REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SĂRĂCIE și COPII MULȚI, mediul care scoate INFRACTORI pe bandă rulantă! O puștoaică din Hârșova, de la înșelăciuni, la 'miserupism'!

SĂRĂCIE și COPII MULȚI, mediul care scoate INFRACTORI pe bandă rulantă! O puștoaică din Hârșova, de la înșelăciuni, la 'miserupism'!

Replica API 11 decembrie 2018 | 08:55 340

Copii lăsați de izbeliște!

Copii lăsați de izbeliște!

Situația copiilor lăsați de izbeliște continuă să fie una îngijorătoare, inclusiv la nivelul județului Constanța. Parte din familii cu un mod de trai greu de imaginat, fără surse de venit dar 'abonați' la sistemul de asistență socială, cu frați numeroși și părinți care-i lasă de capul lor, cei mai mulți dintre ei ajung s-o ia pe căi greșite. Că există și excepții, nimic mai adevărat, însă puterea exemplului ne-a dovedit, de-a lungul vremii, că situațiile nefericite sunt mult mai dese față de cele care au parte de un final fericit. Unul dintre cazuri vine din Hârșova, fiind vorba despre o minoră care a primit o pedeapsă ușoară pentru înșelăciuni, dar nu a dat nici doi bani pe regulile impuse de instanță, avocatul din oficiu precizând, însă, că trebuie luat în calcul și faptul că familia este una dezorganizată și are mulți frați de care trebuie să aibă grijă. Cert este că mama sa nu mai știa nimic de ea de circa două săptămâni.

Narcis A. are 15 ani ani, s-a născut în Constanța, dar locuiește în Hârșova. Face parte dintr-o familie dezorganizată, cu mulți copii. Și, din câte se pare, nu a durat mult până când a luat-o pe căi greșite. Astfel, pe 29.08.2017, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de înşelăciune şi a unei infracţiuni de tentativă la înşelăciune, iar pe 6.12.2017 instanța de fond i-a aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani. Însă, la apel, judecătorii au decis că pedeapsa e prea dură, aceștia desființând în parte sentinţa penală apelată și i-au aplicat inculpatei minore măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni. De asemenea, i s-a impus ca pe durata executării măsurii educative să respecte următoarele obligații: să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională; să se prezinte la Serviciul de Probațiune la datele fixate de acesta. Însă, se pare că nu prea a ținut cont, astfel că Serviciul de Probațiune Constanța a depus o sesizare în instanță, cerând prelungirea/înlocuirea măsurii educative neprivative, precizându-se că intimata nu a respectat obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune la datele fixate, înregistrând o multitudine de întârzieri și absențe. De asemenea, deși a fost înscrisă în clasa a VIII-a la un liceu din Hârșova, s-a prezentat la școală doar de două ori, perturbând activitatea celorlalți elevi. Apărătorul minorei a solicitat respingerea sesizării, și a solicitat a se avea în vedere că inculpata vine dintr-o familie extrem de dezorganizată, are mulți frați. De multe ori, potrivit rolii.ro, deși s-a prezentat în cadrul Serviciului de Probațiune, poate nu a putut frecventa acest curs de formare, din cauza unor obligații pe care le are din punct de vedere familial, cum ar fi, astfel cum reiese din referatul de evaluare, să aibă grijă de frații săi mai mici. De menționat este faptul că la momentul judecății cauzei, familia nu mai știa nimic de minoră de circa 2 săptămâni. Instanța, analizând toate aceste aspecte, au decis: ” admite sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art. 123 alin. 1 lit. a C. pen., prelungeşte măsura educativă a asistării zilnice, dispusă faţă de intimata A.N. (...) prin sentinţa penală nr. 1668/06.12.2017 a Judecătoriei Constanţa, definitivă la 16.03.2018, de la 4 luni la 6 luni. Menţine obligaţiile impuse intimatei”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel care a ajuns in functia de conducere a orasului harsova impreuna cu prietenii lui il doare in spate de aceste cazuri.interesul este cum sa isi adune averi si sa sfideze pe cei care lau votat.intre timp a devenit o rusine pentru orasul nostru
2
0
Tigani pune mana pe ea o pune la produs si ei sta cu coaiele in sus fara sa munceasca
3
0
cred ca si tu faci parte din randul acestor indivizi..care nu fac nimic...stau la umbra...se gandesc la...furat...baut...fu....sa ciordeasca tot ce-i de folos...de ce oare autoritatile sa le poarte de grija???de ce???fiecare individ al acestei societati,trebuie sa se autoeduce..sa mearga obligatoriu la scoala...sa fregventeze cusurile unei scoli...sa faca ceva pentru el si pentru societate...altfel vor fi viitorii, ASISTATI SOCIAL
4
1
Te-ai gandit daca ar fi fost bine sau rau daca mama ta alegea cele expuse de tine, si nu sa te nasca?
2
1
Cele mai multe femei sarace chiar nu-si doresc sa nasca,dar serviciile sociale nu asigura educatia si sprijinul necesar pentru asta. Montarea steriletelor,asigurarea contraceptivelo gratuity ar face enorm de mult bine persoanelor in cauza si societatii in general. Apoi,un program pe bune pentru integrarea celor defavorizati nu exista,decat in masturbari vocale ale unor politicieni cu valoare zero,din absolut toate partidele. Societatea in general nu mai este de mult capabila sa genereze empatie,iubire,umanism,ci doar ura si autodistrugere cu zgomot.
7
2
Impuscati-i pe toti!!! Asa se rezolva problemele!
4
2
castrati putorile .
5
1
De c cat in frunte cu la ba trista, mediocrii de primar si de la consiliul judetean. Mediocrilor le este frica de oamenii valorosi.Oamenii cu valoare au putere.
5
0
in tara asta acesti oameni nu prezinta niciun interes pt autoritati, oricine ajunge intr o functie publica are DOAR INTERES PERSONAL sa adune avere pt el si familie ,daia nu mai avem romani care muncesc in tara decat fff putini o sa ajungem o tara de asistati social si pensionari deja suntem aproape de colaps ec.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218