REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDALUL din jurul Sălii Polivalente ia AMPLOARE!

SCANDALUL din jurul Sălii Polivalente ia AMPLOARE!

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 6394

Au început în sfârşit lucrările la Sala Polivalentă. La o săptămână distanţă după termenul iniţial făcut public de Primăria Constanţa, muncitorii şi buldozerele şi-au făcut apariţia pe terenurile ce vor susţine fundaţia noii construcţii ce va ajuta pe viitor sportul constănţean, 2022 fiind termenul de execuţie al lucrărilor. Însă, totodată cu demararea lucrărilor au apărut şi primele contestaţii a societăţilor ce spun că autorizaţia de demolare a construcţiilor din zonă este ilegală.

Asociația Club Metalul susține că în acţiunea de demolare efectuată de Primăria Constanţa s-a folosit de un “artificiu ilegal” pentru a obţine autorizaţia. Dintr-un comunicat al ACS Metalul Constanţa reiese că ar fi vorba despre o autorizaţie în regim de urgenţă pentru începerea lucrărilor.

Ce presupune această autorizaţie în regim de urgenţă din perspectiva ACS Metalul Constanţa?

“Autorizaţia de demolare nr. 101 din data 18.10.2019 este un act ILEGAL. Nu există nici un accident tehnic, calamitate naturală sau alt eveniment cu caracter excepţional care să justifice autorizaţia de desfiinţare în regim de urgenţă a Construcţiilor C1 si C2, clădiri aparţinând bazei sportive ACS Metalul Constanţa. Practic, primarul s-a folosit de un artificiu ilegal în vederea evitării obţinerii tuturor avizelor necesare autorizaţiei de desfiinţare şi anume "urgenţa" pentru a crea o aparentă legalitate. Realitatea este de fapt alta, primarul nu putea obţine avizele necesare unei autorizaţii de desfiinţare normale şi legale cum procedează orice persoană fizică sau juridică din Romania şi atunci, crezându-se mai presus de lege, a riscat pe această procedură " autorizaţie în regim de urgenţă " care se dovedeşte caz penal. De ce a procedat astfel? Pentru că acest tip de autorizaţie în regim de urgenţă nu necesită obţinerea tuturor avizelor organismelor abilitate de a le emite, ci presupune eliberarea acestor avize după finalizarea obiectivului propus. Teoretic o inşelătorie gravă şi o flagrantă nerespectare a legii, facută de către chiar primarul în funcţie, care ar trebui să fie prima persoană din acest oraş care respectă legile ţării conform jurământului depus la investirea în funcţie. Însă, situaţia reţinută în actele întocmite de primărie este una contrară realităţii şi echivalează cu săvârşirea unei infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale”.

Metalul Constanţa: Complexul Sportiv Badea Cârţan nu a fost afectat de un cataclism şi nu periclitează viaţa nimănui

Metalul Constanţa spune că nu a fost activată vreo clauză de dezastru natural sau orice altă calamitate. “Construcţiile ACS Metalul Constanţa C1 si C2 sunt în stare de funcţionare şi nu necesită demolarea de urgenţă. Legea, într-adevar, prevede şi acest tip de autorizaţie de urgenţă dar se referă doar la situaţii extreme cum ar fi accidente catostrofale sau calamităţi naturale, doar atunci când clădirile prezintă un pericol iminent de prăbuşire, cum a fost cazul din localitatea Cumpăna din august 2019, când s-a surpat malul canalului Dunăre-Marea Neagră şi exista o situaţie iminentă de prăbuşire a clădirilor. Dar aici în Complexul Sportiv Badea Cârţan, respectiv stadionul Metalul, construcţiile C1 si C2 în cauză nu au fost afectate de nici un cataclism, dezastru natural sau accident şi nu periclitează viaţa nimănui. Acest lucru reiese fară echivoc din raportul de expertiza depus în dosarul de asigurare de dovezi şi aprobat de magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa!”.

Metalul Constanţa: Autorizaţia în regim de urgenţă este un abuz din partea Primăriei Constanţa şi a lui Decebal Făgădău

ACS Metalul Constanţa vorbeşte şi de un abuz al Primăriei Constanţa şi implicit al lui Decebal Făgădău. “Această autorizaţie în regim de urgenţă este un abuz din partea primăriei şi a primarului şi se bazează pe reţinerea unei situaţii de fapt false, deci primarul săvârseşte cu buna ştiinţă fapte de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale în scopul elaborării actelor autorizaţiei de desfiinţare în regim de urgenţă, prin care s-a urmărit de fapt inducerea în eroare a opiniei publice şi a tuturor factorilor de decizie interesaţi, cum ar fi Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi implicit, Guvernul României”.

Ruinele

Reamintim faptul că ACS Metalul Constanţa a acționat în instanță municipalitatea la începutul acestui an în ceea ce privește certificatele de urbanism obținute în vederea demarării proiectului, fără succes, însă.

Citeşte şi: BĂTAIE pe RUINELE complexului sportiv din Tomis Nord. Cine nu dorește DEMOLAREA!

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primaria CELOR MAI MARI INFRACTORI din ISTORIA orasului constanta !!! AU DISTRUS pana si ultimile terenuri de sport in aer liber din constanta, pentru a face sala visata de INRACTORUL POR-Constantinescu !!! In loc ca oamenii din constanta sa se bucure de sport in aer liber, CLANUL FA.TALAU construieste cu 100 MILIOANE EURO o PARANOICA sala PU.LIvalenta de 5.000 de locuri pentru INVENTIA POR-Constantinescului !!! au INSTAURAT in constanta un CLAN BLESTEMAT, construiesc ZECI DE BLOCURI in jurul acestei PARANOICE sali PU.LIvalente, in speranta ca vor JEFUI populatia de ZECI DE MILIARDE DE EURO !!
21
0
Bravo domnule fagadau Felicitari dar trebuie Sa stiti ca noi tot nu o sa va votam
9
6
Cine e in spatele ACS Metalul? Nu v ati saturat sa va bateti joc de dezvoltarea Constantei prin intentari de procese fantasmagorice??? Care si cine au interese imobiliare cu acest terrn ce se vrea a fi furat constantenilor??? Dati inainte dom primar cu fruntea sus si incredere deplina.
8
21
Am aprobat demolarea in regim de urgenta pentru ca in tara eram sub efectul ordonantei militare de urgenta deci este legal!
10
14
Fagadau la puscarie !
20
5
ce idee buna! si rugam aceasta publicatie sa ne prezinte si cine sunt cei care se doresc consilieri de la toate partidele. Dar nu numai cu CV, ci cautati si analizati pana la anul nasterii. Daca sunt beizadele, daca sunt comunisti, daca au realizat ceva pe barba lor etc.
9
0
Vin alegerile si vrea sa arate cat de gospodar este dupa patri ani de inactivitate
20
5
Rugam aceasta fituica hartie igienica ca saptamanal sa ne prezinte cine sunt consilierii locali si judeteni, CV-ul lor, activitatea lor pe fiecare luna din ultimul mandat, clar. Ce au facut ei efectiv pt acest oras, cum au lucrat, ce au votat, ce n-au votat si de ce. Cu justificare.Presa il tine de sperietoare doar pe primar, pe adevaratii vinovati ii tine la secret. Tacere totala despre complicii primarului, adevaratii vinovati de cum a ajuns Cta. Cerem raport saptamanal al fiecarui consilier in parte. Si schimbarea tuturor la urmatoarele alegeri. Au demonstrat ce au putut. Depasiti,invechiti
10
2
Fagabou fa-te ca lucrezi , masa amorfa de prostani te va vota oricum.
20
5
de ce imi stergeti comentariul, Replica este condusa de oculta mondial, nu va lasati scanati fratilor cu aceste termometre caci astea nu sunt termometre sunt niste dispozitive de injectare 5G ca sa va faca vulnerabili la covid, nenorocitii vrea sa ne omoare, o sa traiasca doar popoarele sarace din asia si africa care o sa fie sclavi la oculta mondiala si copii lor.
4
27
Primarul putea alege un teren la iesire din oras si nu mai contesta nimeni nimic. El stie ca e dificil de ridicat astfel de proiecte si alege intentionat terenuri in litigiu.
20
12
Rade toata tara de noi.5000 de locuri la ditamai orasul.Rusinos si penibil...
47
5
din cauza acestor capuse care baga contestatie si pt o adiere de vant se intarzie zeci de proiecte ani de zile, sa ramana zona aia o epava ,cu buruieni cu gunoaie de ani de zile ca asa vrea metalu pulii
30
31
Amplasamentul prevazut initial pentru Sala Polivalenta avea nevoie de doar 30.000 mp pentru aceeasi sala de 5.000 de locuri. Dupa ani buni, actualul primar al Constantei, dl. Decebal, a avut ideea de a modifica doar suprafata intr-o prima faza la 60.000 mp iar in ultimul act la 78.000 mp schimband amplasamentul initial, bineinteles. Raspuns: interesul imobiliar in zona este foarte mare, asa ca papitoiul hot expropriaza o suprafata muuult mai mare, pentru retrocedari ulterioare. Nu ca ar vrea el sa faca ceva pentru orasul asta...clar, nu?
47
4
In ROM. nu poti sa faci ceva ca exista altii care contesta, vrei sa faci autostrada , vine altii ca n-au ursii si liliecii poteca, vrei sa faci centura, nu sepoate ca omori broastele, acum cu golanii astia. Ce performante aveti ba voi, vreti si voi mall-uri. Primarule , da cu buldozerele peste cociobele alea. Altfel niciodata nu o sa avem Polivalenta. Da-i dracului de jighimele.
24
40
a inceput campania electorala
34
9
kaktul de surghie este infractor prin definitie. Hot si manglitor. Surghie la puscarie in mortii tai de hot
15
28
la sala sporturilor din centru, cand aveau loc evenimente sportive, cu intrare gratuita, prezenta era f slaba, neamuri si prieteni de-ai jucatorilor, cine naiba o sa dea buluc la noua constructie ? sunt sute de mii de case ce stau sa cada pe la sate, cu niste ajutoare de buna credinta se mai redresa situatia, dar poate era mai greu cu plicurile.
22
14
I-a stricat "garajul" si a pus botic.
19
12
nu sala polivalenta, ci garsoniera polivalenta, avand in vedere suprafata
38
4
Sunt mai jos niste gaozari care tot halesc rahat. Ce treaba are constructia salii polivalente cu idioteniile voastre? Fagadau a ales o solutie care ii permite daramarea in regim de urgenta a cotetelor, dar cimpanzeul de la Metalul se crede stapan. Bravo poooola lui Fagadau ca ii da prin gurita.Rahat pansat de la Metalul se opune construirii Salii pe terenul primariei si plange pe la toata lumea, fiindca nu i-au dat astia terenul moca, asa cum vroia el. Iar cu nicoleta ploscaru.. Barsti... O armanca scoasa la produs de bagabonti.
29
42
Asadar, psd cumostea situatia, dar tipic pentru ei, demareaza o lucrare pe care esti sigur ca nu o poate termina, exact ca mascarada lui dragnea cu montarea de borduri pe camp. Acum daca actele nu sunt in regula si este un abuz, or sa arunce pisica la opozitie. Si uite asa se scot iar victime. Ca si cum eu promit apa gratuita la populatie, dar o sa fac o fantana la tine in curte si tu habar nu ai. Cam asa sta treaba cu astia. Numai mangle marca ciuma rosie, doar doar vor mai prinde un mandat. Poate de executare.
40
12
deci astia de la metalul vor sa ramana ruinele alea decat un complex nou? nu-i iau apararea lu fagabou, dar daca am de ales intre o baza abandonata, cladiri darapanate unde noaptea tie frica sa mergi si ceva nou, prefer ceva nou. si metalul pana la urma ce vroiau sa faca cu cladirile alea 2, c1 si c2? au un proiect, o viziune, investitori..ceva? sau vroiau sa planteze niste blocuri P plus n etaje .
35
26
sportul dauneaza grav sanatatii
9
16
Situata la adresa str. Badea Cartan este in prezent plina de ruine, raiul cainilor vagabonzi si al boschetarilor si consumatorilor de substante interzise. Lucrarea ce se va executa este binevenita in contextul in care aceasta va schimba in sens pozitiv aspectul zonei.
32
22
Nu va mai grabiti cu gospodareala ca oricum NU VA MAI VOTAM!!! Riscati sa stricati si mai mult decat daca stati in banca voastra! Noi ne am convins cine sunteti asa incat puteti sa va dati peste cap ca tot degeaba, NU MAI PRIMITI VOTUL NOSTRU!!! Ne am saturat de voi, abia asteptam sa vina alegerile!!! Mai bine v ati face ordine prin documente acum, pe final, ca va fi jale, pentru toata bataia voastra de joc la adresa noastra va trebui sa decontati!!! Mult si bine!!!
47
12
Un primar slab!
55
8
Un primar fara viziune!
53
8
raiul speculantilor si evazionistilor. Preturi sa aiba "producatorii" de unde sa alimenteze mafia din primarie. Pietele nu sunt private ca sa faca vanzatorii regulile. Sunt publice pentru locuitori. Domn primar, esti dusmanul constantenilor.
49
2
E disperat ca nu il mai voteaza nimeni pe el si gasca lui hoti
58
5
Ce mai zici ?Nu mai donezi ceva ce nu este al tau? Mai mintene putin asa ne am obisnuit cu tine! Mincinisul MINCINOSILOR!
52
2
Sa vina odata la primarie Nicoleta Ploscaru ca nu te suporta nimeni Fatalau
10
46
Baaaaaaa, astia care comentati ! Vreti sau nu vreti sala polivalenta?
34
32
Acesti INFRACTORI care STAPANESC CONSTANTA de 26 de ani, trebuiesc OMORATI !!! Altfel va vor DISTRUGE pana si ultimul petic de iarba din constanta !!! Eu nu inteleg, daca exista DUMNEZEU, cum nu vede FARADELEGILE acestor GANGSTERI din CLANUL MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky-SCLAVUL FA.TALAU ? ? ? BLESTEMAT sa fii FA.TALAU, in VECII VECILOR !!!
53
14
Probabil primarului Cacadau nu ii mai place peisajul pe care il vede de la geam si vrea sa rada cat mai repede tot.
39
14
e in afara legii. Babu cum respira comite o ilegalitate, iar prostanul de fatalau o aproba imediat. Sper sa nu se destrame cuplul, si sa-i lase impreuna in spatele gratiilor.
68
14

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367