REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Se reabilitează drumul Năvodari – Corbu: va avea patru benzi și piste pentru bicicliști!

Se reabilitează drumul Năvodari – Corbu: va avea patru benzi și piste pentru bicicliști!

Replica API 15 iulie 2019 | 00:16 1497

Șoseaua care leagă orașul Năvodari de Corbu, referitor la care șoferii au reclamat în repetate rânduri, în ultimii ani, faptul că este într-o stare deplorabilă, fiind acoperită cu „sute de cratere”, va intra în reabilitare totală. Lucrările ar urma să înceapă luna viitoare, valoarea proiectului este de 4,8 milioane de euro, iar drumul urmează să aibă patru benzi și să fie prevăzut și cu piste pentru bicicliști.

„Drumul groazei”. Astfel a fost caracterizat, în repetate rânduri, DJ 226, șoseaua care face legătura între Năvodari și Corbu. Podul rutier dintre Midia și Corbu stă să cadă, acuză șoferii de ani buni, iar șoseaua este acoperită deja de „cratere” periculoase. Încă de anul trecut, primarul Năvodariului, Florin Chelaru, anunța intenția de a reabilita drumul, în cadrul unui proiect transfrontalier cu Bulgaria, „Silistra- Ecofriendly – Viable – Electrical – Năvodari Transport”.

Lucrările de reabilitare ar urma să înceapă în luna august, după ce a fost semnat contractul de execuție.

„Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat contractul de EXECUȚIE pentru reabilitarea și modernizarea drumului către Corbu, Platforma Industrială Midia - Năvodari, cale de acces către nordul județului Constanța și Delta Dunării.

Firma contractantă lucrează deja la partea de proiectare, urmând ca de luna viitoare să fie aduse utilajele și să înceapă lucrările.

Având în vedere că lucrările vor fi de amploare, vom comunica în timp util toate restricțiile de circulație, astfel încât disconfortul creat participanților la trafic să fie cât mai mic”, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

„Drumul va fi reabilitat și modernizat pe 4 benzi, fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a șoselei, cu elemente de siguranță rutieră Totodată, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne - multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.

Valoarea finală a proiectului este de 4,8 milioane euro. Investiția este finanțată din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria”, au mai arătat reprezentanții administrației locale.

Menționăm că drumul este important pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării.

F.B.

Citește și: VIDEO. Şoseaua dintre Năvodari şi Corbu intră în reparaţii în 2019. NU şi PODUL PLIN DE CRATERE!

Drumul GROAZEI Năvodari - Corbu va fi reabilitat din fonduri structurale

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multim primariei psd navodari spor si succes la mai multe cel mai bun partid
2
2
Sa se ia in calcul debitul colectat in urma ploilor torentiale care inunda soseaua!!!
5
0
In sfarsit o idee foarte buna. Este dezastru sa circuli pe aceasta artera numita drum. De altfel cred ca drum este denumirea corecta si nu strada sau sosea. Atatea gropi cate sunt acolo, mai rar poti sa vezi.
2
0
pizde pantru biciclisti?
1
1
Eu nu folosesc drumul ala, ca nu am treaba incolo, dar vreau si eu sa imi dau cu parerea!
1
0
De prost cu pista ta de bicicleta. Fa sistem de drenaj si canalizare cretinule
8
2
O sa fie la fel ca cel din navodari spre lumina, plin de gropi si fara sistem de canalizare.....
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108