REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dădea la pește înainte să fie prins luând mită. Video

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dădea la pește înainte să fie prins luând mită. Video

A.F. 23 septembrie 2023 | 10:33 4186

Președintele Consiliului Județean Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii DNA când lua mită 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri din Cluj, denunțător în acest caz. Potrivit informațiilor provenite de la surse apropiate de ancheta DNA, baronul PSD se relaxa dând la pește înainte de a se întâlni cu omul de afaceri, căruia îi condiționa plățile din bugetul CJ de oferirea unor așa-zise comisioane, care erau aproximativ 10% din valoarea contractului. În cazul acesta, suma ce urma să fie transferată firmei era de 12 milioane de lei. Mita i-a fost oferită în 25 de teancuri cu bancnote de 500 de lei, iar banii au fost puși într-o geantă, găsită în portbagajul mașinii conduse de politician.

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dadea la peste inainte sa fie prins luand mita. Video

Surse apropiate de ancheta DNA arată că înainte de a se întâlni cu omul de afaceri din Cluj, care îl denunțase la DNA încă din luna februarie, președintele CJ Vaslui s-a relaxat la o baltă de pescuit aflată în apropierea locuinței sale, în județul Vaslui. Din informațiile noastre, era un local amenajat inclusiv cu restaurant, aflat pe malul lacului, frecventat de Dumitru Buzatu, ales pentru întâlnirea avută cu omul de afaceri denunțător. Chiar a și prins ceva pește, spun surse apropiate de anchetă, înainte de a se vedea cu omul de afaceri.

Banii au fost dați într-o geantă. În portbagajul mașinii conduse de președintele CJ au fost numărate 25 de teancuri cu bancnote de 500 de lei. Banii au fost fotografiați și au fost confruntate seriile bancnotelor cu cele notate anterior în documentele anchetatorilor. În pregătirea operațiunii de flagrant, datele noastre arată că vorbim despre aceeași serie, bani proveniți din fondul de flagrant al DNA - o probă considerată esențială de anchetatori în acest dosar, scrie digi24.ro.

Video:

Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului: Buzatu Dumitru, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.
  
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 - 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plata facturilor).

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dadea la peste inainte sa fie prins luand mita. Video

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dadea la peste inainte sa fie prins luand mita. Video

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dumitru Buzatu a fost dat afară din PSD

Sâmbătă, Dumitru Buzatu a fost dat afară din PSD în urma deciziei BPN, cu unanimitate de voturi. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, sâmbătă, că ceea ce a făcut Dumitru Buzatu a șocat pe toată lumea.

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dadea la peste inainte sa fie prins luand mita. VideoMarcel Ciolacu

„Pe toată lumea a șocat ceea ce a făcut. Nu ne așteptam. Sunt ferm convins că afectează orice act de corupție. Cred că reacția PSD a fost cea corectă. Mă bucură că instituțiile funcționează independent. Niciodată nu am comentat decizia unui magistrat“, a transmis Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a cerut colegilor săi din Consiliul Politic Național al PSD să nu se meargă cu jumătăți de măsură în cazul Buzatu. „Nu mergem cu jumătăți de măsură!”, a declarat Marcel Ciolacu în ședință.

După ce s-a votat excluderea din partid a lui Dumitru Buzatu, președintelui al CJ Vaslui și al organizației județene a PSD Vaslui în urmă reținerii sale de către procurorii DNA în urma unui flagrant pentru mită, liderii social-democrați au luat act de demisia lui Tudor Buzatu, fiului lui Dumitru Buzatu, din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului și suspendarea din PSD a senatorului Gabriela Crețu, soția lui Dumitru Buzatu.

Premierul anunța încă de vineri seara că va convoca Biroul Politic Național și propune excluderea lui Dumitru Buzatu.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Senatoarea Gabriela Crețu după reținerea fostului soț, Dumitru Buzatu: Aștept o explicație legală pentru suspendarea mea

Senatoarea PSD Gabriela Creţu, fosta soție a preşedintelui CJ Dumitru Buzatu - reţinut de DNA pentru o mită de peste un milion de lei şi exclus din PSD - s-a revoltat pe grupul de comunicare al senatorilor PSD după ce a fost suspendată din partid.

Filmul flagrantului: Dumitru Buzatu dadea la peste inainte sa fie prins luand mita. VideoGabriela Creţu

„Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD imediat după ce a fost suspendată din partid.

Gabriela Creţu este la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai! Ce surpriza! Pentru cine mariti taxele, domnule Ciolacu? De unde provine gaura bugetara? Oare faptul ca PSD, cel mai corupt partid din Romania, fura haotic, are legatura cu bugetul? Sa platim mai mult pentru jegurile astea? Sa platim mai mult ca sa fure toti borfasii Romaniei? Suntem un popor de p****i pentru ca toleram toate mizeriile astea! PSD = CORUPTIE GENERALIZATA. Dar lasa ca il exclude Ciolacu din partid si lucrurile se rezolva. FMM de HOTI!
0
0
Artagea de la aeroport când trece pe la verificări.
3
0
Astia de la Vaslui sunt și hoți și urati! Avem și noi unul în Constanta care a devalizat ARSVOM,si este tot sportiv,doar ca este vanator nu pescar ca hotul prins la furat! Domnilor anchetatori ati pus dosarul la odihna al mai marelui vanator?
5
0
Inainte de a fi baron, nea Mitica Buzatu a fost colonel in securitatea ceausista si inevitabil tortionar. Era baiat destept. Nu cadea daca nu era vandut.
6
0
O să-i belească p**a justia romana Ăsta fură de-o viață și l-au prins acum la 68 de ani când nu mai suportă detenția
7
0
Om care a furat toata viata , fost comunist, traia regeste din salarii si pensie. Cine fura azi un ou maine v-a fura un bou. Aia intra pentru o gaina, Buzatu a ciordit suta de mii de gaini din taxe numai intr-o zi. Nu se mai satura de furaciuni, sa iesim in strada si s-ai ciufulim pe spagari
9
1
Îl durea la banană pe nea Buzatu, dădea la pește el, nu avea nici o treabă!
6
0
Eu luam de la pești nu dădeam la peste când mi au luat cașcavalul din masina
6
0
Foamea de bani a covrigarului ciolacu a zis ca e pre purin 10% comision pentru partid
6
3
Na mai vărsat la partid asta a fost greșeală lui nea Mitica asta e face 2 ani și trece bani oricum mai are puși la saltea sănătos sa fie ca viața merge înainte oricum la închisoare va avea regim special de VIP
7
0
Hai si pe mine, ca e plin portbagajul de la 270 autorizatii de construire pe naspa.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468