REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandalul maxi-taxiurilor din Constanța: GMS acuză că este victima unei campanii de denigrare

Scandalul maxi-taxiurilor din Constanța: GMS acuză că este victima unei campanii de denigrare

Replica API 14 august 2017 | 00:00 363

Reprezentanții Grup Media Sud reacționează în urma acuzațiilor apărute în mediul online, în contextul celui mai recent accident rutier, în care a fost implicat un microbuz al firmei. Reamintim că, vineri, 11 august, pe podul de Năvodari, un maxi taxi al acestei firme a intrat în coliziune cu un BMW ce nu i-a acordat prioritate de trecere, în urma impactului fiind transportate la spital trei persoane.

În microbuz, nu ar fi fost pasageri în picioare!

Potrivit reprezentanților GMS, „accidentul produs pe data 11.08.2017 pe podul din Năvodari a fost cauzat de șoferul autoturismului marca BMW care nu a acordat prioritate de trecere, potrivit datelor oficiale rezultate din ancheta preliminară a polițiștilor Serviciului Rutier”. Aceștia au mai subliniat că „în microbuz, la momentul accidentului, NU se aflau persoane în picioare. Drept urmare, NU existau mai mulți pasageri decât prevede legislația în vigoare. Clienții Grup Media Sud care au fost răniți în urma accidentului provocat de șoferul autoturismului se ridicaseră de pe scaune pentru că urmau să coboare și NU au călătorit în picioare pentru că nu existau locuri libere după cum, în mod neadevărat, a fost relatat în presă, dar și în mediul online”.

„Microbuzele GMS nu au fost implicate în accidente grave”

Mai mult, reprezentanții firmei de transport persoane acuză că împotriva acesteia se duce o campanie de denigrare, ce are drept scop înlăturarea lor de pe piață. „În ultima perioadă, astfel de informații neadevărate au fost propagate în presa din Constanța sub forma unor articole menite să creeze reacții negative în mediul online, să aducă trafic site-urilor respective și să prejudicieze grav imaginea Grup Media Sud, o companie care activează în orașul de la malul mării de ani de zile, timp în care microbuzele, care transportă zilnic mii de constănțeni, nu au fost implicate în accidente rutiere grave”.

GMS trece la acțiuni în instanță. Primul vizat, un consilier local din Năvodari

„De asemenea, împotriva companiei noastre a fost demarată o campanie de denigrare al cărui unic scop este înlăturarea Grup Media Sud de pe piața transportului în comun din Constanța pentru a face loc unei alte companii. Printre cei care au demarat această campanie se numără și Dumitrașcu Costel Aurelian, un consilier local din Năvodari, care va fi acționat în instanță pentru fiecare postare de pe Facebook, pentru fiecare articol publicat și pentru fiecare comentariu care a conținut cuvinte precum „CRIMINALI” sau alte cuvinte care au instigat la proteste publice sau violențe extreme față de șoferii Grup Media Sud sau conducerea companiei.

Grup Media Sud reamintește clienților că, zi de zi, încercăm să creștem calitatea transportului în comun din Constanța, depunem eforturi pentru modernizarea flotei de microbuze și avem grijă ca resursa umană a companiei noastre să satisfacă în cât mai mare măsură doleanțele dumneavoastră”, se mai precizează în comunicatul firmei de transport.

Consilierul local Dumitrașcu: „Vor să mute atenția de la neregulile lor, asupra mea!”

În replică, Aurelian Costel Dumitrașcu, consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari, din partea Partidului Mișcarea Populară Constanța, ne-a declarat, referitor la acuzațiile aduse: „Singurul interes pe care-l reprezint este interesul năvodărenilor. Pentru asta am fost votat și asta voi face până la capăt. Cei ce mă acuză de alte interese doar vor să mute atenția de la neregulile lor, asupra mea. Niciun operator de pe ruta Năvodari – Constanța nu folosește numărul de mașini specificat în licența de transport.

Consider că dacă s-ar respecta acest lucru, voi, călătorii, n-ați mai fi nevoiți să stați îngrămădiți în autovehiculele lor. Am anulat un miting (legal, cu toate aprobările), pentru că am crezut în bunăvoința operatorilor, care ar trebui să-și suplimenteze numărul de mașini, conform hotărârilor de Consiliu Județean. Până când nu veți beneficia de condiții de transport în comun decente, nu voi înceta să fac plângeri și sesizări la toate instituțiile abilitate. Consider că a venit momentul să trecem la normalitate și nu trebuie să cedăm până când nu se va întâmpla acest lucru”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moartea pe roti!
0
1
aici OPC nu mai are "tupeu" sa se bage???
3
1
Ce tupeu au astia de la GMS!!!Este sauna in microbuzele voastre,nenorocitilor!!Intr-o tara civilizata ati disparea in secunda doi.
6
0
Conducerea GMS s-a plimbat cu propriile microbuze,asa aleatoriu pe una din rute,inainte sa dea declaratii absolut halucinante cum ca de fapt ei sunt victimele,adica pe bune cata nesimtire.Nu stiu pe ruta Navodari dar va spun ca pe 305 dimineata cand pleaca lumea la munca oamenii merg la fel ca animalele iar microbuzele in interior sunt mai jalnice decat pe exterior,pur si simplu bataie de joc.Autoritatile nu fac nimic,probabil ca plicul oferit este destul de gros de s-a ajuns aici,sunt zeci de ani de cand sunt problemele astea,transportul in comun in Constanta este mai mult decat jalnic.
9
0
Judecata de apoi poate Tampitilor, pe cine dati in judecata? Orice om de pe strada cu un telefon sau aparat foto va poate furniza probe foto luate in orice dimineata din microbuzele voastre ....va mai dati si jigniti ipocritilor!
10
0
astazi ora 07:30 ,doua microbuze gsm 23 , intrau pe la pod perla ticsite in mamaia. Daca cineva nu ii dadea prioritate la coborarea de pe pod si intrarea in mamaia , soferul nu vedea nimic, erau cu bratele pe bord .NU NE INTERESEAZA BILETELE , TREABA LOR , MASINILE SUNT DATE LA COTA FIXA DE PREDAT , DAR VREM CONFORT SI SIGURANTA .
6
0
Daca nu ar fi atata coruptie in clasa politica din Romania si-ar face treaba ARR-RAR-politie-OPC si 100% aceste maxi taxi nu ar exista pe strazile Constantei.
13
0
Voi firmele de maxi taxi jeguri alterate de ce nu spuneti ca aveti numai jeguri de masini second hand si transportati oamenii precum sardinele.fraieri sunt si cei care circula zilnic.
14
1
GMS ul merge prin Navodari ca un dric mortuar. Viteza maxima 7-8km pe ora.
11
0
NU NUMAI GMS-UL ESTE PERICOL PUBLIC , CI TOATE MAXI TAXI-URILE DEOARECE MERG SUPRA PLINE, OPRESC ORIUNDE , CHIAT SI IN SENSUL GIRATORIU ! Pentru aceste maxi taxi nu exista reguli de circulatie ? Si pun pariu ca din 10 masini verificate 9 sunt epave !
18
0
Nu avea cum sa fie pasageri in picioare ptr ca de la urcare ii stivuim culcati unii peste altii ca sa incapa mai multi.Ceea ce s-a dovedit a fi o masura buna de protectie la caz de tamponare in trafic : fiind asezati ermetic nu s-au mai rostogolit in interiorul masinii ba chiar s-au mai creat cateva locuri ptr ca s-au presat mai bine
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108