REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Sâm., 13 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6789
35.4° Constanța Sâmbătă, 13 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6789
 

Romaşcanu, despre cazul Buzatu: Noul PSD merge înainte într-o formulă perfect curată şi corectă

Romaşcanu, despre cazul Buzatu: Noul PSD merge înainte într-o formulă perfect curată şi corectă

A.F. 23 septembrie 2023 | 13:07 932

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, susţine că deciziile luate de partid în ceea ce îl priveşte pe Dumitru Buzatu - reţinut de DNA pentru o mită de peste un milion de lei - şi pe membrii familiei acestuia care au legătură cu PSD nu au fost unele uşoare, el explicând că „până la urmă, noul Partid Social Democrat a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă”.

Romascanu, despre cazul Buzatu: Noul PSD merge inainte intr-o formula perfect curata si corectaLucian Romaşcanu

Romaşcanu mai spune că Dumitru Buzatu a fost foarte timp în funcţiile pe care le-a deţinut la nivel administrativ pentru că oamenii de acolo l-au votat.

„Cred că decizia preşedintelui Ciolacu şi a forurilor de conducere este una corectă, pentru că, încă de la preluarea conducerii de către Marcel Ciolacu, toleranţa a fost zero faţă de orice faptă de tipul ăsta, am avut listele de Parlament, şi la Cameră, şi la Senat, cu oameni fără niciun fel de problemă penală, ori de câte ori a existat un semnal puternic în spaţiul public privind probleme de integritate, imediat deciziile au fost luate. Nu e o decizie uşoară, e vorba de colegi dar, până la urmă, noul Partid Social Democrat a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă. (...) Măsurile pe care le-am luat sunt cele pe care, de exemplu, cei care strigă fără penali în funcţii publice o ţin pe doamna Clotilde, în continuare, protejată”, a declarat Lucian Romaşcanu sâmbătă, la finalul reuniunii Biroului Politic Naţional în cadrul căreia conducerea PSD a decis excluderea din partid a lui Dumitru Buzatu, suspendarea din partid a fostei soţii a acestuia, senatorul Gabriela Creţu şi a luat act de demisia din Guvern a fiului celor, doi, Tudor Buzatu.

Acesta e de părere că în urma prinderii în flagrant a lui Buzatu de către procurorii anticorupţie, PSD are „cu certitudine probleme de imagine”, dar credibilitatea partidului nu este afectată „în sensul în care guvernăm şi arătăm ceea ce putem face”.

Lucian Romaşcanu susţine că nu doreşte să comenteze deciziile magistraţilor, dar precizează că „vorbim totuşi de un flagrant care e dincolo de orice fel de interpretare”.

„Nu mă aştept la nimeni să facă aşa ceva. Este o surpriză foarte mare, este un coleg vechi, îl ştiu şi eu de ceva vreme. Din păcate, lucrurile se întâmplă indiferent de ceea ce credem noi sau nu credem despre o persoană. Va răspunde în faţa legii pentru ceea ce a făcut iar politic, noi am luat cea mai bună decizie pentru partid, pentru imaginea partidului şi pentru felul cum vrem să mergem înainte”, a adăugat Romaşcanu, întrebat dacă se aştepta ca Buzatu să primească mită.

Acesta a precizat că Buzatu a deţinut funcţiile înalte în care s-a aflat în ultimii mulţi ani în urma voturilor populaţiei din Vaslui.

„Domnul Buzatu a stat pe funcţii administrative foarte mult timp prin votul vasluienilor. În orice partid politic şi probabil că în orice organizaţie performanţa se analizează într-un mod extrem de concret, domnul Buzatu a fost ales de cetăţeni de atâta ori, în consecinţă probabil că şi-a meritat funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, iar la nivel politic, venind cu aceste rezultate, sigur că nu puteam pune la îndoială capacitatea dumnealui de acolo”, a declarat Romaşcanu, întrebat dacă Buzatu a meritat să stea atât de mult timp în funcţiile pe care le-a deţinut în unul dintre cele mai sărace judeţe ale României.

În ceea ce priveşte demisia lui Tudor Buzatu, fiul preşedintelui CJ Vaslui, din funcţia pe care o deţinea la nivelul Executivului, Romaşcanu spune că aceasta este o „demisie de onoare, cu certitudine legată de situaţia în care se află tatăl său, şi foarte bine a făcut că a făcut acest lucru, pentru a nu avea în continuare discuţii în partid şi în afara partidului despre dumnealui şi despre fapta tatălui”.

Romaşcanu a comentat şi anunţul fotei soţii a lui Buzatu de a contesta la Comisia de integritate suspendarea sa din PSD, oficialul PSD susţinând, în acest context că „este normal să facă un apel la Comisia de integritate”, explicând că aceasta „este într-o formă sau alta, într-o legătură, chiar dacă veche, cu domnul Dumitru Buzatu”, iar decizia privind suspendarea a fost luată pentru a fi „protejaţi” atât Gabriela Creţu, cât şi PSD, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
curat murdara ca de obicei
0
0
Noul psd?!?! Care?!?! Ăsta care calcă pe r*mâni și o suge occidentului?!?!
4
0
Trebuie doar sa te uiti la fata lui sa-ti dai seama ca e un pungas!
4
0
Si alti pesedisti, Felix si Dumitrache de la Cta sunt cinstiti, ei isi construiesc zgarie nori cu banii stransi din salariul de bugetar, hai pa!
6
0
Adicalea drum liber la furat pana la sărăcirea deplina
5
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
8
1
parnaia pe capul vostru da-v-as mwie cu mult kkt !!!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191