REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Salvamarii sunt DISPERAŢI! “Îi rugăm frumos să nu intre în apă, că e steag roşu, strigăm, fluierăm, alergăm după ei!”

Salvamarii sunt DISPERAŢI! “Îi rugăm frumos să nu intre în apă, că e steag roşu, strigăm, fluierăm, alergăm după ei!”

Replica API 8 iulie 2017 | 00:00 319

Un turist polonez a murit înecat la Mangalia!

Un turist polonez a murit înecat la Mangalia!

Inconștiența continuă! Un turist polonez a murit înecat în apele mării de la Mangalia. Alte două persoane au fost salvate în ultima clipă, tot la Mangalia. Şi la Vama Veche a fost nebunie! Toate aceste cazuri care au dat mari bătăi de cap salvamarilor s-au înregistrat vineri. “Nu se poate aşa ceva. Îi rugăm frumos să nu intre în apă, că e pericol, e steag roşu arborat la ţărm, iar ei nu vor să înţeleagă. În timp ce resuscitam un turist, alţi 10 intrau în mare, în ciuda avertismentelor. Alergăm, fluierăm după ei, înnebuniţi, iar ei nu vor să priceapă. E frumos, e cald, dar nu te poţi juca. Curenţii mării sunt periculoşi, iar noi nu arborăm de pomană steagul roşu, ştim exact care sunt riscurile”, a declarat un salvamar din sudul litoralului, exasperate de nenorocirile înregistrate în ultimele săptămâni.

Potrivit reprezentantului salvamarilor din sudul litoralului, acolo unde un turist a murit vineri, salvamarii de pe plaja în cauză au fluierat și strigat la trei bărbaţi care se aventurau în apă. Cel mai probabil turiștii nu au auzit încercările disperate ale salvamarilor de a-i avertiza și a le spune că nu este permis scăldatul sau… nu le-a păsat! Totul a dus la o tragedie. Un turist polonez a fost scos în stop cardio-respirator de către medici, însă cu greu a putut fi adus la mal, dat fiind faptul că era supraponderal. Medicii nu au reușit să îl salveze, constatându-se decesul turistului străin.

Salvamarii și cadrele medicale au intervenit şi la Vama Veche, vineri, 7 iulie, unde un tânăr de 30 de ani s-a înecat în mare, în zona „La Rogojini”. Bărbatul a ignorat steagul roșu arborat și s-a aventurat în marea, unde curenții sunt periculoși. A fost scos în stop cardio-respirator și s-au aplicat manevrele de resuscitare.

La fața locului a ajuns și elicopterul SMURD, dar, din fericire, tânărul și-a revenit şi nu a mai necesitat intervenţia elicopterului pentru a ajunge la spital. Bărbatul este din Otopeni.

A.C., C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' lasati-i dracului sa crape daca nu pricep de vorba buna!
0
1
eu propun ca acesti descrierati sinucigasi sa fie lasati sa se inece. sa semneze o hartie pe raspunderea lor si...aia e!!! daca n au creier, ce sa le ceri! cat priveste taxa salvamarilor ma indoiesc ca e atat de banoasa....eu ma si mir ca mai exista salvamari!!! si da, se sifoneaza f multi bani si saracii oameni nu au deloc dotarile necesare ptr a i salva pe tampitii sinucigasi! la valuri imense, ei au o barcuta vai steaua ei!
5
2
Ba taci naibi cu pe raspunderea ta, mergi in plm pe o plaja nesupravegheata de salvamari ca asa dai exemplu negativ altora care vor spune ca te lasa pe tine si sa ii lase si pe ei, iar ei mor, fi civilizat hapciupaliticule. Te-ai gasit tu miezul, sigur se gaseste un salvamar sa iti rupa dintii daca adopti o asa maniera
4
2
Like ptr ma-sa lu iulian ca i-a sculat-o parosului inecat
10
3
Like cine a intrat sa o vada pe pasarica aia in costum de baie albastru ! HAHAHA
3
2
Eu intru in mare pe raspunderea mea si ca stiu sa inot. Cand vad cate un asa zis salvamar de 20-30 de kg ma gandesc ca ala chiar n-are ce cauta in meseria asta.
4
5
Lipoveanu sustine ca acesti salvamari primesc 3,000 de euro pe luna. Asa reiese din cintractul lui. Pai la banii astia salvamarii nu mai au nicio scuza. Dar daca banii raman la Lipoveanu si nu ajung la salvamari, ass cum ar trebui, atunci pentru fiecare victima sa i se intocmeasca dosar penal lui Lipoveanu pentru omor din culpa. Corect?
6
1
Salvamari slab pregatiti si fara dotarii, daca vorbim de dotatrii pe vremuri erau barci mari de 6 cravace cu care se iesea cand era steag rosu se legau la geamandura si fluieram pana pana ne iesea sufletu din noi
1
5
De ce nu se introduc amenzi drastice?Pe vremuri existau.
3
1
crezura ca Marea e oltetu.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218