REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO. Şoseaua dintre Năvodari şi Corbu intră în reparaţii în 2019. NU şi PODUL PLIN DE CRATERE!

VIDEO. Şoseaua dintre Năvodari şi Corbu intră în reparaţii în 2019. NU şi PODUL PLIN DE CRATERE!

Replica API 20 noiembrie 2018 | 00:27 729

Sursă foto: Dragoș Laurențiu Popa, Facebook

Șoseaua care leagă orașul Năvodari de Corbu este într-o stare deplorabilă, fiind acoperită de „sute de cratere”, după cum reclamă de ani buni șoferii, iar podul rutier de pe același tronson de drum „stă să cadă”. Administratorul tronsonului de drum este Primăria Năvodari și, după cum a afirmat primarul Florin Chelaru, șoseaua va intra în reparații de anul viitor, în cadrul unui proiect de cooperare transfrontalieră. În ceea ce privește podul rutier, însă, șoferii vor trebui să mai aștepte, pentru că nu au mai fost bani și pentru reabilitarea acestuia!

Șoferii care circulă pe DJ 226, șoseaua care face legătura între orașul Năvodari și comuna Corbu, pe podul rutiere dintre Midia și Corbu, constată cu indignare că podul stă să cadă. Asemenea drumului, și podul era plin de gropi, ba chiar au apărut adevărate „cratere” în covorul asfaltic, cu adâncimi care pun în pericol siguranța circulației și a participanților la trafic.

„Așa arată podul care face legătura între comuna Corbu și orașul Năvodari. Pe dedesupt trece linia de cale ferată care duce spre rafinăria Rompetrol. Podul stă să cadă, iar dacă podul va cădea, singura alternativă pentru locuitorii din Corbu va rămâne un drum aflat la aproximativ 20 de kilometri. Dar și acela poate fi parcurs doar cu o mașină de teren.

Podul a fost realizat pe vremea lui Ceaușescu și nu pare să fi fost reabilitat. Este plin de gropi, de găuri. În opinia mea, de nespecialist, mai are unul sau doi ani. Dar este părerea mea de nespecialist! Nici gardul nu a mai fost vopsit, după cum se poate vedea, pe alocuri terenul o ia la vale, se surpă. Iar pe marginea drumului se aruncă moloz. În continuarea podului, și drumul este într-o stare jalnică, sunt cred vreo 700 de gropi, nu le-am numărat, dar așa pare”, a transmis un localnic exasperat deja de starea podului și a șoselei. Mai ales că, așa cum arată localnicii, situația trenează de ani buni.

De altfel, cotidianul „Replica de Constanța” prezenta, în urmă cu câteva luni, semnalul de alarmă tras de un alt localnic, cu privire la același pod rutier: „Când circulați pe podul de la Midia spre Corbu sau invers, spre Navodari, ar fi bine să stiți şi ce se află dedesubt. Şi că fiecare traversare este de fapt un risc pentru voi si cei din mașină. Am fost curios sa văd şi vă arăt şi vouă.

Aşa că, uşor,uşor, fară să țopăiți, mergeți încet, poate nu o să fiți chiar voi ghinioniştii ce veți apărea la ştiri cu un elicopter Smurd pe fundal si cu Arafat la telefon. Şi dacă vedeți maşina din fața voastră dispărând brusc, când sunteți pe pod... nu este de la vedere, ci o găsiți jos pe calea ferată. Ei vor fi la știri nu voi”, posta pe pagina de Facebook localnicul respectiv.

Motivul pentru care podul rutier nu va fi reabilitat, deocamdată

Atât podul rutier, cât și șoseaua care face legătura între Năvodari și Corbu, sunt în administrarea autorității locale din Năvodari. Pentru reabilitarea șoselei a fost găsită o soluție, astfel că, după cum a anunțat primarul Florin Chelaru, reparațiile vor demara în 2019. Investiția va fi realizată în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră „Silistra- Ecofriendly – Viable – Electrical – Năvodari Transport”, realizat în parteneriat cu Primăria Silistra, din Bulgaria.

În cadrul proiectului, care are o valoare de peste 7,74 milioane de euro, va fi turnat un covor asfaltic nou pe o lungime de 3,8 kilometri, drumul va fi modernizat pe patru benzi, urmând să fie realizate piste pentru bicicliști pe ambele sensuri, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu stații de autobuz moderne. În același proiect, în oraș vor fi montate 36 de stații de autobuz moderne, panouri de informare și vor fi realizați încă 7,2 kilometri de pistă pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație.

Reabilitarea nu vizează însă și podul rutier respectiv, căci acesta nu a fost inclus în proiectul de cooperare transfrontalieră și nu există fonduri pentru repararea lui, în acest moment, a precizat pentru „Replica de Constanța” primarul Florin Chelaru.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

MESAJ DUR al unui constănțean legat de starea podului dintre Midia și Corbu: „Poate nu o să fiți chiar voi ghinioniştii ce veți apărea la ştiri cu un elicopter SMURD pe fundal și cu Arafat la telefon”

Drumul GROAZEI Năvodari - Corbu va fi reabilitat din fonduri structurale

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Soseaua de care v-ati apucat in urma cu doi ani dintre Navodari si Lumina o mai faceti Domnule Primar? Cand v-ati apucat de ea ziceati ka va fi gata in jumat de an, acum arata ca drak. jumatate reabilitata cu pista de bicicleta si lampi solare iar cealalta jumatate pana la Lumina Cambogia! Gatuita de abia trec doua masini, fara borduri si intinsa ka pisatul boului! Rusine
4
0
... ai toti masini de teren : Jeep , Volvo , Mercedes ML etc. Iar unul lucreaza maistru la Midia ! S-au dotat baietii de la drumul spre Lumina , ca sa mearga cu plocon la puscariasu cu gradina zoologica !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218