REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Scandal la Rig Service, în plină procedură de licitaţie pentru un mega-contract. Ce declară Florin Cârstocea!

Scandal la Rig Service, în plină procedură de licitaţie pentru un mega-contract. Ce declară Florin Cârstocea!

Replica API 24 aprilie 2019 | 10:45 2356

Florin Cârstocea

Scandal la compania Rig Service, în plin proces de participare la o licitaţie de circa 1 miliard de lei, valabil pe o perioadă de 8 ani de zile. Conducerii companiei îi sunt reproşate salariile; angajaţii Rig (de la Piteşti) au participat la un protest în Capitală, de dată recentă, alături de sindicaliştii de la CNSLR Frăţia.

Reclamaţii vin şi de la Constanţa, însă administratorul Rig Service, Florin Cârstocea, susţine că întreaga “vâlvătaie” îşi are rădăcinile în altă parte, dând de înţeles că miza este licitaţia pentru mentenanţa tehnică a platformelor marine de extracţie a petrolului din Marea Neagră ce aparţin OMV Petrom. Mai mult, Cârstocea arată că persoana erijată în lider de sindicat al companiei nu este, de fapt… lider de sindicat!

„Conform legii, lider de sindicat poate fid oar un angajat al firmei. Ori, persoana care susţine că este lider de sindicat, nu mai lucrează de pe data de 1 aprilie la Rig Service. Este un pensionar, un om pensionat din 2012, care a continuat să lucreze la companie până pe data de 1 aprilie, când nu i-a mai fost prelungit contractul.

Pe data de 19 aprilie, sindicatul trebuia să organizeze alegeri, dar nu s-a întâmplat acest lucru, iar dumnealui s-a autoproclamat în continuare lider de sindicat”, a declarat Cârstocea, în replică la acuzaţiile referitoare la condiţiile în care muncesc angajaţii Rig Service.

„Salariile au fost mărite anul trecut cu 5%, iar anul acesta cu 6-12%. Există un contract colectiv de muncă, el a fost semnat de dată recentă inclusiv de cei care sunt vicepreşedinţi ai sindicatului de la Rig Service. Şi-atunci, unde sunt problemele?”, a mai spus Cârstocea, care a adăugat că i se pare „ciudat” tot tam-tam-ul, fix acum, când se aşteaptă rezultatul unei licitaţii.

„Este licitaţia pentru Petrom, este pe SEAP, se poate vedea. Suntem în procedură de licitaţie, pentru reînnoirea contractului. Sunt oferte de la Rig, este şi GSP, sunt italieni, în total 5 firme mari. Noi suntem pe primul loc, după noi vin cei de la GSP, iar până pe 15 mai se va da rezultatul”, a declarat Cârstocea. „Mai departe, judecaţi şi dumneavoastră cine are interes să creeze acest deranj”, a adăugat Cârstocea.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614