REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Românii au început să facă rezervări pentru vacanțe în Bulgaria

Românii au început să facă rezervări pentru vacanțe în Bulgaria

Replica API 5 mai 2020 | 00:00 1998

Bulgaria este din nou cu în pas în fața României, cel puțin în domeniul turismului. Luni, 4 mai, Bulgaria a început oficial relaxarea restricțiilor, după ce premierul bulgar, Boiko Borisov, a anunțat că se va ridica interdicția privind deplasarea în afara orașului, iar în următoarele zile, treptat, se vor deschide cafenelele și restaurantele, după controale făcute de autorități. În România, după data de 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă, iar o mare parte din restricții rămân valabile, inclusiv cea de deplasare în afara localității fără motive justificate.

Întrebarea este dacă cei care vor dori totuși să plece în concediu în acest an, chiar și din vară, lunile iulie, august, unde vor opta să meargă? Asta dacă, bineînțeles, între timp, vor dispărea restricțiile de circulație în afara localității și în afara țării.

Andi Chirilov

Planurile de vacanță se află în stand-by

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), regiunea Sud-Est, Andi Chirilov, a declarat că românii se află deocamdată în stand-by cu vacanțele, atât în străinătate, cât și în țară, deoarece toți operatorii din turism așteaptă măsuri luate din partea Guvernului, măsuri ce întârzie să apară și după data de 15 mai. „Românii aveau deja făcute rezervări de vacanță pentru Bulgaria. În ultimele zile, pentru Bulgaria au mai fost făcute încă două rezervări. Deocamdată așteaptă. Sunt în stand-by turiștii. Volumul este deocamdată nimic. Ei așteaptă să vadă la TV. Doar în presa scrisă au apărut mai multe informații în legătură cu relaxarea restricțiilor în Bulgaria.”, a spus Andi Chirilov.

Rezervările pentru Bulgaria au fost făcute din decembrie 2019

Președintele ANAT, regiunea Sud-Est, a mai declarat faptul că mulți români și-au reprogramat concediile din acest an pentru anul 2021, iar rezervările pentru Bulgaria au fost făcute din iarnă. „Atât cei care au optat pentru vacanțe în țară, cât și cei care au optat pentru Bulgaria, așteaptă. Unii și-au reprogramat concediile pentru anul 2021. Bulgarii au acceptat, românii nu prea acceptă. Sunt rezervări făcute și pentru România, dar timide, nu sunt multe. În momentul de față optează pentru România, nu pentru Bulgaria. Pentru Bulgaria s-au făcut rezervări din iarnă, decembrie, ianuarie, februarie”, a mai precizat Andi Chirilov.

Bulgarii au luat legătura cu specialiști din Germania

Andi Chirilov spune că bulgarii s-au pregătit din timp și chiar și în aceste momente se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival. Se pare că vecinii noștri au apelat la ajutor extern, în speță, specialiști din Germania, care îi învață cum să își desfășoare activitatea, chiar și în contextul pericolului reprezentat de coronavirus. „Bulgarii deja au început activitatea în sectorul turistic, înainte să aștepte acordul de la Uniunea Europeană. Au luat legătura cu specialiști din Germania. Mulți de acolo se află sub management nemțesc. Au manuale cu 100 de pagini pentru pregătirea hotelurilor în contextul pandemiei de coronavirus. Față de guvernul nostru, guvernul bulgar este mai comunicativ. Păstrează legătura cu mediul de afaceri. La noi nu știm ce se întâmplă încă. Grecii deja se pregătesc, de asemenea”, a mai spus Andi Chirilov, președinte ANAT Sud-Est.

Diferențe România –Bulgaria, în ceea ce privește numărul de cazuri și teste efectuate

În urma comparației între cele două țări, Bulgaria stă mai bine și din punct de vedere al numărului de cazuri și decedați în urma infectării cu virusul SARS-COV-2. Numărul total de cazuri ajunge în jur de 1611, în timp ce în cazul morților, numărul este de 72. Însă toate aceste cifre vin după doar 50.000 de teste efectuate.

În România, numărul de infectări a ajuns, luni, 4 mai, la 13.512, în timp ce 803 au decedat. La nivel național au fost efectuate până în prezent aproximativ 200.000 de teste.

De asemenea, Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul estival începând cu data de 1 iulie a acestui an.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are foarte mare dreptate domnul Chirilov.Este un foarte bun presedinte si altfel ar arata turismul Romanesc cu el in frunte
0
0
branzarii se sufoca,asta e baieti,personal desi sunt din constanta prefer sa merg la plaja la ei.adica la bulgari,jet branzarilor,faliment placut sa aveti
1
0
In romania s,au facut 200.000. Deci inmultiti cu 4 nr cazurilor si al deceselir si vedeti ca tot este o diferenta uriasa in favoarea lor. Dar ei nu au avut un sica, un plavanis, un plavache , un catel gen niculescu care sa invite diaspora acasa si, mai mult, sa lase in tara in martie cateva mii de italieni plus alte mii de alte nationalitati. Nu au carantinat in hoteluri pe litoral, la preturi de varf de sezon estival...
6
5
Cat de cretin sa fii ca sa-ti faci vacanta intr-o mizerie ca litoralul romanesc? Mamaia e o mizerie ordinara pe bani multi.
15
3
bravo baieti! nu merita cimpanzeii din mamaia sa le calcati pragul. Nu uitati ca din 1000 poate 1 declara sincer veniturile! restul pe sub mana, pierderi, le a mers prost dar e plin la ei. ca si stomatologii!
13
1
Cat de cretin sa fii sa promovezi litoralul bulgaresc? ne miram de ce nu merge nimic in tara asta? cum sa dau eu banii bulgarilor, grecilor sau turcilor pentru plaja? daca au ceva de vazut, relicve, muzee, picturi ok. dar ca sa stau la plaja este curata prostie.
6
11
Ce dracu fac toti machidoni care si au facut hotel in mamaia Pe cine mai jupuiesc la vara Poate pe mazare! Sau fagadau
18
2
06:51 are dreptate, mergeti mai bine la bulgari. Preturi la jumate, mancare buna si din belsug, si cu putin noroc gasiti si fetite ieftine.
18
2
Gigi ia o in gura si mai taci psd imputit
5
13
Nu aveti ce cauta pe litoralul romanesc! asta daca nu sinteti fierar betonist,cocalar,trintor asistat,drogalau,ptr astia betoanele si cimentul in care vor sta pe litoral o sa?i faca sa se simta ca acasa,in zabrauti!
18
4
de cand bulgarii au avut un succes enorm cu turismul,cei din Romania s-au ocupat cu diversiuni in loc sa se ocupe de imbunatatirea calitatii serv., cum se apropia sezonul estival se inmulteau stirile care aratau ca turistii romani au ramas fara masini in Bulgaria,ca le-au furat bulgarii masinile,NU MAI TINE,puneti-va pe treaba,oferiti servicii de calitate si atunci nu or sa va ocoleasca turistii,si lasati-va de diversiunile cu furatul de masini si cu faptul ca mancarea e proasta acolo,cei care au fost acolo stiu ca nu-i asa,asta-i concurenta,nu le faceti fata si va apucati de bagat strambe.
24
1
E bine la bulgari haleala multa si proasta. Baga romanashi mei farfuria cu varf. Am fost si eu odata, imi era rusine. E all inclusiv de cantina imitatie ieftina la ce e in Turcia. Nu mai laudati atat bulgarii numai ruptii de foame se duc acolo.
12
14
Cara te la bulgari
5
17
Pai bulagarii au litoral frumos, se compara cu haznaua aia de Mamaia?
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272