REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sancţiunile UE asupra lui Putin ar putea reduce exporturile de petrol rusesc

Sancţiunile UE asupra lui Putin ar putea reduce exporturile de petrol rusesc

Victor ROTARU 23 decembrie 2022 | 10:41 587

Sancţiunile ar putea reduce exporturile de petrol rusesc Urals de la Marea Baltică cu 20% în decembrie, după ce au intrat în vigoare un plafon occidental al preţurilor şi un embargo al UE asupra petrolului rusesc.

Traderii au spus că Rusia nu a reuşit să redirecţioneze pe deplin exporturile de petrol Urals din Europa către alte pieţe, în special India şi China, şi că a avut probleme să găsească suficiente nave potrivite.Conform datelor traderilor şi calculelor făcute de Reuters, exporturile de petrol Urals din porturile Mării Baltice vor scădea probabil la aproximativ 5 milioane de tone luna aceasta, de la 6 milioane de tone în noiembrie.

Unele estimări sunt de până la 4,7 milioane de tone.

Uniunea Europeană, ţările G7 şi Australia au introdus un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc, în vigoare de la 5 decembrie, pe lângă embargoul Uniunii Europene asupra importurilor de ţiţei rusesc pe mare şi angajamente similare din partea Statelor Unite, Canada, Japonia şi Marea Britanie.

Plafonul permite ţărilor din afara UE să importe ţiţei rusesc pe mare, dar interzice companiilor de transport maritim, de asigurare şi de reasigurare să manipuleze încărcături de ţiţei ruseşti pe tot globul, cu excepţia cazului în care acesta este vândut cu mai puţin de 60 de dolari.

În decembrie, ţiţeiul Urals a fost vândut cu reduceri mai mari de preţuri, iar cumpărătorul dominant India a cumpărat la un preţ aflat cu mult sub limita de preţ de 60 de dolari.

Impactul sancţiunilor asupra livrărilor de petrol Urals din porturile baltice ale Rusiei a fost agravat de o lipsă de nave non-occidentale, o economie de export slabă şi cererea moderată de petrol în Asia, în special în China.

Monopolul de conducte Transneft nu a reuşit să umple unele dintre sloturile de încărcare disponibile din cauza lipsei de oferte din partea producătorilor, au spus comercianţii. Alte sloturi au fost amânate sau anulate, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-si bage asasinul putin petrolul in kur ca gura o are ocupata ca cei doi de sub mine.
5
0
Sam Bankman Fried prin ce tara spala banii? Nu cumva Ukraine? Ce coincidenta dubioasa.
0
3
DeepState ul din Europa si DeepState ul din USA sunt niste pedofili perversi care se pupau cu Putin pe obraji pana le-a stricat "tara coruptiei" sau "leaganul coruptiei de pe continentul european" numit si Ukraine.Tara unde au inflorit afaceri ca BURISMA,aceaiasi tara unde se permitea de catre autoritati si presa internationala santajul ajutorului de 1 MILIARD USA oferit de Hussien Barry aka Obama-Ossama( same shit ca tot pe aceaiasi reteta au fost adusi ambii) prin nimeni altul decat Jobama actualul rezident de la Casa Alba care il vroia concediat pe p********l general ce ancheta probleme de la firma Bursima unde lucra si drogatul de Hunter.Se afla mai repede ca se cerea "10% for the big guy" dar niciodata nu e prea tarziu.Daca vine asta peste voi iar o sa vorbiti ruseste si va raman litere ciudate prin alfabet sau cuvinte straine in vocabular.
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272