REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

România îl contrează puternic pe Alexandr Lukasenko: Belarusul e complicele Rusiei!

România îl contrează puternic pe Alexandr Lukasenko: Belarusul e complicele Rusiei!

Replica API 18 septembrie 2022 | 00:00 1045

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la aluziile președintelui Belarusului, Alexandr Lukasenko, cu privire la posibila implicare a României în războiului din Ucraina la sugestia și presiunile SUA. România respinge aluziile președintelui belarus pe care îl acuză că este complicele lui Vladimir Rusiei în războiul de agresiune din Ucraina și amintește că România are toate garanțiile de securitate necesare. În context, MAE anunță convocarea la sediul ministerului pentru a i se înmâna o notă de protest a însărcinatului cu afaceri al Republicii Belarus la București.

”Ca urmare a declarațiilor făcute de liderul belarus Aleksandr Lukașenko la un eveniment public în cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, ocazie cu care acesta a menționat, printre altele, că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei și că și alte state, inclusiv România, ar urma să fie direct implicate, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri a.i. al Belarus în România pentru a i se comunica următoarele elemente de poziție:

Astfel, partea română respinge ferm astfel de afirmații inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forță și amenințarea cu forța în relațiile internaționale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

Totodată, MAE reamintește că România este stat membru al NATO și beneficiază, în cel mai înalt grad, de toate garanțiile de securitate care decurg din acest statut în conformitate cu clauza de apărare colectivă din art.5 al Tratatului Atlanticului de Nord, NATO fiind cea mai puternică alianță politico-militară din istorie.”, se spune în comunicatul MAE.

Context:

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că SUA împing Europa spre o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina și Belarus și a slăbi Rusia.

"SUA împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu își ascund planurile. S-au semnat deja contracte pentru anii următori. Adică, Ucraina va fi distrusă până la pământ. Iar scopul este de a slăbi Rusia și de a distruge Belarusul", a declarat el sâmbătă, la forumul patriotic de la "Minsk-Arena", dedicat Zilei Unității Naționale, potrivit agenției ruse Interfax.

Lukașenko și-a exprimat convingerea că Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din regiunea europeană. Și numai SUA, este convins președintele Belarusului, beneficiază de pe urma acestor conflicte.

"America este singura beneficiară a ceea ce se întâmplă aici: să pună Europa la locul ei și să elimine rivalii. Astăzi Ucraina, mâine Moldova sau țările baltice, Polonia sau România. Statele Unite alimentează războiul din Kosovo, încearcă să pună presiune asupra Serbiei, aruncă cărbuni în controversa care mocnește în Karabah, tulbură apele în Siria", a spus el.

Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative, a mai spus Lukașenko, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
uite ca sunt multi care ii dau lui like-uri si tie mwie !!!
1
0
cum poti ma sa postezi aceleasi ineptii la interval de 9 minute si sa-ti mai dai si like-uri!!!
0
0
La fel cum bozgorul asta de Viktor Orban a incercat sa faca misto de presedintele Ucrainei, dar nu i-a iesit. Tot ca sa-i dovedeasca lui Satana Putin ca e partener loial, la fel si Lukasenko mai apare periodic ca sa-si etaleze imaginea de slugarnic loial al lui Putin. Se vede pe fata lui Satana Putin ca e depasit de situatie. Cautati despre limbajul trupului, ca numai posturi de depresiv, de anxios a etalat de cand a inceput invazia. Gesturile alea le faci fara sa realizezi. E clar ca e pisat pe el de frica, nu poate ascunde asta. Pluteste in aer glontul asasinarii, stie ca are zilele numarate
10
0
Sa ne s**a P U L A Dragnea asta de Belarus! Adevarul e pisat tot pe el. E constient de faptul ca in orice secunda Belarus poate disparea de pe harta. Daca Putin vrea sa dispara Belarus, a doua zi nu mai exista. Hackerii anonymous au publicat dovezi ca Rusia planuia sa invadeze Belarus, daca mustaciosul pierdea alegerile. Deci, daca el e asasinat sau pierde alegerile, "Donbasul" se muta in Belarus. E risc mai mare ca Belarus sa aibe soarta Ucrainei, decat sa fie o tara NATO atacata de Rusia. Nimeni nu ma poate contrazice!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212