REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scandal între deputații Radu Cristescu și Szabo Odon: 'V-am prins cu pantalonii în vine'

Scandal între deputații Radu Cristescu și Szabo Odon: 'V-am prins cu pantalonii în vine'

Replica API 19 iulie 2022 | 00:00 1360

Deputatul PSD Radu Cristescu și deputatul UDMR Szabo Odon și-au aruncat cuvinte grele, marți, într-o emisiune la Antena 3. Scandalul a apărut după ce social-democratul a acuzat UDMR că este „coloana a 5-a a Rusiei în România” și încearcă să împiedice obținerea independenței energetice a României printr-un act normativ promovat de maghiarii din Guvern.

Radu Cristescu

Radu Cristescu: Vorbim de cea mai criminală ordonată de la Revoluție încoace, ordonanță 57/2007 legată de ariile protejate. Au fost date în administrarea unor custozi, ONG-uri. Inclusiv Banca Mondială a atras atenția României că nu este în regulă și trebuie făcută administrarea de stat. Vin miniștrii UDMR de atunci și se plasează ariile protejate exact pe locurile unde sunt marile proiecte de infrastructura din România, autostrăzi și hidrocentrale. Din 2007 până în 2018 au emis acte administrative, substituindu-se instituțiilor de stat, acte fără de care nu se puteau începe lucrările. La tronsonul Lugoj - Deva, un ONG spus că sunt lilieci și a cerut 200 milioane de euro pentru o peștera artificială. Acum ministrul UDMR al mediului, Tanczos Barna, știți, că criminalul se întoarce mereu la față locului...

Szabo Odon: Sunteți vulgar

Radu Cristescu: E figura de stil

Szabo Odon: Nu e figura de stil, sunteți vulgar pur și simplu

Radu Cristescu: ....și cu secretarul de stat UDMR pun în circuit modificarea acestei ordonanțe 57 prin care introduc ONG-urile înapoi că și custozi ai ariilor protejate transmițându-i premierului Ciucă că neapărat trebuie făcută modificarea pentru că intrăm în infringement, ceea ce este fals. De ce au cerut și s-au făcut presing-uri că ordonanță să ajungă pe masă premierului Ciucă și să fie semnată? Pentru că România „riscă” să devină independența energetică prin exploatarea platformelor offshore din Marea Neagră. Majoritatea sunt arii protejate. Gândiți-va dvs ce se întâmplă dacă vine ONG-ul unguresc Omnibus și spune că acolo este peștișorul de aur și nu putem extrage de acolo că se transformă în peștișorul de motorină.

Szabo Odon: Nu există ONG unguresc în România. Este o aruncare ancestrală în naționalism-comunism, folosit de Ceaușescu și promovat de Cristescu în care ungurii sunt de vină pentru toate. Legat de ariile protejate, în 2007 nu erau desemnate zonele de autostrăzi, nu erau desenate pe harta măcar, că să vorbim că pe acolo va trece un drum sau altul și au fost realizate desenele de agențiile de protecție a mediului la momentul respectiv care erau conduse și sunt conduse inclusiv azi de un reprezentant PSD, care a creionat aceste arii protejate, citează stiripesurse.ro.

Radu Cristescu: Astea sunt declarații pentru proști.

Szabo Odon

Szabo Odon: Va consider un diversionist.

Radu Cristescu: Dacă dvs va spune cineva adevărul, pe nume, că ați furat, e diversionist, sovin?

Szabo Odon: Această aberație nu putea să vină decât de la dl Cristescu. Legea offshore inclusiv în momentul în care a fost votată a precizat termene minime pentru acordurile de mediu la aceste foraje, inclusiv pentru zona de țărm au fost scoase anumite prevederi din legislația specifică. Legea offshore a fost modificată în acest fel să putem trece peste țărm, inclusiv peste vestigii arheologice. Am votat aceste lucruri. Și dl Cristescu acum spune niște minciuni. Să citească programul de guvernare, aceste lucruri sunt scrise.

Radu Cristescu: V-am prins, nu v-a ieșit, asta e, ghinion.

Szabo Odon: Ați votat programul de guvernare?

Radu Cristescu: Da, l-am votat.

Szabo Odon: E, acolo scrie că aceste ONG-uri trebuie introduse. Tanczos Brna nu face altceva decât să aplice programul de guvernare votat și de dvs. Dacă va citesc articolul va cereți scuze față de UDMR și toți maghiarii din România? Să va fie rușine.

Radu Cristescu: Sunteți foarte iscusiți în ale combinațiilor. Ați premeditat cumva trecând în programul de guvernare?

Szabo Odon: Sunteți așa superficial că ați votat un program de guvernare pe care nu l-ați citit?

Radu Cristescu: Acum sincer să va spun ce propuneți dvs nu citesc că mi-e silă. Eu cunosc ce vreți, știu cine sunteți și văd că ocoliți subiectul principal, modificarea ordonanței 57. Din păcate v-am prins cu pantalonii în vine la această combinație.

Szabo Odon: Faceți de rușine PSD-ul din care faceți parte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pa ei Cristescule ca ei ne jignesc si ne tin cu pantaloni in vine,de 32 de ani cu mari Hozii ai Parlamentul Ro.
1
0
Ciudat cum declara arie protejata o bucata de teran pe care trebuie construita o autustrada,iar ei taie si fura padurile intr-o veselie,Declarati padurile tari arii protejate jegosilor@
1
0
nlste nenorociti.hu intereseaza vjjtorul tarii.ci ciolanul astazi cit sint la putere,unde esti tu tepes doamne
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218