REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Secretarul de stat Sirma Caraman se află în spatele afacerii blocului din Faleză Nord

Secretarul de stat Sirma Caraman se află în spatele afacerii blocului din Faleză Nord

Replica API 21 octombrie 2017 | 01:35 1228

VIDEO – utilajele intervin asupra malului de pământ!

VIDEO – utilajele intervin asupra malului de pământ!

Blocul care se construieşte în Faleză Nord, inclusiv cu intervenţie asupra malului care susţine zona, are ca beneficiar o societate din Tulcea, specializată în produse de panificaţie – SC Cristian Impex. În acte, societatea abonată la fonduri europene, aşa cum vom arăta în continuarea articolului, este reprezentată de tânărul Cristian Caraman. Societatea deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro. Nici nu este de mirare că societatea s-a descurcat atât de bine în hăţişul birocraţiei, de vreme ce mama lui Cristian Caraman este fostul director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, Sirma Caraman. De altfel, Sirma Caraman este adevăratul cap al afacerii. Iată că, de la modesta patiserie la fabrică şi moară de cereale, familia Caraman investeşte într-un bloc care va avea ca destinaţie locuinţe de vacanţă şi regim hotelier.

Despre blocul care a suscitat interes întrucât lucrările par a depăşi limita bunului simţ şi al legalităţii, amintim că, în 2015, societatea familiei Caraman încerca să obţină certificat de urbanism pentru modificarea proiectului de construire a unui imobil P+2E cu destinaţie locuinţe colective şi spaţii comerciale în limita a maximum 25% din suprafaţa construită. Astfel, el dorea să ridice un bloc cu şase etaje şi comerţ la parter, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Ulterior, problema a fost rezolvată – după cum arată şi imaginile de la faţa locului! Blocul are, cu siguranţă, mai mult de 2 etaje (cât se solicita iniţial) şi, evident, se extinde cât doreşte proprietarul, inclusiv lucrând pe versantul de pământ pe care toate construcţiile din zonă se bazează că le vor susţine. Dacă le vor mai susţine în condiţiile unei ntervenţii asupra falezei!

Însă, nu e exclus ca toate autorităţile implicate în eliberarea de avize şi autorizaţii privind lucrările executate la acest bloc să fi fost “fermecate” nu doar de oportunitatea acestei investiţii, cât mai cu seamă de faptul că, între timp, Sirma Caraman nu mai este director la Consiliul Judeţean Tulcea. Sirma Caraman este în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Este cea care a preluat, pentru o zi, atribuţiile fostului ministru constănţean al Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Pentru cei care nu au luat în seamă acest amănunt sau l-au uitat, amintim că Sevil Shhaideh, încă ministru la data de 11 octombrie 2017, i-a delegat atribuţiile pentru o zi Sirmei Caraman, pentru ca aceasta să poată participa la şedinţa de Guvern. Motivul: în ziua cu pricina ex-ministrul Shhaideh s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată în dosarul Belina, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Ulterior, Shhaideh a demisionat din funcţia de ministru, dar nu a plecat de tot din Guvern, fiind numită consilier de stat.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/cand-toata-lumea-doarme-si-smecherii-n-au-somn-se-fura-faleza-cu-excavatorul-in-faleza-nord-333550/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102