REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Scandal în sala de judecată! Karam, din nou faţă în faţă cu rudele fetelor arse de vii la Beirut

Scandal în sala de judecată! Karam, din nou faţă în faţă cu rudele fetelor arse de vii la Beirut

Replica API 26 februarie 2016 | 00:14 200

George Karam

Mamele tinerelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Beirut au dat din nou ochii cu omul pe care acestea îl consideră vinovat de tragedie. George Karam alături de ceilalţi inculpaţi au fost prezenţi la noul termen al dosarului în care sunt implicaţi. Desfăşurarea şedinţei de judecată a fost presărată cu numeroase nemulţumiri atât din partea rudelor victimelor, cât şi din partea avocaţilor celor două părţi. Mama uneia dintre tinere a considerat înfăţişarea la care a luat parte „o bătaie de joc!”. George Karam, patronul „restaurantului morţii”, alături de ceilalţi inculpaţi, printre care Constantin Pavel, Dumitru Jurca, dar şi Mihaela Zdru, s-au prezentat la şedinţă. În cadrul şedinţei de judecată, avocaţii inculpaţilor au contestat unele probe din dosar şi au cerut ca martorii implicaţi să fie reaudiaţi şi să se efectueze o nouă expertiză.

Maria Vasiliţeanu

Izbucniri nervoase ale participanţilor

La un moment dat, în cursul înfăţişării, o rudă a uneia dintre victimele incediului s-a revoltat de faptul că era nevoită să împartă locul pe o bancă din sală cu unul dintre inculpaţi, numindu-l “criminal”. Conform procedurii, jandarmii au intervenit şi i-au cerut acestuia să se legitimize, însă cel din urmă a refuzat, fiind scos afară din sală. După ce spiritele s-au liniştiti, a venit rândul avocaţilor să manifeste nemulţumiri. Unii dintre avocaţii inculpaţilor a solicitat ca la următoarele şedinţe accesul publicului să fie interzis. “Este normal să solicităm şedinţă secretă. Vrem să fie evitate astfel de acţiuni ca cele care au avut loc astăzi.”, a declarat avocatul lui George Karam. Într-un final, mamele tinerelor care au murit în urma incediului s-au declarat total nemulţumite faţă de modul în care s-a derulat şedinţa din ziua de 25 februarie a.c. “O bătaie de joc! Adică, doamna judecător este începătoare? Ce justiţie avem?!”, s-a revoltat Maria Vasiliţeanu. Mama tinerei Nicoleta Vasiliţeanu nu înţelege de ce dosarul se tergiversează. “Nu înţeleg ce se urmăreşte. Care este problema? Până acum a fost o judecătoare, acum au schimbat-o, au pus-o pe doamna care este începătoare. Păi pentru ce? Unde se ajunge? Ce se urmăreşte cu dosarul acesta?”, a adăugat femeia. Următorul termen în dosarul va avea loc la data de 17 martie a.c.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curtea apel cta cf?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272