REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Rușine națională! 5 şcoli din Constanța au 0% și 1% promovabilitate la Evaluarea Națională

Rușine națională! 5 şcoli din Constanța au 0% și 1% promovabilitate la Evaluarea Națională

Mirela PASCAL 30 iunie 2023 | 00:00 15435

Școlile gimnaziale din mediul rural au reușit să surprindă și în acest an, reușind ca promovabilitatea să fie 0, elevii de aici fiind, din nou, prinși nepregătiți pentru sesiunea de Evaluare Națională. Sunt 2 unități de învățământ din Constanța care se află pe lista rușinii, iar alte câteva se mândresc cu rată de promovabilitate de 1 sau 2 %. Alte 3 au un singur elev care a obtinu puțin peste nota 5. Încotro se îndreaptă ”România educată” și ce se va întâmpla cu acești elevi care nu au reușit să obțină nici măcar nota 4?

Rusine nationala! 5 scoli din Constanta au 0% si 1% promovabilitate la Evaluarea Nationala
Cazuri din ce în ce mai hilare după afișarea rezultatelor, unele școli gimnaziale au reușit performanța de a avea câte un singur elev care a promovat, iar altele unde promovabilitatea este 0. Este un fenomen care ia amploare, mai ales în Constanța, și pare să nu îngrijoreze pe nimeni de la nivel înalt, deși rata analfabetismului funcțional din România din ultimul deceniu s-a situat între 40 și 45% (ținând cont de variațiile de conceptualizare și de marjele de eroare). Din cei 160.000 înscriși la examen, peste 6000 nu s-au prezentat iar aproape 24% din totalul participanților au obținut medii sub 5. La Constanța sunt 2 școli pe lista rușinii, iar altele care au un singur elev cu media peste putin peste 5.

La școala din Galița, un sat în comuna Ostrov, au absolvit clasa a VIII-a doar 12 elevi. Toți au dat examen, mai puțin unul care a absentat. Cea mai mică medie a fost 3.05, iar cea mai mare 4.67.

La școala din Ion Corvin 15 elevi s-au pregătit... sau nu, pentru primul lor examen important. Cea mai mică medie a fost 2.25, iar cea mai mare 5.42.

Rusine nationala! 5 scoli din Constanta au 0% si 1% promovabilitate la Evaluarea Nationala
La școala din Văleni, un sat din Dobromir, 14 elevi au terminat clasa a VIII-a. Mulți dintre ei nici măcar nu s-au deranjat să se prezinte la examen, mai exact 8, iar restul nu a promovat. Cea mai mică medie este 1.25, iar cea mai mare, atenție, 2.55.

Rusine nationala! 5 scoli din Constanta au 0% si 1% promovabilitate la Evaluarea Nationala
A fost jale și la școala din Plopeni. 18 elevi au participat la Evaluarea Națională, cea mai mică medie este 1.62, iar cea mai mare 5.80.

Rusine nationala! 5 scoli din Constanta au 0% si 1% promovabilitate la Evaluarea Nationala  școala din Plopeni

Școala Coslugea, un sat din Lipnița, a scos la examen 12 elevi. Cea mai mică medie obținută este 2.17, iar cea mai mare 5.65.

Rusine nationala! 5 scoli din Constanta au 0% si 1% promovabilitate la Evaluarea Nationala

Reamintim că, peste 5970 de elevi constănțeni au susținut probele scrise la Evaluarea  Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2023. Sunt 16 medii de 10 - patru la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, trei la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteaz, două la Liceul Teoretic Ovidius şi câte una la Școala Gimnazială nr. 7 din Constanța, Școala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu Valu lui Traian, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național Constantin Brătescu, Școala Gimnazială Adrian V. Rădulescu, Murfatlar și Școala Gimnazială 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanța.

Revenind la rezultatele dezastruoase din aceste sate, cu toate că cifrele sunt dramatice, observăm că nu rata analfabetismului este cea mai mare problemă cu care se confruntă sistemul educațional din România, ci lipsa perspectivei de ameliorare a situației și indiferența celor care sunt în măsură să facă ceva pentru stoparea acestui fenomen sau, cel puțin, pentru diminuarea lui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este r*mânia educată pas cu pas a lui Johannis kw și a lui cecerae cemebrae de deca ligia !
0
0
In primul rand cadrele didactice sunt slab pregatite. Vor doar mariri de salarii , dar interesul la clasa este scazut si pregatirea lor lasa de dorit. Au prea mult concediu , in raport cu munca depusa. Salariu ar trebui marit in functie de rezultate.
6
1
Așa, și? Pentru ce doresc aceste cadre didactice mărirea salariului? Consideră că merită? Propun ca acestora să li se scadă din venituri pentru că nu au nicio justificare în fața părinților, copiilor și comunității. Ce rușine!
10
3
Acesta este rezultatul profesorilor în loc să predea au făcut grevă să se schimbe legile educației acei învățători profesori care iau nota 5 sau mai puțin să nu li se mărească salariu pentru ca nu merită să predea la sate iar cei cu note peste 5la oraș!
12
3
Sunt multi vinovati: parintii care nu prea stiu ce este scoala, profesorii slabi si p***t platiti, copii necontrolati si fara sapte ani de acasa, politicienii needucati si chiar presa care promoveaza pe alde Becali, Dragusan, Cristina Dumirache, EBA, manelisti, hotomani, starlete si alte "modele".
16
1
promovarea gunoaielor umane a devenit scopul mass media din romania. bianca dragusanu si multe alte p******e masculine si feminine asemenea ei au devenit modele pentru generatiile de tineri. bravo replica, bravo mass media din romania, uitati va cu mandrie la rezultatele propagandei voastre.
29
2
Înainte sa criticați și sa trageți tot felul de concluzii,mai bine va gândiți și la alte aspecte. Mulți din acei copiii trăiesc într-un mediu dezorganizat, învechit și greu de înțeles pentru cei care nu au contact cu el. În general, copiii de la tara au rămas ai nimănui. Părinți plecați în străinăt**e, crescuți de bunici sau alte rude, sau sunt copiii celor care nu au reușit sa evadeze de acolo. Este ușor sa tragi concluzii și sa arunci cu noroi, oare cati au încercat sa ofere societatii mai mult decât li s-a oferit. Pe mulți nu ii interesează școală și ce rezultate obținut, atât timp cât trăiesc de pe o zi pe alta. Problema în r*mânia se pune p***t. De ce toți ar trebui sa performam? Sa acceptam eșecul și sa mergem mai departe. Poate înțelegem ceva. Băieții deștepți își vad de treaba lor, stau pe bani mulți, și nu ii mai deranjează nimeni. Tot felul de articole scrise la comanda.
22
4
Din pacate, am înțeles prea puțin din democrație după atâția ani de zile. Sunt mulți care își duc copii la școală, vezi doamne ca nu au cu cine sa ii lase acasă, și au pretenția sa scoată alții genii din ei. Atât timp cât majoritatea copiilor din ziua de azi nu vor sa mai faca aproape nimic, fiindcă le și oferă tot felul de exemplu de indivizi sau cucoane care au păcălit viata și o duc bine. Indivizi promovati ca fiind niște eroi, mi e greu sa cred ca școală va reperforma dacă copiii nu vor știi de repercusiuni drastice. Mulți sunt ținuți în scoli ca să nu stea pe străzi și sa nu crească infracționalitatea. E mai bine sa facă tot felul de nebunii prin scoli și sa vina tot felul de jurnaliști sa ceara explicații, ei fiind în esență promotorii acelor non valori și facundu-le campanii electorale la toate gunoaiele.
20
1
pai ce sa va fac ma tata daca m ati omorat ca pe un caine in ziua de craciun , ce scoala era pe timpul meu , toti aveau loc de munca si ieseau oameni bine pregatiti in toate domeniile , a ti vrut democratie ca nu era bine cu comunismul , acum luat io n gura , faceti scoli si iesiti p****i si tatuati , nu aveti unde muncii , acum fiti sclavi la straini daca nu a ti vrut sa fiti stapani in tara voastra , eu v am facut de toate si scoli si apartamente si uzine si locuri de munca , democratia a distrus tot , acum terminati 2 facultati si munciti la lidl si dedeman si mega image , lucratori comerciali , adica fraieri , nu era bine cu mine .
28
6
Lasa ca ajung politicieni si jurnalisti... astia stiu totul si nimic...
17
4
Nu inteleg de ce Directia Educatie din Ministerul Apararii nu s-a sesizat ptr titularizarea la importanta disciplina psihologie a Colegiului Militar din Cta a unei educatoare fara experienta ptr acest post dar cu pile mari la PNL! Daca in sistemul militar a fost posibila aceasta aberatie, ce sa mai zicem de cel civil!!!!
22
1
Mirelo, decat sa-l pupi in dos pe Sorin Mihai de cate ori il chemi pe Sorin Mihai la asa zisele “interviuri”, mai bine l-ai întreba: ti-a dat ceva Cabrancea din spaga de 5000 de euro, dar Faliboga ti-a dat soric din porcul luat spaga?!? Intreaba-l cum a luat gradatie de merit si post de titular la Mircea? Cum a devenit Lori Pizzi titulara de psihologie in 3 licee de top FARA SA PREDEA MACAR O ZI aceasta disciplina! Intreaba-l in ce maniera mizerabila el si Faliboga l-au demis pe reputatul prof Dumitrascu de conducerea Tomisului!!!! Inainte de a-i lua penibilele astea interviuri întreabă-l si cum a distrus invatamantul rural prin comasarea de clase practic el fiind autorul moral al acestor rezultate! Intreaba-l toate astea, Mirelo, si vei avea respectul nostru, al cititorilor impartiali!
23
1
Radem , glumim dar greu ne dam seama ce se intampla .Ei sunt cei care ne urmeaza , in care ar trebui sa ne punem baza .Aceasta generatie nici cu turma de oi nu ai incredere sa o trimiti ! Il mananca lupul primul pe el/ea apoi oile . Credeti ca anul viitor va fi altfel , acum sa profesorii au fost " satisfacuti " ? Nuuu , va fi din ce in ce mai rau . Contrazice-ma !
20
0
Am peste 80 de ani și am fost 40 din ei profesor de mate la tara și în capitala. Maine m-as duce sa predau la una din aceste scoli!
19
0
De la scoala se vede in ce hal a ajuns societatea romaneasca. Astia vor fi noua generatie de talhari, de proxeneti,de traficanti, de consumatori de droguri, de criminali! Ce educatie era in perioada comunista si ce este acum in democratia venita din America si din Occident.
24
2
Profesori care tin orele in sila,elevi care transpira daca citesc ceva in afara de mesajele de pe NET,adica un amestec bun. La naiba,daca nu inveti,nu ai cum sa te dezvolti la capoc si nu exista aplicatii pe telefon pentru asta. Cat ar fi de bun un profesor,nu poate sa bage cunostinte in capatana tembelului care efectiv refuza sa creada ca nu e destept si are multe de invatat. Suparati ca nu sunt admirati,ce naiba sa admiri la un bolovan,elevii incearca sa se impuna prin violenta,sa arate ca sunt tari,ca primatele. Parintii isi apara odraslele obraznice ,ei fiind tot slab educati. Pe ansamblu,e nevoie sa treaca macar cinci decenii pana la o aducere a societatii la nivelul de normalitate,asta daca se depune efort.
24
4
scoala este oglinda societatii in care traim. toti trebuie sa muncim, munca elevilor este sa invete. VOM CULEGE (NE)ROADELE!
14
2
Daca esti profesor, se explica procentul de nepromovabilitate si mediile umilitoare. “nu-i duce … si reusi in final” sunt formele corecte, nicidecum “nui si reusii”.
6
0
RUSINE NATIONALA ? SUNA LA INSPECTORAT LA PRIETENUL TAU MARELE INSPECTOR SEF SI INTREABA CE ARE DE GAND. DARNU SUNI CA TU ESTI O T A R FA CUMPARATA DE ARABI CA SA SCRII LA COMANDA. RUSINE NATIONALA DIN CARE SI MIZERIA ASTA DE SITE FACE PARTE. CA IN LOC SA MERGI SA VEZI CE PROBLEME ARE JUDETUL STAI SI LE IEI INTERVIU SI II PUPI N PL. NU DEGEABA ESTI CAT MALUL.MM DE JURNALISTA DE 2 LEI.
19
6
au fost ,sunt si vor fi elevi retardati, care nui duce capatana !ei se vor selecta pe parcurs , dar vor reusii in final!politica nu tine cont ,se vor orienta spre partidele politice si vor ocupa functii banoase unde se vor specializa la locul de munca ,cei dotati! vor ajunge in guvern,parlament in administratia locala cu pensii si salarii suficiente!
14
2
Ma intreb, oare si profesorii din aceste scoli au primit marire de salariu?
29
2
PAI MAI EXISTA SI LA TOAMNA,ACESTE SCOLI?DESFIINTATE.ANFIINTATI SCOLI DE MANELE.CE A VURUT UNIUNEA EUROPEANA ,EXACT ASTA S A SI ANTAMPLAT.ANALFABETI,CARE VOR MERGE LA EI SA MUNCEASCA,CA SI SCLAVI.PROFESORII DE AICI SA SI ADUCA SALARIILE ANNAPOI,PENTRU CA NU LE MERITA.MAI ZICE UNUL PE COMENTURI CA NU AU AVUT BANI DE MEDITATII.DAR DE TELEFOANE SCUMPE DE UNDE AU BANI.PARINTII SUNT PE LOCUL DOI LA VINA.SUNTEM O TARA DE ANALFABETI,LUMEA A 3 A EUROPEI.
24
4
astea sunt scoli din Constanta?????? DIN JUDETUL CONSTANTA, dar n-ar mai fi fost titlul cu impact, 'rati ai dracu cu titlurile voastre
15
1
pai asta este realitatea , ce va mira , lasa ca o sa ajunga drogati la puscarie , ca cu munca ce o sa faca ?
10
1
Ii promovam ii facem bombardierii Ro.
15
0
Rusinea nationala este reprezentata de CORPUL PROFESORAL stimabililor! Copiii au si ei vina lor, desigur, ca de altfel si parintii lor, dar cei care sunt platiti sa-i invete, ce fac in acest sens? Cum isi tin orele de curs? Ce performante au ei ca profesori? Unde le este mandria de dascal? Mai toti vor lefuri mari si sa predea la oras! Dar merita ei acest lucru, cand insasi ei au luat medii mici la examenele sustinute? Cand vine vorba de meditatii in particular, imediat ridica mana si fac un pas in fata! De ce nu se intampla acelasi lucru si la orele de curs, la scoala? Pentru ca acolo isi iau banii oricum! RUSINE LOR!
30
7
In tara asta nu mai vrea PULIMEA sa muncească...le da Ciolacu vouchere de păpică,lumina și de frecat menta sa îl voteze.De ce sa muncească daca primesc ajutoare?.Unuia care a muncit 45 de ani statul nu îi oferă un stimul doar la cei care nu au muncit și sau fofilit.Au trăit clipa nu ia durut la salam ce mănâncă maine...Este tara plina de puturoși...și urmează alții din urmă.Stam pe tik tok avem telefoane de top !
37
2
Pentru ca la tara, parintii sunt saraci si nu au bani de meditatii, iar profesorii lor sunt cei cu 5 la titularizare!
48
7
Ce va mira? Ei vor fi viitorii prim ministri, daca au pedigree de pesedisti. Nu stiu la ce va asteptati, dupa doi ani de on line si grevea profesorilor care isi dau interesul sa atraga cat mai multi copii la meditatii. Haidi maaaa, nu fiti ipocriti. Cei din mediul rural nu au acces la meditatii ca si cei de la oras. Inca avem subiecte de examene si evaluari din 1900 toamna, care nu mai reprezinta nimic in prezent. Avem un sistem educational praf, nu va mai ascundeti dupa cires. Vina este 50, 50 . In alta ordine de ideii, ce motivare mai are un copil sa invete cand are atatea exemple din prezent. Se pot face influnceri, modele, etc. Din pacate.
41
4
credeti ca de vina sunt doar elevii? unde este vina profesorilor? ati vazut ce note au luat profesorii la titularizare? pai cu asa profesori nu-i de mirare ca aveti asa rezultate, profesorii vor doar mariri de salariu, dar unde-i perormanta, ar fi cazul sa se aplice o metoda asa ca-n privat, ai performante ai si mariri de salariu, nu ai performante nu ai de ce sa iei un salariu la fel precum al unui profesor care chiar munceste si elevii lui nu doar ca promoveaza dar au si note foarte bune.
44
6
Ați numărat mediile că Pristanda : 4 la Mircea și încă una - medie ,tot la Mircea ! A bătut vântul și le-a dărâmat ?
17
0
VIITORUL PATRIEI,HOTI,ESCROCI,BORFASI ,CRIMINALI SI PROXENETI
23
2
Cei 12 copii ce au absolvit clasa a 8-a au avut cam 12 cadre didactice. Cadre didactice care au ieșit în strada să facă grevă ca i-au prea puțini bani pentru munca pe care o prestează. Și au obținut ce si-au dorit. Oare părinții și copiii au obținut ce si-au dorit? Și asta este r*mânia educată
38
7
La oi cu ei insotiti de profesorii ce latrau ca vor mariri de salariu.
30
9
Sa nu mai dam vina pe elevi, ce fel de profesori au avut? Trebuie sa primeasca salariile marite daca elevii lor au asemenea rezultate? In fabrica, la munca campului, in constructii si in orice domeniu de productie poti lua un salariu daca nu iese nimic din mainile tale? Raspunsul este nu, atunci profesorii acestia de ce sa fie platiti. Aceste scoli ar trebui desfiintate iar in orasele importante cum ar fi Medgidia, Cernavoda, Mangalia, Navodari si Constanta sa se faca scoli cu internate si sa fie adusi copii acolo sa invete scoala, totul pe cheltuiala statului.
44
12
Daca nu au avut camere in nasturi,casti sau ochelari cu Bluetooth si microfon incorporat cum se mai poarta pe la oras!
28
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272