REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Salariile din Primăria Seimeni, motiv de dispută: „6 miliarde pe an, la un buget de 4?!” - vezi documente

Salariile din Primăria Seimeni, motiv de dispută: „6 miliarde pe an, la un buget de 4?!” - vezi documente

Replica API 31 iulie 2017 | 22:23 564

Lucian Blaj, de o lună pe funcţia de consilier, intră tare în administraţia locală

Lucian Blaj, de o lună pe funcţia de consilier, intră tare în administraţia locală

Lucian Blaj

Guvernanţii au lăsat la mâna consilierilor locali salariile din administraţia publică locală. Cu votul aleşilor locali, secretarul municipiului Constanţa ar urma să aibă un salariu de 11.000 de lei, arhitectul şef 9737 lei şi aşa mai departe. Dacă bugetul o permite şi dacă nu vor exista obiecţiuni, proiectul va trece în şedinţa programată pe data de 31 iulie. Creşterea salariilor a reprezentat subiect de discuţii şi în rândul sindicaliştilor, aşa se face că sindicatul angajaţilor din administraţia publică locală a depus documente în acest sens către fiecare primărie în parte.

Un astfel de document a ajuns şi în atenţia Primăriei Seimeni. Sindicatul Tomis a transmis primarului Mitică Şerban că, în baza art.11 din Legea 153-28.06.2017, „a analizat propunerile privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi în urma consultărilor a contstat următoarele: au fost aplicate corecţii la coeficienţii propuşi, unde a fost cazul, pentru o corelare echitabilă şi echitabilă între aceşti coeficienţi; au fost respectate prevederile legii (...)”.

Ca atare, sindicatul a solicitat Consiliului Local Seimeni să voteze noua grilă de salarizare. Şedinţa, de altminteri, a avut loc în cursul zilei de duminică, 30 iulie. Înainte de şedinţă, fostul primar al comunei, Lucian Blaj, s-a declarat îngrijorat de situaţie: „S-au mai făcut angajări, salariile, aşa cum sunt ele propuse, înseamnă 6 miliarde de lei pe an, la o comună care are un buget anual de 4 miliarde. Ni s-a transmis că, dacă nu sunt bani, să se taie de la investiţii. Nu este normal”. Facem precizarea că Lucian Blaj este consilier local din iunie anul curent, după ce a câştigat în contencios administrativ procesul cu ceilalţi colegi.

Anul trecut, consilierii locali au refuzat să voteze pentru validarea mandatului său, aşa că Blaj şi-a căutat dreptatea în justiţie. Revenind la salariile angajaţilor Primăriei Seimeni, Blaj a ţinut să se refere şi la fostul secretar al comunei, devenit consilier personal al primarului. „Daomna secretar a dat concurs pe post. A luat nota 2, deci nu mai putea rămâne pe funcţie. Apoi, actualul primar a luat-o consilier personal şi voia să îi facă salariul de 4 mii de lei. Nu sunt de acord”, a afirmat Blaj. În şedinţa de ieri, salariile propuse au trecut de votul consilierilor, cu excepţia salariului consilierei la care a făcut referire Lucian Blaj.

În afară de acest aspect, se vehiculează şi schimbarea viceprimarului Florin Chirilă (de la M10).

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multumiti domnilor parlamentari si guvernanti de haosul instalat in intreaga tara? Dle premier care este aportul dvs la acest furt din buzunarul contribuabilului? Atata timp cat acestia se infrupta fara rusine din munca omului de rand, acestia, la randul lor continua sa-si duca traiul in locuinte fara utilitati, ma refer la canalizare si folosirea VC-urilor din fundul gradinii. Nici o investitie nu va mai fi in folosul oamenilor, acestia vor lupta sa supravietuiasca datorita faptului ca au sperat la un trai decent dand votul unor nemernici care la mai putin de un an si-au triplat averile, au i
2
1
Hai, cu milfeta de secretar mai intelegi 110 bulioane. Mai un machiaj, o toala. Da' arhitectul ala care mai mult incurca tot 100 de bulioane? Nu-i ajunge cat isi trage de la firma aia care face toate puzurile si blocurile din oras? Pe aia tot asa ii freaca si ii tine cu autorizatiile?
0
1
Doamne ce lume .
1
1
Facultatea de inginerie mecanica cu banul are acum un salariu de 3000 de lei net deoarece mamicuta lui lucreaza in primaria seimeni Afara cu acest inginer impotent...
16
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108