REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDAL la Siminoc: elevi mutați în clasele de la Murfatlar, pentru DIMINUAREA cheltuielilor! ‘Școala este ca un SRL’

SCANDAL la Siminoc: elevi mutați în clasele de la Murfatlar, pentru DIMINUAREA cheltuielilor! ‘Școala este ca un SRL’

Replica API 22 februarie 2019 | 21:57 1004

Părinții n-au fost consultați; profesorii suplinitori rămân fără locuri de muncă

Părinții n-au fost consultați; profesorii suplinitori rămân fără locuri de muncă

Începând cu anul școlar viitor, elevii claselor V-VIII de la școala din Siminoc (sat ce aparține de orașul Murfatlar) vor fi mutați la școala gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar. Comasarea a fost decisă în cadrul Consiliului de Adminsitrație din cadrul unității de învățământ, fără consultarea părinților, motiv pentru care reacția acestora a fost de respingere a măsurii. În contextul dat, conducerea școlii a convocat deja două ședințe cu părinții, pentru a le explica faptul că rațiunea deciziei este legată în principal de chletuieli, iar motivul secundar este cel al claselor subdimensionate.

“Școala din Siminoc, unde ne ducem copiii, este aproape de locuințele noastre, ale familiilor. Am întrebat cum vor ajunge copiii la Murfatlar și ni s-a răspuns că va fi pus la dispoziție transport școlar, gratuit. Și-atunci, unde este economia pe care o fac dumnealor? Și de ce să fie duși copiii la Murfatlar, unde prin comasare ar rezulta clase cu mulți elevi? Nu se gândește nimeni că scade calitatea învățământului? Su că această decizie va duce la abandon școlar? Sunt părinți care nu vor mai lăsa copiii la școală. Nu am fost consultați înainte, abia acum, când au comunicat ce se va întâmpla de la anul, au început să ne explice, pe fondul protestelor noastre”, a declarat, pentru Replica, un tătic.

De cealaltă parte, răspunsul directoarei școlii din Murfatlar (de care aparține și unitatea din Siminoc), Ulgean Ene, a fost că economia la care s-a făcut referire chiar va exista: “Trebuie să ne încadrăm într-un plafon de cheltuieli. În prezent avem, pe lângă profesori titular, și profesori suplinitori, ale căror contracte oricum se încheie în august”. “Pentru anul viitor, de la Siminoc avem o clasă de a V-a cu 14 elevi, 16 de clasa a VI-a, clasa a VII nu există și 13 de clasa a VIII-a. Toți acești elevi vor fi redistribuiți în clase deja existente, la Murfatlar. Vor fi câte două clase de a VI-a la Murfatlar, una cu 20,, alta cu 25 de elevi. La clasa a VIII, după comasare vor fi două clase de a VIII-a, a câte 25 de elevi”, a precizat Ulgean Ene.

Ulterior acestei discuții, precizăm că am fost contactați și de o profesoară a școlii, care a recomandat insistent să nu publicăm informațiile de mai sus, afirmând, printer altele că “până la urmă, școala este ca un SRL, iar contabilul școlii a arătat că dacă nu se ia această măsură (cea prezentată mai sus) nu ne integrăm în bugetul aprobat”. Nu vom comenta această afirmație, la fel cum nu vom publica nici numele profesoarei în cauză, pentru că a cerut să nu fie făcut public, însă vom reveni, în numerele următoare, cu date despre pământul pe care îl deține școala de la Siminoc! Pământ care, dacă ar fi fost folosit corect și eficient, ar fi adus venituri unității de la Siminoc.

De asemenea, mai precizăm că părinții nemulțumiți urmează să mai aibă o rundă de discuții cu cei din conducerea școlii, cu reprezentanții Consiliului de Administrație; în plus, părinții se vor deplasa la Inspectoratul Județean Școlar Constanța, pentru a verifica dacă decizia a fost agreată și de acest for ierarhic superior.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intrebati-o pe d-na directoare Ulgean Ene-0745036494...
1
1
lasa ca asa va trebuie a votat psd partidul mincinosilor
2
0
pt maria de la 14:47 cum adica transportati ca oile ? sa mearga pe jos ca pe vremea bunicilor, daca nu le convine. unde mai pui ca este si gratuit microbuzul.
1
5
Asa sa intimplat in jud IASI com VLADENI toti copi din toate satele sant transportati ca oile !!!
0
0
Printr-un calcul simplu rezulta ca in clasa a VI-a la Murfatlar sunt doua clase cu un efectiv de 29 de elevi in total. 14 cu 15 ,deci ,sub limita. Doar calculul contabil este de vina ?Sau cineva nu vrea sa predea si la Siminoc?
0
0
Aveti dreptate doamna dar putei garanta un transport civilizat al elevilor sau dupa o perioada de timp sa stricat masina sau nu mai aveti sofer sau nu mai sunt bani pt transpor elevi sau etc.
7
0
Pai daca a revenit ministrul Educatiei -madam Abramburica , care a distrus scolile profesionale si tot sistemul educational, acum vine doar cu continuuarea...
6
1
Au castigat alegerile hulind masurile din guvernarea satanico-basista, care au inchis scoli, spitale etc. Si ei acum fac acelasi lucru ba poate mai rau... Sa vedem ce prosti ii mai voteaza.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367