REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

SCHIMBARE la șefia Colegiului Pedagogic Constanța, dar fără să se schimbe nimic!

SCHIMBARE la șefia Colegiului Pedagogic Constanța, dar fără să se schimbe nimic!

Replica API 13 mai 2019 | 23:51 1021

Schimbare de conducere la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, dar... fără să se schimbe nimic! Concret, conducerea Inspectoratului Județean Școlar Constanța a pus în aplicare o hotărâre definitivă a instanței de judecată și a întrerupt contractul de management al prof. Anamaria Ciobotaru, pentru a numi delegat în funcția respectivă, aceeași persoană!

La finele lunii ianuarie a.c., Curtea de Apel Constanța a decis, printr-o sentință definitivă, anularea rezultatului concursului pentru director susținut în anul 2016. Felicia Mădălina Belcin a cerut, pe 20 decembrie 2016, anularea actului administrativ reprezentat de rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de director în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” . În motivarea cererii ea a arătat că în septembrie 2016 s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director, a trecut proba scrisă, proba de evaluare a CV-ului și interviul, iar la ultima probă candidații trebuiau să depună câte o ofertă educațională, motiv pentru care a solicitat secretariatului să i se pună la dispoziție Planul de Dezvoltare Instituțională (PDI. În final, i s-a pus la dispoziție PDI –ul 2011-2016, a elaborat oferta educațională, dar la concurs însă i s-a spus că este expirat PDI-ul. A fost pusă să detalieze un PDI într-o viziune nouă, apreciază că directoarea Anamaria Ciobotaru a fost favorizată în concurs, mai ales că, spune Belcin, potrivit rolli, din comisia de concurs a făcut parte un membru profesor aflat în raporturi de subordonare față de directoarea colegiului. De precizat că respectivul membru a fost suspendat din funcție în perioada 2015-2019, timp în care a încheiat contract de management cu Inspectoratul Școlar al județului Constanța, ocupând funcția de inspector școlar pentru biologie. Belcin a formulat și contestație la ISJ cu privire la rezultatul concursului, însă a fost respinsă. Judecătorii i-au respins acțiunea, Belcin formulând recurs la Curtea de Apel, unde a câștigat, într-un final, instanța anulând, definitiv, concursul.

Pe 13 martie a.c., reprezentanții ISJ Constanța au primit motivarea instanței de judecată și au formulat „cerere de lămurire”. Pe 15 aprilie a.c., instanța a respins cererea respectivă. Într-un final, vineri, 10 mai a.c., conducerea ISJ Constanța a decis încheierea contractului de management a prof. Anamaria Ciobotaru, cea care a câștigat concursul din 2016, după cum a impus instanța. În aceeași ședință a Consiliului de Administrație, s-a luat decizia numirii respectivei profesoare în funcția de director, de data aceasta delegat.

F.B.

Citește și: Colegiul Pedagogic din Constanța rămâne fără director?!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ecuatia matematica a numirilor in functie, a functionat impecabil !
1
0
Asa ceva nu este permis! Este penal!
2
1
micile mari mizerii din educatie apar din nou pe tapet
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108