REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Săptămâna legumelor și fructelor donate, la Liceul Lucian Blaga

Săptămâna legumelor și fructelor donate, la Liceul Lucian Blaga

Replica API 2 decembrie 2019 | 03:55 494

Vineri, 29 noiembrie, la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța, s-a desfășurat activitatea de voluntariat ,,Săptămâna legumelor și fructelor donate’’, o campanie socială SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară). Demersul face parte din calendarul activităților educative naționale, organizate de Ministerul Educației și ISJ Constanța și a implicat și voluntariatul elevilor Liceului Teoretic Lucian Blaga Constanța, împreună cu învățătorii, diriginții și părinții, întreaga activitate fiind coordonată de directorul instituției de învățământ. Scopul acestei campanii a fost acela de a sensibiliza elevii cu privire la situația dificilă în care se află unii copii, afectați de lipsa de alimente.

Elevii au adus la școală mere, portocale, clementine, banane, cartofi, ceapă, morcovi, varză, fasole, conserve de mazăre și de păstăi, dulciuri dar și alte alimente atât de necesare într-o gospodărie: ulei, făină, zahăr, orez sau mălai. Cu toate aceste daruri, un reprezentant al liceului și câțiva liceeni inimoși au ajuns la Centrul de plasament ,,Cristina’’ și și-au dedicat o oră din programul lor pentru a împărtăși din generozitatea elevilor Liceului Lucian Blaga. ,,Voluntariatul atinge inimi și emoționează de fiecare dată când ți se oferă ocazia să faci fapte bune. Când ajuți la adunarea tuturor acestor daruri și te gândești că fiecare a dat puțin din ceea ce are el acasă și puținul cu puțin s-a înmulțit, îți crește inima și mișcă astfel ceva în tine. Mă implic de câte ori mi se oferă ocazia, e de ajuns să te implici o singură dat ă și apoi nu mai poți rezista impulsului. De abia așteptam și anul acesta activitatea de donare de alimente, am fost cu mama la cumpărături și am făcut cumpărături duble, ca și cum mai aveam un frate acasă.”, a mărturisit o elevă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218