REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se prăbuşesc copacii în Constanţa! Răspunsul de la Spaţii Verzi: Nu există contract pentru acest serviciu!

Se prăbuşesc copacii în Constanţa! Răspunsul de la Spaţii Verzi: Nu există contract pentru acest serviciu!

Replica API 21 mai 2019 | 00:00 373

Incident la Asociaţia de Proprietari care era sancţionată acum 2 ani pentru că şi-a toaletat singură gardul viu

Incident la Asociaţia de Proprietari care era sancţionată acum 2 ani pentru că şi-a toaletat singură gardul viu

În urmă cu doi ani, cotidianul „Replica” de Constanţa prezenta cazul unei asociaţii de locatari care a decis să-şi toaleteze singură copacii. A primit avertisment din partea administraţiei locale, motivul fiind acela că nu există autorizaţie care să permită astfel de intervenţii. Toaletarea copacilor este în sarcina Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa..

„Noi nu am dat nici o autorizaţie. S-a dat în schimb un acord de toaletare pentru un castan situat în parcarea blocului X2”, declara, la acea dată, George Coman, şeful de la spaţii verzi. Cei care au făcut toaletarea de capul lor pot fi sancţionaţi conform HCLM 184 / 31.07.2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa.

Pus în faţa unei potenţiale sancţiuni, administratorul blocului amintit, Radu-Liviu Anghel, reacţiona în urmă cu doi ani: „La Asociaţia de Proprietari X2 s-au efectuat lucrări de toaletare, nu ciunțire, doar a arbuștilor. Pentru acest tip de lucrări nu este necesară autorizarea Primăria municipiului Constanţa. Toaletarea copacilor se va efectua în luna octombrie, conform adresei 27848 / 03.03.2017 emisă de Direcţia Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanţa”.

Iată că, după 2 ani, blocul în cauză revine în atenţia publică: un copac s-a prăbuşit ieri, blocând o alee de acces. Din fericire, în zonă nu era nimeni care să fie rănit! Dar... dacă ar fi fost?!

Administratorul, Radu Liviu, susţine că, mai cu seamă după incidentul de acum 2 ani, a tot sesizat administraţia locală să ia măsuri. Nu s-a întâmplat nimic, iar ieri, când copacul s-a rupt, reacţia celor de la Spaţii Verzi a fost: „Oricum nu puteam interveni, pentru că nu există contract!”.

„Mi s-a transmis că a fost organizată licitaţie pentru acest serviciu, de toaletare, dar... există la tribunal o contestaţie. Până nu se soluţionează, nu intervine nimeni”, susţine Anghel, care a pus la dispoziţia cotidianului „Replica” şi conversaţia avută cu reprezentanţii Direcţiei Gospodărire Comunală. „Asociaţia de Proprietari bloc X2 a solicitat toaletarea copacilor încă de acum 2 ani. Ne-au dat avertisment numai pentru faptul că am toaletat gardul verde. Am aşteptat să intervină serviciul specializat, iar ăsta este rezultatul. Bine că nu au fost persoane în zonă“, a conchis Anghel.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si ce vrei sa taiati pomi sa faceti blocuri ce stire de cacat numa blocuri in ct spati veri ioc
0
0
Asemenea oamenilor din oras!
0
2
In orice situatie trebuie sa existe o echipa de interventie rapida !
5
0
Alex, s-au facut multe cereri, de trei ani incoace- culmea - avizate favorabil toate; totusi, nu au venit niciodata. acum la fata locului se afla POMACOST
4
1
Fara o cerere in prealabil nu se taie nimic...dar ce sa stiti voi de normele europene si de sanctiunile taierii unui copac fara autorizatie. Primaria vede doar prin ochii cetatenilor. Aveti aplicatie pentru sesizari Constanta, dormiti pe voi?
0
5
in principal , treaba mea este sa nu fac nimic
6
0
cum mama ei de treaba nu exista contract ? dar pomii ciuntiti din oras cine i-a ''tolaetat'' ? ca doar saptamana trecuta au taiat pomii pe 1907.
12
0
Tu esti in stare de ceva?DEMISIA!Sa vina cineva care poate si vrea sa faca treaba!
9
0
Pai bre nu avem contract la export si nici cu pensionarii din PALAZ S ca sa le dam MOGA moca.
4
0
copac ce sta sa cada !!! cate tel a,,,dat ,,,,,,,,,,,,degeabba..............
3
0
pai sa dea repede contractul firmei de casa POMACOST, mazare are sigur nevoie de bani zilele astea
13
0
Constanta are la ora actuala cel mai slab primar .Tot orasul este o dovada a proastei organizari, spatii verzi neingrijite,cosuri de gunoi de toate tipurile,avem bancute in statiile de autobuz dar nu avem cosuri de gunoi,parcul Tabacariei se degradeaza in fiecare an...
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218