Nu are pensie destul de mare pentru azil!

Proprietarii apartamentului ne-au declarat că, la rândul lor, au încercat să obțină sprijin din partea autorităților pentru cazul femeii. „Noi am ajutat-o și o ajutăm cât putem. Achităm întreținerea în continuare, am vrut inclusiv să îi facem curat, acum vreo doi ani. Dar a ieșit scandal, a acuzat femeia pe care am adus-o că îi fură din lucruri și a alungat-o. Am mers la medicul de familie, am mers la Casa de Asigurări de Sănătate, am solicitat în două rânduri cardul de sănătate, pentru că îl rătăcise.

Am mers inclusiv la Serviciul Public de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Constanța, pentru a sesiza cazul. Ni s-a răspuns însă că nu au cum să o ajute. Serviciu de îngrijire la domiciliu nu există, iar pentru internarea în azil nu se încadrează, pentru că are pensia prea mică. Cum că, pentru a ajunge la azil ar trebui să aibă venituri de aproximativ 2.000 de lei. Dar ea nu are indemnizație de handicap. Nici actele medicale nu le mai are pe toate, le-au luat neamurile. Nu știm în ce parte să ne mai adresăm”, ne-au declarat proprietarii.

Menționăm că, la rândul nostru, am sesizat Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța cu privire la acest caz, urmează să prezentăm cititorilor „Replica de Constanța” răspunsul primit.

Florentina BOZÎNTAN

luni, 9 octombrie 2017182
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Bombă despre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni!
Comentarii

31Kiki(9 oct 22:04)
La IRTA ... hmm probabil taxatoare din alea care se frecau cu soferii. Imi dau seama ce poama era daca barbatul si-a luat talpasita cu copii de nu i-a mai trebuit nici apartament. I-a placut viata ... Chiar asa , banii de pe apartament unde sunt ? La gigolo ?
23vecin(9 oct 20:34)
Doamna cand si a vandut apartamentul vecinei ei care ia garantat ca va avea grija de ea plus ca baba a avut grija si de copilul ei,da Dumnezeu nici nu doarme si baba cand a fost tanara si a abandonat copii dupa divort nu ia interesat acum si ei io platesc la fel,asa se intampla cand iesti tanar nu gandesti si la batranete
02Andrei(9 oct 16:27)
Oooo marele director Mereuta nu fce nimic???...banii stie sa ii fure impreuna cu directorii din subordinea lui angajati tot de el prin metode cunoscute.. sa cumpere 4 4 pt SPAS..la ce au nevoie de masini de teren?...domnul Mereuta daca nu are nimic de castigat il doare in cur...REPLICA...faceti o ancheta si in sensul asta!!!
21daca-l regreti pe impuscatu(9 oct 16:10)
du-te dupa el. Baba sa-si vanda apartamentul si sa stea la azil privat, daca n-are copii. Daca nu vrea, asociatia s-o dea in judecata, apartamentul la licitatie, restul de bani la baba si bagata la un azil. Stati si va coiti si va plangeti, dar de facut nu faceti nimic niciodata.
03Mitu(9 oct 15:02)
Oricine imbatraneste,dar nu in orice tara are parte de acelasi tratament conform caruia suntem cica oameni. In Anglia se tot cer ingrijitori pentru batranii care au muncit o viata pentru ca generatiile ce urmeaza sa fie in regula. La noi,batrani si tineri sunt batjocoriti,exploatati ,doar in folosul catorva fapturi sinistre si asta e traditional,nu vorbim de o perioada anume. Ne ucidem intre noi,ne uram parintii si facem chef cu mici si bere de zilele eroilor pe care de fapt nu-i pretuim. Ne place fotbalul cu batai la sfarsit,manelele cu versuri cat mai pupincuriste pentru interlopimea imputit
22Eu@(9 oct 13:01)
Banii de pe apartament unde sunt?de ce nu s-a gandit ca va avea nevoie avand in vedere ca nu se poate deplasa?dar..in romania toti "nevoiasii" , puturosi de fel papa banii care ii au, apoi asteapta pomeni sa le dea de mancare lumea,sa le faca curat etc...!!
03SIMPLU CETATEAN(9 oct 12:56)
NU ARE HANDICAP SPUNE DGASPC ASA POSIBIL SA FIE. DAR PT CEI CU HANDICAP CE CE FAC.VA SPUN EU NIMIC SI IAR NIMIC.NU AS VREA SA DAU EXP AICI DAR NU MA POT APTINE. SA VERIFICE CINEVA DOAR CIND AU FOST FACUTE ACELE MUUULT TRIMBITATE ANCHETE SOCIALE ULTIMA DATA.UIMITI VETI FI NICI O DATA.STIU PERS CU HAND DE 8ANI CARE NU AU VAZ NICIODAT ASA ZISA ANCETA SOCIALA. DECI SCUZE PT NE MUNCA SE GASESC.
02ptr 09:07(9 oct 11:51)
Pai daca mamaia asta a vandut apartamentul mai mult ca sigur ca neamurile care i-au luat actele m
11lasati-o asa!(9 oct 11:36)
Nu e revoltator deloc. Mai stiu eu un caz cu doi batrani carora fiica,ginerele si nepotul sau oferit sa ii ajute sa construiasca o noua casa din cauza degradarii casei batranesti.N-au vrut baba si mosul pe motiv ca nu le mai trebuie.Probabil si din egoism ca ramanea casa celor tineri.Asa! Si a venit o zapada in 2014,cea care a fost cand a cazut avion in apuseni,tot podul casei batranilor a fost plin cu zapada care le-a prabusit podina.Si au plins batranii dar degeaba,cei tineri nu pot sa-si iroseasca viata cand vrea o baba sa stea tinerii dupa nevoia ei.Fara mila,asadar!Au refuzat ajutorul!
22sfatul bun(9 oct 11:33)
sa fure ceva si va sta gratis la sing-sing. mai pune si pensia deoparte
44Walter(9 oct 10:12)
A placut viata babei. Pai de la varsta de 30 de ani ce plm a facut ? De ce nu si-a cautat copii da-i taina langa ea ? O incurcau , este ? Doamne iarta-ma , dar si-au trait viata cum au vrut si acum sa le plangem de mila ? Cum iti asterni asa dormi ? Cand te rogi pentru ploaie sa te gandesti si la noroi !
29geo(9 oct 09:07)
unde nu este cap vai de picioare, este un proverb romanesc, bunnnn, pai proprietarii oameni destepti au cumparat apartamentul crezand ca scapa repede zic eu, dar teapaaaa sau trezit cu cheltuieli pe cap, dar daca mamaia vindea apartamentul si isi platea cheltuielile la azil, era o treaba
310vasile(9 oct 08:24)
In aceste cazuri care sunt din ce in ce mai multe PRIMARIA prin directiiile pe care le are TREBUIE sa ia masuri sunt atatea locuri care au fost date degeaba la dezvoltatorii imobiliari dar pentru camine sociale, case de copiii nu s-a facut nimic ..Blocuile de pe vremea raposatului sunt locuite numai si numai de persoane invarsta si sarace neajutorate...dar care in schimb sunt primii care isi achita caldura, umina impozitele locale.Dle primar luati masuri de URGENTA
414Ion(9 oct 07:00)
Pentru ca nu mai reprezinta un viitor vot, de aia nu este ajutata. Daca era vorba despre o familie cu 10 tigani sa vezi ce repede era ajutata, pentru ca de acolo veneau 3-4 voturi.
212iata binefacerile democratiei.(9 oct 02:24)
e de plans,nu de ras.grele vremuri traim si traiesc oamenii sarmani.asa salbaticie rar vezi.banditii se lafaie in lux iar oamenii care-au muncit se zvarcolesc in lipsuri si saracie.sincer,il regret pe Ceausescu.
mai mult...Replica
27 ian 22:52ReplicaSondaj INSCOP: AUR depășește PNL și USR şi urcă pe locul doi în preferințele românilor

Un sondaj realizat de INSCOP Research arată o creștere fulminantă a celor de la AUR, care au depășit PNL și USR,...871

28 ian 23:57ReplicaSURSE. Luminița Vlădescu, propunerea PENIBILĂ a PSD pentru secretar de stat la Mediu1882
28 ian 23:21ReplicaFiul lui Catană a ajuns șef de cabinet la Ministerul Transporturilor!961
28 ian 00:39ReplicaMovileanu începe construcția unui parc acvatic uriaș la Neptun!

Familia Movileanu, care deține deja trei hoteluri cu peste 900 de camere și 50 de vile în sudul litoralului, a...774

28 ian 00:02ReplicaGrecul Pantelis Kalliagkas, din dosarul ‘Prostituate pentru vipuri’, dator la ANAF564
28 ian 23:06ReplicaJustiţia l-a lăsat pe Lazia, în continuare, în Portul Cernavodă!644
28 ian 00:26ReplicaO firmă din Constanţa se va ocupa de branșarea Cazinoului la utilități!

Lucrările la Cazinoul Constanța se desfășoară cu pași repezi. De curând, a fost atribuit contractul pentru...580

28 ian 00:24ReplicaVindea ”moarte la plic”, dar nu şi-a schimbat meseria!850
28 ian 00:23ReplicaNicu Babu s-a răzgândit! Nu mai vrea hotel, ci bloc, în Mamaia!623
28 ian 00:19ReplicaNăvodărenii sunt debusolaţi pentru că le-au îngheţat senzorii de parcare!

Năvodărenilor le-au... înghețat senzorii de parcare, așa că au lăsat autoturismele pe unde au apucat. Fie că...412

28 ian 00:14ReplicaHoțul care a dat spargere la OCPI, cercetat pentru evadare456
28 ian 00:12ReplicaCertificatele verzi rămân valabile de la 1 februarie1237
Vremea
-2.6°-2.6° - 1.8° vineri, 28 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 68%
Vânt: 6.09 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/4946318164832
5/402030183918
joker102143152011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 ian 00:00SportTenis: Novak Djokovic ar putea juca prima oară în acest an la Dubai

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial, expulzat din Australia chiar înaintea debutul primului Grand Slam al...99

28 ian 00:00SportFotbal: Mbappe este noul Pele, afirmă Arsene Wenger

Arsene Wenger, directorul pentru dezvoltarea fotbalului din cadrul FIFA, îl compară pe noul star al fotbalului francez...107

28 ian 00:00SportTenis - AO: Rafael Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Denis Shapovalov

Rafael Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului de marţi cu canadianul Denis Shapovalov, din sferturile de...133

28 ian 00:00SportTenis: Neozeelandezul Michael Venus l-a făcut idiot pe Nick Kyrgios, după un meci la Australian Open

Tenismanul neozeelandez Michael Venus a afirmat despre Nick Kyrgios, după un meci la dublu din sferturile turneului...105

Local
28 ian 00:00LocalNodul rutier de pe A4, Ovidiu-Agigea, deschis circulației rutiere

D.R.D.P. Constanța anunță că, începând cu data de 27 ianuarie 2022, ora 14:00, s-a deschis circulația rutieră...1590

28 ian 00:01LocalCriza facturilor uriașe lovește în plin Arhiepiscopia Tomisului

Criza facturilor uriașe lovește în plin și Arhiepiscopia Tomisului. Aceștia sunt nevoiți să achite 52.000 de lei...1406

28 ian 00:01LocalUn fost șef de la APIA, prins în flagrant luând mită. Cât a costat angajarea unei persoane în instituție!

3037

28 ian 23:59LocalANPC a amendat Kaufland, Mega Image și Carrefour. Alimente periculoase, retrase de pe raft

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat magazine ce aparțin de trei mari rețele...1200

28 ian 23:59LocalCOVID-19: 4 NOI DECESE, la Constanţa

Până joi, 27 ianuarie a.c., 59.797 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...309

28 ian 00:00LocalPeste 60 de copii, admiși în creșele de stat din municipiul Constanța

Din luna februarie, încă 62 de copii vor fi admiși în creșele de stat și vor beneficia de condiții moderne de...232

28 ian 00:00LocalTrei bărbați, reținuți pentru furt din locuințe

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, fapte comise în...405

28 ian 23:58LocalTaximetrist din Constanța, amenințat cu un cuțit, de un client!

Doi indivizi au ajuns în atenția autorităților, grație tâlhăriilor pe care le-au pus la cale. În urma...1669

28 ian 00:01LocalReținut după ce a furat un telefon mobil de la un minor

331

Politică
28 ian 23:23PoliticăGrindeanu: Lucrăm la o lege care să nu mai permită constructorilor blocarea proiectelor de infrastructură

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii lucrează la o lege care să nu mai permită constructorilor să blocheze...254

28 ian 23:22PoliticăMarcel Ciolacu pasează spre Nicolae Ciucă demiterea lui Virgil Popescu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre relaţia din coaliţie şi dialogul pe subiecte importante,...272

28 ian 23:22PoliticăMarcel Boloș a fost validat de conducerea PNL pentru ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

228

28 ian 23:22PoliticăMarcel Ciolacu îl ironizează pe Florin Cîțu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns, joi, declarației lui Florin Cîțu care spunea că poate PSD ar trebui să...245

28 ian 23:23PoliticăFlorin Cîțu vrea pact pe securitate energetică

Vreau un pact ca până în 2026 să avem un pact pe securitate energetică, a spus Florin Cîțu, în contextul...197

28 ian 23:23PoliticăMinistrul de Finanțe, replică acidă pentru Florin Cîțu: poate nu s-a înțeles

263

Interviuri
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2694

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o...4415

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

3741

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5434

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii...4253

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

3579

Monden
28 ian 00:00MondenParis Hilton spune că Metaverse va fi 'viitorul petrecerilor'

Prințesa culturii pop a oferit tuturor celor din publicul „The Tonight Show” un NFT din noua ei colecție viitoare...104

28 ian 00:00MondenNoi acuzații grave la adresa lui Marilyn Manson: 'Am fost violată în faţa unei camere de filmat'

Actriţa americană Evan Rachel Wood l-a acuzat pe cântăreţul Marilyn Manson că a violat-o profitând de filmările...112

28 ian 00:00MondenFilmul 'Fight Club', cu Brad Pitt și Edward Norton, a fost modificat în China pentru a avea un 'happy-end'

103

28 ian 00:00MondenFilme de Radu Jude, Ştefan Constantinescu şi Anca Damian, proiectate la Festivalul de Film de la Göteborg

Trei filme din România vor fi proiectate la cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de Film de la Göteborg (Suedia),...107

28 ian 00:00MondenActriţa franco-română Anamaria Vartolomei, nominalizată la premiile César 2022

Actriţa franco-română Anamaria Vartolomei, în vârstă de 22 de ani, a fost nominalizată miercuri la premiile...98

28 ian 22:41MondenA murit actriţa Kathryn Kates, cunoscută pentru rolurile din „Seinfeld” și „Orange is the New Black”

937

Mapamond
28 ian 01:17MapamondSUA caută gaze pentru Europa: Rusia ar putea închide robinetul, dacă izbunește războiul

Statele Unite sunt implicate în discuţii cu ţări şi companii importante producătoare de energie din întreaga lume...298

28 ian 01:17MapamondÎntâlnire la cel mai înalt nivel Franța-Germania: amenință Rusia cu o ripostă puternică

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, au pledat, marţi, pentru consolidarea...267

28 ian 01:17MapamondPreşedintele Croației afirmă că Ucraina nu ar trebui să adere la NATO

269

28 ian 01:18MapamondExplozie urmată de un incendiu puternic, în centrul Atenei

O persoană a fost rănită şi mai multe clădiri au fost grav avariate, miercuri, după o explozie în centrul Atenei,...286

28 ian 01:19MapamondThailanda legalizează cultivarea canabisului în gospodării

Autorităţile din Thailanda au anunţat marţi că vor elimina canabisul de pe lista de droguri, permițând astfel...230

28 ian 01:17MapamondFranța a raportat peste o jumătate de milion de cazuri de coronavirus într-o singură zi

Franța a înregistrat, marți, un număr uriaș de noi cazuri de infectare cu coronavirus, cel mai mare de la...239

28 ian 01:15MapamondUn antivaccinist a murit la 27 de ani, după ce a rupt aparatele ca să nu fie tratat de Covid-19

Un antivaccinist din Italia a murit la doar 27 de ani, după ce a luptat, în spital, să nu fie tratat. Și-a smuls...783

28 ian 01:15MapamondSUA: Administraţia Biden retrage vaccinarea obligatorie în marile companii

Administraţia preşedintelui Joe Biden a retras oficial marţi vaccinarea obligatorie în companiile cu peste 100 de...346

28 ian 01:16MapamondAdio teste Covid pentru cei vaccinați sau vindecați care vor să călătorească

1450

Sănătate
27 ian 13:12SănătateRafila: 'Certificatul cu 3 doze va fi obligatoriu doar pentru călătoriile în UE'

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că România este obligată să pună în aplicare...1939

28 ian 22:41SănătateAlexandru Rafila, în ziua cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19: Nu există motive de panică

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul record de infectări nu este o surpriză având în...578

28 ian 22:41SănătateSute de persoane defavorizate vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite

255

28 ian 22:42SănătateValeriu Gheorghiţă anunță că sfârșitul pandemiei este aproape

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, consideră că vom ajunge într-o fază endemică...681

28 ian 22:42SănătateRafila: Ne aşteptam la numărul mare de infectări cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat miercuri că era de aşteptat să crească numărul de infectări...388

28 ian 22:40SănătateA început vaccinarea anti-Covid pentru copiii între 5 și 11 ani

288

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT