REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Șapte șefi de la ASF au împreună 60 de case și terenuri și 83 de conturi bancare

Șapte șefi de la ASF au împreună 60 de case și terenuri și 83 de conturi bancare

Andreea POPA 29 ianuarie 2024 | 00:00 27501

Șefii ASF, autoritatea de supraveghere a pieței asigurărilor sub care au falimentat toți marii asigurători din România, se vor bucura de sinecurile obscen de mari pe care le vor încasa aici din postura de latifundiari și multimilionari. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul instituției și din baza de date ANI, doar 7 din cei 9 membri ai Consiliului ASF au împreună 60 de case și terenuri și 83 de conturi bancare. Și vorbim aici doar despre averea declarată, cu precizarea că un loc din Consiliu este încă vacant, iar președintele, prim-vicepreședintele și doi vicepreședinți nu au catadicsit să-și facă publică avuția pe site-ul ASF. Frumos din partea unora dintre ei să-și înceapă mandatul cu o nelegalitate, din moment ce Legea 176/2010 stipulează obligația depunerii declarațiilor de avere în termen de 30 de zile de la data numirii. 

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancareGabriel Ioan Avrămescu, Alexandru Petrescu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este condusă de pe 19 decembrie 2023 de un nou Consiliu, cu un mandat de 5 ani, după cum urmează: Alexandru Petrescu (președinte), Gabriel Ioan Avrămescu (prim-vicepreședinte), Maria Gabriela Horga (vicepreședinte), Sorin Cristinel Mititelu (vicepreședinte), Ștefan Daniel Armeanu (vicepreședinte), Jozsef Birtalan (membru neexecutiv), Aura Gabriela Socol (membru neexecutiv), Ovidiu Răzvan Wlassopol (membru neexecutiv). Un al nouălea post de membru neexecutiv a rămas încă vacant. 

Dincolo de controversa (in)competenței celor care vor supraveghea și viitoarele falimente de pe piața asigurărilor din România, o scurtă trecere în revistă a declarațiilor lor publice de avere relevă câteva cifre de-a dreptul spectaculoase.

Este greu de crezut că mai există în lumea civilizată o instituție de stat în care doar o parte din șefii săi să dețină împreună echivalentul unui mic oraș, dar România se poate lăuda cu așa ceva: 7 din cei 9 membri ai Consiliului ASF au împreună 60 de case și terenuri și 83 de conturi bancare.


sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancare Alexandru Petrescu

Semne bune: noii șefi ASF și-au început mandatul cu o încălcare a legii

Deocamdată, e de-a dreptul îmbucurător și de bun augur faptul că unii șefi ASF și-au început mandatul cu o nelegalitate. Potrivit Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, art 4, aliniat (1), ”Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii”. Suntem la sfârșitul lui ianuarie 2024, iar numirile oficiale au avut loc pe 19 decembrie, ceea ce înseamnă că cele 30 de zile au trecut de mult. Unii dintre șefii ASF își încep, astfel, în forță mandatul, cu o încălcare a legii din care putem deduce și comportamentul lor pe viitor.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere Alexandru Petrescu

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere Alexandru Petrescu

Deocamdată, doar Dan Armeanu, Jozsef Birtalan, Aura Socol, Gabriela Horga și Ovidiu Wlassopol și-au depus averile: . Președintele Alexandru Petrescu, prim-vicepreședintele Gabriel Ioan Avrămescu și Sorin Cristinel Mititelu nu au avut chef să respecte legea.

Chiar și așa, pentru primii trei există informațiile disponibile pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), întrucât Petrescu era deja angajat în companii publice, iar Avrămescu și Horga erau parlamentari. 

Una peste alta, averile celor 7 șefi ASF pentru care sunt informații disponibile uluiesc prin dimensiunea lor. 

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancareGabriel Ioan Avrămescu

Soția prim-vicepreședintelui Avrămescu, coafeză cu salariu de 1.775 lei pe lună 

Președintele Alexandru Petrescu are un teren și o casă în Bușteni, un apartament în Constanța, ceasuri de 12.000 euro și șase conturi bancare, în care ține 8.500 de lei și 900 de euro. Șeful asigurărilor din România deține 25% din Paymall Systems SRL, o firmă din București care repară calculatoare, cu un profit net de 33.475 lei în 2022, la o cifră de afaceri de 25.000 lei, precum și Ozark Advisory SRL, specializată în tehnologia informației, cu un profit net de 461.316 lei în 2022, la o cifră de afaceri de 591.916 lei. 

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Gabriel Ioan Avrămescu

Ozark Advisory i-a adus anul trecut dividende de 993.936 lei, pe lângă salariul de 21.338 lei încasat ca și consilier personal la Ministerul Finanțelor, 88.452 lei de la Fondul Român de Contragarantare și 25.840 lei din partea Fondului de Compensare a Investitorilor. 

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Gabriel Ioan Avrămescu

Prim-vicepreședintele Gabriel Ioan Avrămescu, deputat PNL de Buzău la data numirii în ASF, are un teren, un apartament și două case, toate în Buzău, precum și un apartament în Popești-Leordeni. Avrămescu deține un Renault Megane și o motocicletă BMW și este singurul mahăr ASF fără conturi și bani puși deoparte. În schimb, are de returnat șase credite bancare, în valoare totală de peste 210.000 lei. 

Ca venituri, cel care în trecut a mai ocupat și funcțiile de prefect de Galați și șef ANAF până să ajungă deputat de Buzău, a declarat venituri de 152.508 lei de la Parlament, plus o chirie de 9.000 lei, în timp ce soția coafeză Sorina Avrămescu a încasat 21.300 lei într-un an (1.775 lei pe lună) de la salonul din Galați, deținut prin Avrasor Sorina SRL.   

Mititelu, patronul unei societăți de asigurări închise de ASF, numit la șefia ASF

Vicepreședinta Maria Gabriela Horga, constănțeancă prin adopție, are declarația de avere  pe site-ul Camerei Deputaților. Are un teren și un apartament în Constanța, încă un apartament în București, dar și bijuterii de 125.000 de euro.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancareMaria Gabriela Horga

Deputata PNL de Giurgiu la data numirii în ASF are 16 conturi bancare, în care ține circa 100.000 de lei și 14.000 de euro.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Maria Gabriela Horga

Soția lui Alexandru Cârlig (fiul afacerist al fostului șef IPJ Constanța Ion Cârlig) și fina multimilionarului constănțean Alexandru Papadumitru a declarat acțiuni la Blitz Lighting Company SRL, Hidroelectrica, Ando Consulting SRL, Legume cu Dor SRL și Solid Building SRL.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Maria Gabriela Horga

Horga are de returnat un credit bancar de 783.924 lei și a raportat pentru anul trecut venituri de 137.256 lei de la Camera Deputaților, 45.211 lei de la ASE București, 14.815 lei de la Universitatea Ovidius și dividende de 206.000 lei de la Euro Audit Service SRL, dividende plătite în 2023 din dividendele anului 2020, din profitul anilor anteriori. În cadrul firmei SC Euro-Audit SRL Horga a deținut doar părțile sociale până în 2020. Soțul a câștigat 110.314 lei ca administrator la Euro Audit Service SRL. Firma din Târgoviște înființată de familia Horga a primit aproximativ 200 de contracte de la stat, în valoare totală de câteva zeci de milioane de euro.

Această firmă este înființată și are activitate constantă în domeniu din 2004, de când eu eram elevă de liceu, iar activitatea acestei firme nu are nicio legătură cu activitatea mea din prezent, așa cum nu a avut nicio legătură cu activitatea mea politică anterioară.  Chiar dacă activitatea firmei nu are nicio legătură cu activitatea mea, fac următoarele precizări: toate contractele companiei în decursul anilor de activitate au fost câștigate prin competiție publică în concordanță cu legea achizițiilor publice, prin procedurile transparente organizate prin sistemul de achiziții electronice, criteriul de atribuire fiind  ”prețul cel mai mic”. Mi se pare incorect să susțineți că firma ”a primit” contracte, în condițiile în care le-a câștigat și sensul celor două cuvinte este diferit. Majoritatea contractelor sunt obținute în instanța de judecată și/sau în urma contestațiilor care au fost admise de instanțele abilitate. Cu alte cuvinte, s-au exercitat toate modalitățile de control posibile, fără a fi identificată nicio ilegalitate„, ne-a spus Horga.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancareSorin Cristinel Mititelu

Vicepreședintele Sorin Cristinel Mititelu vine din sectorul privat și nu a considerat interesantă obligația legală de a-și declara averea în termen de 30 de zile de la data numirii la ASF. De numele lui Mititelu se leagă faptul că a deținut Societatea de Servicii și Investiții Financiare (SSIF) Optimus Fintech SA, pe care chiar ASF-ul la care PSD l-a pus acum șef a desființat-o în 2022 pentru că funcționa ilegal.

Armeanu și-a deschis 18 conturi în 2023

Vicepreședintele Dan Armeanu este singurul cu această funcție care și-a depus declarația de avere, poate și pentru că se afla deja în această funcție și înainte de noile numiri. De fapt, Armeanu este din 2018 la șefia ASF, iar din ultima declarație de avere reiese că deține cinci terenuri și 12 case. Este vorba despre un teren, trei apartamente, o casă și un alt fel de imobil în București, două terenuri și o casă în Vâlcea, un teren și trei case în Argeș și încă un teren și două spații comerciale în Ialomița.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Dan Armeanu

Armeanu are o Toyota veche din 2008 și nu mai puțin de 27 de conturi bancare, din care 18 deschise în anul 2023. Vicele ASF ține în bănci 890.000 de lei, 83.000 de euro și 1.000 de dolari, la care se adaugă și împrumutul de 94.000 de lei pe care trebuie să-l recupereze de la un debitor nespecificat. 

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Dan Armeanu

La rândul său, are de returnat un credit bancar de 120.000 euro și a declarat venituri de 760.486 lei de la ASF, 125.951 lei de la ASE București, 6.459 lei de la Universitatea Athenaeum și dobânzi de 21.419 lei de la BCR și CEC. Soția sa constituie un secret absolut, întrucât nu-i menționează numele și nici veniturile încasate, trecând-o doar ca beneficiara unui contract individual de muncă la un angajator, de asemenea anonim.  

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancareAnca Socol

Birtalan și Socol își țin și ei soții la secret

Membru neexecutiv al Consiliului ASF, Jozsef Birtalan este și el tot din 2018 la șefia autorității. Este proprietarul a trei terenuri, două case și un apartament, toate în Harghita, are un Renault Megane și un Duster, precum și 23 de conturi bancare, în care ține 110.000 euro, 430.000 lei, peste 41.000 de dolari, 26.250 de lire sterline și peste 374.000 de forinți.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Jozsef Birtalan

Birtalan a declarat acțiuni la SIF Banat Crișana, Financiara SA, BCR și Erste Bank Austria, hârti de valoare deținute la Erste Equity România, BCR Expert și Ministerul Finanțelor.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Jozsef Birtalan

Vicepreședintele ASF a împrumutat Realsport SRL cu 40.600 euro, Multipet Consult SRL cu 170.050 lei și încă o entitate nenumită cu 10.000 de euro. 

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancare Jozsef Birtalan

Ca venituri, Jozsef Birtalan a declarat 422.700 lei de la ASF, dividende de 8.265 euro de la Erste Bank Austria și de 16.300 lei din partea BCR, precum și dobânzi de 800 euro de la Ministerul Finanțelor, în timp ce în dreptul soției sale, de asemenea anonimizată, a trecut 26.000 lei ca administrator la o firmă necunoscută și dividende de 1.956 euro de la Erste Bank Austria, respectiv 297.000 lei de la Multipet Consult SRL.

Anca Socol este și ea membru neexecutiv în Consiliul ASF din 2018, iar pentru anul trecut s-a declarat proprietara unui teren și a unei case în București, a unui teren și a încă unei case în Ilfov, precum și a două terenuri în Prahova și a unuia în Argeș.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Anca Socol

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Anca Socol

Socol are un Mercedes C 180 și ține în cele patru conturi bancare 223.000 de lei, în timp ce la venituri a declarat 419.174 lei de la ASF și 78.764 lei de la ASE București, la care se adaugă venituri de 94.562 lei, respectiv o indemnizație de 131.166 lei, realizate de soțul său anonim, de la angajatori și ei nenumiți.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancareOvidiu Wlassopol

Fostul soț al Olguței Vasilescu are o pădure în Brașov

Ovidiu Wlassopol încheie în stil mare lista șefilor ASF aflați pe această funcție încă din 2018. Fostul jurnalist are 15 terenuri (12 în Brașov și 3 în București) și o pădure în Brașov, la care se adaugă o casă și un apartament, ambele în București.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Ovidiu Wlassopol

Wlassopol conduce un BMW luat în leasing și are în cele șapte conturi bancare ale sale 48.000 de lei și 5.100 de dolari. 

Fostul soț al Olguței Vasilescu a raportat acțiuni la Mullen Automotive Inc și ZIM Integrated Shipping Services Ltd, precum și un împrumut acordat în nume personal unui debitor nenumit, în valoare de 80.500 de euro.

sapte sefi de la ASF au impreuna 60 de case si terenuri si 83 de conturi bancaredeclarație de avere, Ovidiu Wlassopol

Ovidiu Wlassopol are de returnat un credit bancar de 89.125,49 lei și a declarat pentru anul trecut venituri de 422.958 lei de la ASF, dobânzi de 177,08 lei de la BCR, respectiv de 43,95 dolari de la Garanti BBVA, la care adaugă dividende de circa 2.200 dolari din parte a cinci corporații: ZIM Integrated Shipping Services, Intel, Nvidia, Pfizer și Meta.        
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti sunt niste HOTI . Can citesti despre averi si conturi , ti se face o mare SCARBA. Auzi tu sa am bani in cont dar sa am si impumut la banca . Pai ce ,asa p****i ne credeti . Eu daca as avea bani , nu as lua imprumut sa platesc dobanda . Bani care apar imprumutati de la banci de fapt sun spagile ce le vor incasa . Hadeti mars, scarbelor .
1
0
Saracul Klaus Iohhanis...
1
0
unde sunt institutiile statului de drept acum?deaia vom vota aur sa va dam afara pe toti, si asa noi nu mai avem ce pierde, am pierdut tot, voi va trebui sa plecati acasa acum sa traiti si voi din leafa de 3-4000 lei sa vedeti cum e.
3
0
Toți sunt hoți. De ce zeci de conturi??? Asta înseamnă legături mafiote
2
0
Sunt casele și averile lor cumpărate din banii lor câștigați cinstit ca și președintele I******s. Ceilalți din domeniu, care si-au cumpărat apartamente în rate au avut GHINION. Pardon, cei de la ASF au avut GHINION. Ca și I******s.
4
0
La despagubiri vatamare corporala deces își bat joc de morții noștri nu comentez salariu dar să-și facă treaba sa se miște sunt abia în aprilie cu despagubirile se mișcă ca melcul daca ai dosar îl țin în analiza ani faci petiție la președintele r*mâniei, primul-ministru și tot degeaba nici asful nu te ajuta păcat de morții nevinovați păcat ca nu ne unim cu acte doveditoare ca avem dreptate sa mergem peste ei și sai întrebam dacă era vorba de familiile lor ce făceau tare as fi curioasă ce ar răspunde.
4
0
Can le o intra pământul în gura
5
0
Daca puteti si vreti, publicati fisa postului pentru fiecare dintre cei de mai sus.. Pote apar si lucrari nerepartizate, suficiente pentru a numi inca vreo cativa vicepresedinti.Cele de mai sus desvaluie cea mai marehotie si bataie de joc pentru oi, prostii, din partea guvernului si parlamentului.
4
0
Voi cred ca nici nu realizati cat de mare Hot e Petrescu ala venit de la PSD.
4
0
cine este acela ? oprisorul ?
8
0
AVEM SI IN ANR UN ASTFEL DE EXEMPLAR, PE FRUNTASUL DIN GIURGIU.
11
0
Cei care s-a perindata pe la conducerea ASF -urilor nu pot raspunde de tot ce s-a intamplat sub conducerea lor ? Ia trageti-i la raspundere . Ia confscati tot . Sa vedem ce baieti destepti sunt . Astia au furat pentru 3 generatii sa aibe si nepotii lor ce cheltui . Stiti ceva astia au furat amaratele de certificate acordate populatiei de pe la SIF -uri . S-au imbuibat ei cu salarii si procente de la SIF -uri .Dar atunci cand vor pleca nu iau nimic cu ei . Si tineti minte toate se platesc pe pamant . Se mai mira cand li se intampla cate ceva. Niste jeguri penale care ar trebui sa zaca in inchisoare .
8
0
Suntem FURAȚI DE ASF ,cât mai rezistam? CHIOLACU DACĂ NU VEDE TRECEȚI -L, LA HANDICAPAȚI
8
0
Votați PSD+PNL ca acești paraziți să ne sugă vlaga care a mai rămas în noi!
9
0
Cred ca va este clar tuturor ca acesti sefi pusi politic ca sa fure Romanii cotizau mai mult de jumate la partidele care i-au pus in functie!
15
0
m****i, astia sunt pusi politic sa nde jefuiasca. sa moara in chinuri!
14
0
Cel mai bun lucru pe care îl poate face un tânăr este să emigreze. Suntem rușinea Europei.
18
1
Pai din cauza penalilor astora Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in privintza nerecuperari banilor de la datornici la stat,nici nu conteaza cata shcoala au pentru ca si aia cu facultate facuta pe bune si ceilaltzi care nici liceul nu il au la zi,totzi fura prin omisiune ba chiar ii invaza pe cei de la care ar trebui sa colecteze bani statului cum sa fenteze statul cu acte,nishte tradatori de tzara care practica abuzul de putere in functzie fara sa li se intample nimic,pedeapsa maxima in cazul astora care au furat de milioane de euro fiind excluderea din functzie pe motiv ca de proshti ce au fost nu au conlectat bani statului de la datornici,o vrajeala ieftina care tzine la creduli caci daca nu ii ducea capul nu colecta bani statului dar nici nu detzineau averile astea,deci este clar ca nu au fost si nici nu sunt proshti ci shpagari.
19
0
averi demne de bugetari,intrebarea de baza e ce i recomanda sa fie numiti acolo?asta in afara de recomandarile de la famiglia politica?? are vreunu experienta in piata de capital?in asigurari?nuu..unu i ziarist altii sunt doar politicieni cu liceul la seral si facultati prin corespondenta dar cate 3 intr un an.etc
25
0
Sunt multi romani care nu au ce pune pe masa, traiesc in saracie lucie, copii care au abandonat scoala din lipsa banilor, batrani care nu au bani sa traiasca, multi care nu-si pot asigura traiul de zi cu zi, saracia este la cote maxime, iar intr-o astfel de tara unii acumuleaza averi cat PIB-ul unui judet, devin nababi peste noapte. Restul, da noi oamenii de rand ne intrebam cum au descoperit ei cheia succesului!?
24
1
indivizii astia sfideaza tot cei cu bun simt,cinste si lege ,ca majoritarii pusi la locuri de conducere prin rotatie !ei sunt pusi cu scopul precis ,rotiti sa contribue din banii tarii sa i spele si sa i dea la politicul din conducere cat sta l butoane asta i regula, isi trag si ei rotindu se prin locuri banoase fac averi si sfideaza munca adevarata !
26
0
Mafioții ăștia sunt stat în stat. Nu au stăpân. Fac ce-i taie capul. Problema e cât e parandărătul pentru partid din salariile lor astronomice ? Jaf la drumul mare. Fiskul știe ?!
24
0
vedeti in ce tara traiti???noi...pensionarii si batranii acestei tari...ne-am trait traiul....ne-am halit malaiul...si asa nu mai avem multe zile...DAR..DAR...cei care vin din urma...CE VOR FACE???GRAV...F. GRAV...sincer este f. tarziu...fraiele acestei tari sunt scapate de sub control..poate sa conduca aceasta tara...7 iliesti...7 basestI.....7 ciolaci...7 gioni...si altii...NIMENI NU VA FACE...NIMIC...NIMIC...ACESTA TARA ESTE...FALIMENTATA.. DE OAMENI FARA SUFLET...
22
2
Sa plateasca prostii impozite mai mari ca sa aibe smecherii salarii mai mari. Ce e cu averile astea mizere..
22
0
Banc,, cinei harnic și muncește la stat are tot ce vrea,,
20
0
Problema nu este ca au, ci cum au! E normal ca unii cu funcții înalte sa fie niste oameni competenți care să aibă câștiguri mari față de ăia incompetenți, dar oare așa este și aici? Legea averii nejustificate din păcate nu există la noi
30
1
Cam putini, mai angajați niște vice-trantori, dar vin alegerile mai puneți și ceva la ,,salariu,, sau cum îl numiți ca are balta peste....Îmi este greata...
29
1
Vand tara pe galbeni, pentru bani isi vand mamele. Vor sa distruga tara ca sa fuga cu bani in strainatate…
25
1
Încă patru ani partidele vechi cu haur și alte tinichele va conduce țara Ăștia toți vor merge pe furat și distrugerea țării În r*mânia trebuie format un partid cu oameni din popor cu studii Toate gunoaiele și lăturile vor fi pe ciolan Când se va trezi poporul r*mân o să vadă sacul găurit și multe generații va plătii furaciunile făcute de hoții țării Un exemplu la furatul țării vaccinurille Verifică și plătește Geta Vegeta cu toți proștii țării
26
3
Legea averii nejustificate in Romania nu se va da niciodată fiindcă sânt băgați mulți șarlatani In rest vor fi doar poezii de presă și tv Banii nejustificați in multe țări din UE se confiscă în r*mânia mafia și corupția face legi cu porți de scăpare a infractorilor
41
0
Cu votul m-am lamurit, nu se rezolva nimic. Mana pe furci si topoare, doar asa mai putem scapa de ei, daca nu ne mai fura excrocii astia inca 30 de anul
40
0
Vine AUR si le dubleaza. Va lua si pielea de pe voi, prostilor.
29
10
au parul, militia si jandarmii in mana. Cum incerci sa carai iti dau imadiat in cap. Trebuie iesit in strada cu metoda franceza. Sau cu metoda romaneasca. 100 000 in strada si goniti toti in italia.
35
0
Da, si cine este de vina? Nu noi p****i , am permis si inca permitem sa se intample. Haideti mai oameni buni sa spunem stop la tot jaful ce se intampla. Asa nu se mai poate.
40
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212