REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Roman: Am propus convocarea unei sesiuni extraordinare pentru votarea proiectului privind tăierea pensiilor speciale

Roman: Am propus convocarea unei sesiuni extraordinare pentru votarea proiectului privind tăierea pensiilor speciale

Replica API 10 ianuarie 2020 | 02:21 454

Florin Roman, foto: epochtimes-romania.com

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, propune convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru votarea proiectului privind tăierea pensiilor speciale.

"În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament. Tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curţii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost 'ridicat' pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgenţa adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanţării legii adoptată de Parlament, privind dublarea alocaţiilor pentru copii", a scris Roman, joi, pe Facebook.

El a cerut PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să voteze proiectul privind tăierea pensiilor speciale în sesiune extraordinară.

"Solicităm PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votam proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie, alocaţiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflaţiei, urmare a unei legi iniţiată de PNL. Aşadar alegeţi domnilor pesedişti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!", a mai scris deputatul PNL. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai perfecta dreptate "oarecare" 13:18. Muistii gen 14:06 si 08:43 sa traga la lopata pana la 70 de ani daca au baut cerneala si nu au reusit in viata.
1
0
Frustratilor, de ce nu ati invatat si voi carte sa ajungeti procurori si judecatori? Normal ca ajungand la lopata veti munci pana la 70 ani sa iesiti la pensie. Asa va trebuie!
2
1
sa se dea mai putine CA SA AJUNGA LA TOATA LUMEA
0
1
Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
3
2
ce bine ne simtim cand sugem bani de unde putem dar pentru alti sa moara capra vecinului ca se prea ingrasa suntem un popor de carcotasi.
1
1
ce cautati ma in Afganistan sau Iraq? Stati acasa, tara voastra e Romania. Daca sunteti mercenari sa va plateasca americanii! Au fost destui schilozi ramasi din al doilea razboi mondial unde chiar au luptat pentru tara si nu au avut avantajele pe care le pretindeti voi!
3
2
Bai limba,ala de care te-ai luat nu a spus ca bugetari trebuie desfiintati pentru ca nu fac nimic ci ca toate pensiile speciale trebuiesc desfiintate,despre pensii speciale mascate sub alte nume a vorbit omul mai analfabetule functional.
1
4
Voi bugetarii mancati banii de pomana Dar lasa ca au plecat toti romanii si o sa luati mielul de paste Cine ne-a invatat carte? Niste retarzi comunisti care predau aceasi materie de 20 de ani, si elevii care trebuie sa invete 20 de materii pe semestru sunt prosti, dar pentru o suma modica..... va tineti prostalaii la privat si ii angajati pe toti la stat sa mananca si ei o chifla, halal tara
0
8
Domnului asta Roman ii doresc ca toti copii si nepotii sa fie militari si politisti si sa se intoarca schilozi acasa din Afganistan si Iraq si sa traiasca toti cu pensie de electrician si bucatar
5
3
De unde mata, stii to ca bugetarii nu fac nimic? Dobitocule ce esti, cine te-a invatat carte ? Nu cumva bugetari ? Cine te plumbs cu trenul ? Mare bou mai esti !Din acosta motiv nu ai putut sa fii bugetar.
7
2
Taierea pensiilor speciale tuturor categoriilor de angajati ai statului. Este o rusine ca bugetarii care stau cu fundul pe scaun sa primeasca pensii speciale iar cei care muncesc pe rupte in sistemul privat se aleg cu niste pensii derizorii. De asemenea vrem ca toti salariatii sa iasa la pensie la aceeasi varsta si nu unii la 45 de ani care ulterior cumuleaza pensia cu un alt salariu tot de la stat. Multumim domnule Roman si mult succes.
5
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272