REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Românii, TERORIZAȚI CU AMENZI de Crăciun

Românii, TERORIZAȚI CU AMENZI de Crăciun

Replica API 28 decembrie 2020 | 19:38 3769

Poliția Română amendează fără milă românii care refuză să își petreacă sărbătorile încuiați în casă de frică. În doar 24 de ore s-au dat amenzi de peste 800.000 de lei, anunță MAI.

Purtătoarea de cuvânt a MAI Monica Dajbog a anunţat că pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. În ultimele 24 de ore au fost aplicate aproximativ 4.000 de amenzi în valoare de peste 835.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie. Cu toate acestea, în a doua zi de Crăciun au fost sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de 2019.

„Pentru că astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Ştefan, vă rog să îmi permiteţi să urez din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne tuturor celor aproape 500.000 de români care îşi serbează onomastica un călduros La mulţi ani! Aşa cum v-am anunţat zilele trecute, pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. Pe parcursul acestor zile nu s-au înregistrat evenimente deosebit de grave, climatul de ordine publică fiind menţinut la nivelul întregii ţări. În ceea ce priveşte numărul de infracţiuni, se continuă trendul descendent din anii anteriori, în a doua zi de Crăciun de exemplu fiind sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de anul trecut”, a afirmat Monica Dajbog, duminică, într-o declaraţie de presă.

Ea a adăugat că sâmbătă au fost prinşi în flagrant 109 autori de infracţiuni care au săvârşit 112 fapte penale şi au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau internaţional.

De asemenea, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită drumurilor pe care se pot produce accidente grave. În urma acţiunilor desfăşurate, în data de 26 decembrie, au fost reţinute 247 de permise de conducere şi 57 de certificate de înmatriculare.

„În ceea ce priveşte limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la nivelul întregii ţări, în ultimele 24 de ore, s-au desfăşurat aproximativ 1.200 de acţiuni punctuale de control care au vizat peste 77.000 de persoane, 3.800 de operatori economici, 143 operatori transport persoane şi aproape 8.200 de obiective de interes, dintre care 2.600 de restaurante, fastfood-uri şi terase. La acţiunile de control au participat aproximativ 6.200 de poliţişti, 4.300 de jandarmi, 1.000 de cadre ISU, 180 de poliţişti de frontieră şi 2.000 de poliţişti locali. De asemenea, la verificări au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi de la ANSVSA, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. În urma acţiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară, au fost aplicate aproximativ 4.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 835 de mii de lei. Majoritatea sancţiunilor, respectiv 3.060, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie”, a mai spus Dajbog.

În plus, au fost aplicate 32 de sancţiuni pentru nerespectarea distanţării fizice şi 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Pentru nerespectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor, au fost aplicate 963 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300 de mii de lei.

De asemenea, faţă de 14 persoane, ieri, s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, la linia TelVerde 0800.800.165 la care cetăţenii pot sesiza situaţiile de încălcare a măsurilor de protecţie sanitară, au fost primite 8 apeluri, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAI, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E normal ce se intimpla, totul e spre binele nostru. Sa avem incredere in autoritati, nimeni nu ne vrea raul, noi suntem cei neascultatori.
0
0
mi-au tras-o si mie, 500lei, de craciun fii mai bun, nu si daca esti Militia Locala, am uitat sa imi pun adresa pe declaratie, un fss, dar cum sa te ierte ciobanul? Pulimea trebuie strivita sub bocantii Militionilor... Bravo ma
0
0
moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!moarte garda!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
ar trebui sa iesim si sa ii linsam pe agresori, acestia au format un stat politienesc, pe jaful cetateanului, agresiunui,etc sa mai luptam o data si sa ii linsam
1
0
Asa avem si noi bani de pensii nesimtite eu ridic 20000 lunar si trebuie ca prostimea sa cotizeze la greu pentru noi ca sunteti prea prosti si nu iesiti in strada. Sclavul trebuie jecmanit la maxim daca e prostan si nu are curaj ca trebuie ca copii mei sa ii stapaneasca pe ai lui sa fie smecheri
6
2
Asa se intampla cand dai briciul la maimuta.
3
2
Pai tot ce se poate ca noi nu respectam nimic sunt liberi notiune inteleasa gresit...poate se merita soarta ...viteji ,,smecherii..limbaj licentios...mmmmulte altele..pe cand afara sunt liberi de zeci de ani si au inteles ca ce trebuie respectat asa ramane ,, dar au si ei ale lor lepre e sigur....
5
4
Iar au norma?!?? Si eu m-am trezit cuo amenda, Au trinis prin posts fara sa mi prezinte proces verbal
6
1
eu sint cocalaru' care dau foc la petarde ca sint jmecher si ma doare' n pl de vecini si de politie!aprind petarde pe strada ,in curte ,in fata magazinului lu' Vladoi.....cine plm imi da mie amenda!
6
1
Ar trebui sa dea de zece ori mai multe amenzi
5
6
Nu mai fiti suparati ca dau amenzi lasatii sa scrie ca doar asa vor invata sa scrie,ca scoala a trecut pe langa ei, au unso cu untura si au mancato cainii, acum avem scoala ONLINE sa vezi ce militieni vom avea, acum umbla cate doi , pe VIITOR vor fi trei sau patru!!!!!
7
7
Sa ne-o suga MAI! Nici ei nu stiu ce pulma fac...
9
2
Nu va faceti iluzii. Majoritatea cifrelor sunt umflate Sunt adunate cifre din tara neconforme cu realitatea.
11
3
Catu Scatofagus, care in plina criza economica majoreaza electoral pensiile cu 14 la suta. Gaura pe care o acopera Cacatzu e cea pe care a dat-o chiar el, iar de la grad de indatorare de 40 la suta, spera sa se opreasca undeva la 60 la suta, dar cand si-a mai atins Cacatzu tinta...
10
7
Gata, de la 1 ianuarie va astept la vaccinare cu forta. Cei care nu vin de bunavoie vor fi adusi cu mascatii.
10
12
Spalatus Pe Creierus evoluata cu ajutorul A3 si RTV si dusa la nivel de arta.atat stie postacul psd,sa ingereze dejectiile haznalelor sus numite.nu intru in detalii cu tine pt ca ai mintea odihnita si matul gros,ca deh,a fost campanie.nu am cum sa iti explic cum functioneaza un buget al unei tari pt ca tu nustii ce inseamna buget, pt ca esti un asistat social.venituri VS cheltuieli,iar cand ai cheltuielile mai mari ca veniturile trebuie sa le finantezi,animal rapanos care esti,pt ca partidul pe care il simpatizezi a crescut chletuielile,vezi pensi salarii pensi speciale etc.distrusule
5
17
Cineva trebuie sa plateasca imprumuturile lui Catu, nu?
15
9
terorizata e mattaaaaa
9
5
Ordinul vine de sus de la prostanacul harap arahat care a dat dispozitie sa fie bagata frica in populatia. Sper doar ca astia de ne amendeaza cu atata ferocitate sa fie obligatoriu vaccinati, ca e si normal doar se afla in linia intai cu lupta cu virusul.
15
9
Pe un rupt in cur doar amenda il disciplineaza.
12
13

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212