REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Se destramă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu sau speră să fie ajutat de PSD?

Se destramă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu sau speră să fie ajutat de PSD?

Replica API 18 martie 2020 | 08:47 1836

Ce se întâmplă cu ALDE? Mai este capabil partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu să supraviețuiască pe scena politică, în condițiile în care senatorii și parlamentarii se întorc la origini, în speță, la PNL, din cauza faptului că în prezent se dorește o alianță cu PSD? Despre aceste anomalii politice, am vorbit cu secretarul ALDE Constanța, Claudiu Ceti, care a făcut și un top al oamenilor care au plecat din ALDE la alte partide sau și-au făcut propriul partid.

Claudiu CETI

Secretarul ALDE Constanța a vorbit despre ruptura dintre PSD și ALDE, și implicit ieșirea de la guvernare a liberalilor de anul trecut. În momentul de față cei de la ALDE se află în ipostaza de a alege între două partide diametral opuse, cel puțin pe hârtie, PSD și PNL. „Eu nu i-am înțeles pe colegii mei, pe plan local, dar nu numai, care vor în continuare un parteneriat cu PSD. Întrebarea este alta. Pe cine dorește ALDE să crească? Dorim să recâștige PSD alegerile sau să piardă PNL? Am ieșit de la guvernarea cu PSD în urma unor nemulțumiri. Era o nemulțumire generală. Decontasem foarte mult la alegerile europarlamentare. Mai mult decât atât, simțeam că nu avem perspective, alături de PSD, culmea ironiei.

Este o mișcare la nivel național de a avea o alianță cu PSD

Claudiu Ceti atrage atenția că în momentul de față, cei din interiorul partidului, care erau atât de vehemenți cu PSD, își doresc o nouă alianță, chiar dacă anul trecut se voia o alianță liberală, cu PNL. „Acum, cei care erau cei mai vehemenți, cei mai înrăiți împotriva PSD, vor să facem alianță cu PSD. Aici se vede elementul de cinism în politică. În momentul acela, PNL era pe val, după alegerile europarlamentare, din 2019, toată lumea voia să meargă cu ei, mai ales că aveam animozități cu PSD pe plan local, iar acum tot aceștia sunt pentru o alianță locală cu PSD. Este o chestie pe mine care pe mine m-a surprins. Se vrea o alianță cu PSD la nivel național.Motivul plecării a mai multor membrii ai ALDE a fost chiar alianța cu PSD, care se dorește din nou în prezent. Mulți oameni sunt liberali, au creat PNL și nu s-au mai regăsit în actualul partid”, spune secretarul ALDE Constanța.

Claudiu Ceti a făcut și un top al celor care au plecat din ALDE

1. Andrei Gerea, fost președinte filială ALDE București, cel care s-a alăturat partidului Restart România, condus de candidatul la prezidențiale de anul trecut, Ramona Bruynseels.

2. Iani Popa, senator plecat la PNL

3. Senatorul, Dorin Bădulescu, care s-a reîntors la PMP

4. Senatorul, Viorel Ilie trecut în tabăra PNL

5. Senatorul, Marius Nicoară, cel care plecase acum doi ani din PNL se întoarce „acasă”

6. Teodor Meleșcanu, care s-a înscris în partidul Forța Națională

7. Grațiela Gavrilescu, care nu a mai intrat în grațile lui Călin Popescu Tăriceanu, care anunțase la sfârșitul anului trecut că intră alături de Teodor Meleșcanu în partidul Forța Națională, înființat de fostul deputat PSD, Remus Borza

8. Deputatul Toma Petcu în PNL.

Secretarul ALDE Constanța invocă și faptul că ALDE a rămas fără parlamentari, iar în momentul de față, partidul stă doar într-un senator și în doi deptați.”ALDE în prezent are un singur senator, Călin Popescu Tăriceanu și doi deputați: Anton Anton și Vosganian”, mai spune Claudiu Ceti.

Lăsat de izbeliște, ALDE nu are ce să facă în această situație și se vede nevoit să lase oamenii să plece. A devenit un fel de loc de muncă fără perspective, iar președintele partidului pare să se întoarcă la vechile metehne, neagreate de cei care au mai rămas în partid, în speță de înțelegeri cu PSD. „În mare parte, oamenii și-au dorit să meargă într-un partid liberal și mai mult decât atât, s-au întors de unde au plecat. Ei nu și-au mai dorit o apropiere de PSD. În ALDE, două treimi din președinții de filiale nu mai sunt. Cei care erau la alegerile prezidențiale, acum nu mai sunt. Au plecat pur și simplu. Cei care au dorit să continuie proiectul ALDE, au rămas indiferent de context”, a mai declarat secretarul ALDE Constanța.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de unde coloana vertebrala la taratoare, muste si moluste?
2
0
Din cauza lui Tariceanu si Ponta tara a ajuns varza ---
6
0
Veleitatile prezidentiale ale lui Cariceanu au dus ALDE aici unde e acum. Si unii l-au urmat orbeste...
8
0
Chematil inapoi pe CICIU. Cum care Ciciu? Ala de a fost frizer.
7
0
Fosila Cariceanu sa ne pupe in cur !
7
0
Bai Ceti vezi ca o sa iti creasca tate de femeie de la atata testosteron te ai mai operat odata vezi sa nu iti creasca uger de vaca in loc de coaie masonule, spala i sortzul lu Strutzu
9
0
sugative de bani autoesfintativa frecatori de menta ce sunteti nu aduceti nimic bun tarii
9
1
Hai sictir, dle ceti. Marele pulitician. Ce mai face tactu? O arde cu strutinsky acum, ca mazare este la parnaie.. Ai uitat, umflatel cand tepuiai oameni.daca si tu esti politician, sa te haleasca covid-19, sa scapam de tine si de gasca ta. Inca o data, HAI SICTIR.
14
0
07;28 PSD a ales guvernul actual jigodie !
4
5
niste jeguri, nu au facut nimic, niste hoti. nu ar trebui primiti la niciun partid. opriti traseismul daca sunteti cavaleri si aveti coloana vertebrala
18
1
Sa se duca in plm cu jigodiile de la psd ca acolo le este locul cu tot cu retardatul indragostit tarriceanu
16
3
care alde?care tariceanu? n.au disparut astia aparuti ca. o boala venerica?
19
1
ALDE si Tariceanu oameni de nimic care au tradat o alianta si acum se fac praf si vor dispare din politica. Asa trebuie sa se intample cu toti care nu urmaresc decat ciolanul. Urmeaza Pro Romania lui Ponta.
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272