REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

România analizează posibilitatea de a livra arme Ucrainei

România analizează posibilitatea de a livra arme Ucrainei

Replica API 28 aprilie 2022 | 23:54 623

România va analiza solicitările Executivului de la Kiev privind furnizarea de arme către Ucraina, a afirmat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecţie şi muniţie. În continuare analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie", a precizat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, relatează Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-au întâlnit marţi, la Kiev, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuţiilor a fost cea legată de demersurile economice şi umanitare pe care România poate să le acorde. În momentul de faţă, economia Ucrainei este foarte afectată. Exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuţie importantă la PIB-ul Ucrainei", a arătat Ciucă.

Potrivit premierului, "preocuparea principală este şi cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face, să poată să facă faţă invaziei armatei ruse".

Şeful Guvernului de la Bucureşti a afirmat că România este disponibilă să se implice în procesul de reconstrucţie a Ucrainei şi deschisă la găzduirea unor companii care nu îşi mai pot desfăşura activitatea pe teritoriul Ucrainei.

"Preşedintele Zelenski a subliniat că minoritatea română din Ucraina va beneficia de aceleaşi drepturi, 'în oglindă', precum beneficiază minoritatea ucraineană în România", a mai spus Nicolae Ciucă, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi am fost invatati altfel, capul cel plecat ...
1
0
care arme ba ciuca?lopeti,taburile alea care se strica dupa 2 km,topoare,ce?
0
0
De ce ne tarati in razboiul slavilor si al evreilor ???????
1
0
Ce treaba avem noi cu ucraina pt pensii nu aveti bani pt arme sa dati la alltii aveti
0
1
Bai cap de pla, pt ce mortii ma-ti de ji godie infecta ne arunci pe noi in conflictul asta ma fmm de ne norocit ? Sa imi bag pla in ma-ta si in tot neamul tau de porc ce esti
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212