REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se pot face PARCĂRI ECO pe spațiile VERZI? Video

Se pot face PARCĂRI ECO pe spațiile VERZI? Video

Replica API 20 decembrie 2021 | 14:09 3878

Din disperarea locurilor de parcare din municipiu, cetățenii au început să caute alternative și să le prezinte autorității publice locale. De exemplu, un constănțean i-a prezentat primarului alternativa betonării parcărilor și anume... parcările înierbate. Pe acest subiect, edilul a fost deschis și a declarat: „Trebuie consultată foarte bine și cu atenție legea. Lăsați-mă să mă informez”.

În Constanța sunt foarte multe spații verzi sau grădini care au fost transformate, ad-hoc, în parcări, din lipsa acută a acestora. Este deja știut faptul că în municipiu sunt, în total, 30.000 de locuri de parcare, din care 7.000 sunt în Mamaia, și peste 160.000 de mașini. În acest context, dându-și seama că Primăria nu își mai poate permite să piardă spațiile verzi, constănțenii vin cu noi propuneri. De exemplu, un constănțean i-a propus edilului Vergil Chițac să edifice parcări înierbate. Ce sunt acestea? Ei bine, sunt acele dale, găurite, prin care iese iarba. Un exemplu concret îl putem vedea în parcarea nouă, ce are ieșire în bulevardul Alexandru Lăpușneanu, de la City Park Mall.

Video:

Chițac: Trebuie consultată cu atenție legea

Prezent în studioul Replica de Constanța, Vergil Chițac a primit, în timpul audiențelor, o întrebare de la un constănțean dacă ar putea lua în considerare și aceste parcări înierbate ce ar putea fi edificate pe spațiile verzi. „Vă referiți la spațiile verzi dintre blocuri. Am mai văzut astfel de situații, omul a distrus spațiu verde, și-a făcut o rampă fix pentru mașina lui pentru a parca la bloc. Dacă un petec de pământ este spațiu verde, eu nu am voie să fac nimic acolo. Legea spune că spațiu verde trebuie prezervat ca spațiu verde. Chiar dacă aș vrea să fac parcări pe spațiu verde nu pot pentru că nu îmi dă voie legea. Trebuie să vedem exact dacă avem voie, conform legii, să punem acele dale, ca în parcarea de la City Park Mall, și să facem parcări. Trebuie consultată foarte bine și cu atenție legea.”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Astfel de parcări și în țară

Astfel de parcări se pot întâlni în mai toate orașele din țară, dintre care putem menționa Sibiul, Craiova, Ploiești, Iași și, chiar și în Tulcea. Potrivit specialiștilor, principalele avantaje ale unei parcări ecologice sunt: filtarea apei din precipitații, costuri mai mici de realizare și păstrarea unei zone verzi.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asfaltul permite apei de ploaie sa treaca, nu din cauza asta este nevoie de dale. Daca cineva trebuie sa treaca peste dalele alea de doi lei cu un carucior cu copil mic, sau cu un invalid, este foarte greu. Spatiul verde trebuie sa ramana spatiu verde, iar parcarea asfaltata. Vrem spatii verzi, mai punem si pe terase. Vrem parcari, mai facem si etajate.
1
2
In mangalea avem deja si spatii si parcari si primar chiar santem satui de atata mizerie de la primar!
0
1
nu mai puneti botul la toti idiotii , cum sunt comentatorii de mai jos .
11
3
Mos teaca o consulta bine pe lege cand vine parandaratul, da da, mao taie din ele dale dreakukui
4
9
Un cacat.....
5
10
Sigur...Spargeti parcarile care le aveti si puneti acolo dale si gazon . Ati avut si alei cu dale si s au scufundat in Tabacariei. Spatiu verde de sub mashina facut cu dale terasament si seminte de gazon ..o noua trasnaie de la Vergil...
7
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272