REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Şedinţă de Consiliu Judeţean cu scântei: contre între Palaz şi Cruşoveanu! Liberalul vrea să devină vedetă

Şedinţă de Consiliu Judeţean cu scântei: contre între Palaz şi Cruşoveanu! Liberalul vrea să devină vedetă

Replica API 27 noiembrie 2018 | 00:00 316

Consilierii PNL s-au abţinut la vot în cazul mai multor proiecte

Consilierii PNL s-au abţinut la vot în cazul mai multor proiecte

Consilierii județeni constănțeni s-au întrunit luni, 26 noiembrie, în ședință ordinară, pentru a supune la vot mai multe proiecte. Unele dintre acestea au stârnit mai multe discuții în rândul opoziției. Din cele 40 de proiecte aflate pe ordinea de zi, trei au fost retrase. Este vorba despre proiectul privind validarea unui mandat de consilier județean, respectiv al lui Leonard Tănase, în prezent consilier local ALDE Mangalia.

Acesta ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Daniel Learciu, exclus din partid. Learciu a obţinut în instanţă "anulare act administrativ ORDIN NR 491/25.10.2018" emis de Prefectul judeţului Constanţa, prin care era constatată încetarea mandatului. Fapt pentru care, și-a reluat postul.

Celelalte două proiecte retrase sunt: proiectul privind modificarea componenței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism și a Regulamentului de organizare și funcționare, respectiv proiectul modificarea componentei Comisiei Tehnico-Economice și a Regulamentului de organizare si funcționare din cadrul Consiliului Județean Constanța. Alte două proiecte nu au fost supuse la vot, la intervenția consilierilor județeni PNL.

Este vorba despre aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru iarnă 2018-2019 ce vor fi aplicate de Regia Autonoma Județeană de Drumuri și Poduri Constanța în reorganizare, în judicial reorganisation, en redressment.

Marian Crușoveanu a explicat motivul pentru care grupul PNL refuză să voteze: "N-am avut documentația, nici comisiile de specialitate n-au putut vedea acest material. Mai mult, și raportul Curții de Conturi este stufos. Propus să-l amânăm, pentru o ședință de îndată ce va avea loc săptămâna aceasta, să putem studia documentația."

"Eu aș propune o discuție cu consilierii despre raportul Curții de Conturi despre activitatea de deszăpezire pentru perioada 2016-2017", a intervenit șeful RAJDP Constanța, Lucian Lungoci. Palaz a propus amânarea până la sfârșitul ședinței, pentru a se dezbate proiectul timp de o oră, după care să fie propus la vot în aceeași zi. Grupul PNL nu a fost de acord, motivând că are nevoie de mai mult timp pentru a fu documentat. "Această documentație trebuie studiată", a precizat Crușoveanu.

Secretarul județului, Mariana Belu, a intervenit, precizând că proiectul nu poate fi dezbătut si votat în ședința ordinară, căci n-are aviz de specialitate și va trebui convocată o ședință de îndată. Consilierul Marian Crușoveanu a luat, din nou, cuvântul, adresându-se vicepreședintelului CJC, Claudiu Palaz, într-un mod ironic. "Resping chestiile făcute pe genunchi. Domnule Palaz, sunteți un profesionist, așa cum ați declarat. Făceti-vă treaba de profesionist", a spus consilierul.

"Dacă aveți majoritate în CJC, nu înseamnă că aveți și dreptate", a continuat el. În final, s-a decis ca documentația referitoare la proiectul 10 să fie consultată marți, 27 noiembrie, ulterior consilierii fiind invitați în ședință de îndată să-l și voteze.

Cel de-al doilea proiect care a stârnit discuții face referire la încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” asupra unor imobile situate în judetul Constanța, localitatea Eforie Sud, str.Republicii nr.7 și aprobarea trecerii acestora din domeniul public al județului Constanta în domeniul privat al judetului Constanța, în vederea desființării acestora prin demolare. Și acesta urmează a fi introdus într-o ședință viitoare, tot la intervenția PNL. Crușoveanu spune că nici aici nu există documentație.

Proiectul privind completarea Anexei nr.6 din Hotărarea Consiliului Județean Constanta nr. 10/2018 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2018, dar și modificarea listei de investiții, pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Consilierii PNL s-au revoltat de faptul că, pe lista de investiții a fost inclusă și plata sumei de 200.000 pe niște containere modulare.

Concret, Muzeul își propune achiziționarea a patru containere metalice cu toate utilitățile necesare, pentru a acoperi necesitățile apărute în ultimii ani, aceea de a păstra în structuri metalice controlabile a aparaturii și a restului inventarului folosit de arheologi în săpătăturile arheologice sistematice și preventive de salvare. Totodată, acestea pot fi folosite și ca dormitoare, respectiv ca depozite temporare pentru materialele arheologice de patrimoniu pe perioada desfășurării cercetărilor arheologice.

Marian Crușoveanu a spus că i se pare absurd să plătești zeci de mii de euro pentru un container, fapt pentru care s-a abținut de la votul proiectului. La fel și colegii lui. În replică, reprezentanții muzeului spun că nu simple containere, sunt niște obiective menite să ofere siguranță unor obiecte de foarte mare valoare din patrimoniul muzeului.

Precizăm că, la un moment dat, consilierul PSD Vasile Moldovan a intervenit și a cerut celor de la PNL să nu mai vorbească atât de mult. La rândul său, Palaz a spus: ”Suntem politicieni, dar ne facem de râs în ultima clipă”.

M.P.

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teparule sa dai bani la oameni inapoi. Ai luat bani cu imprumut si acum nu mai recunosti. Ameniti oameni cu sorta procuroare si cu prietenii judecatori. Le platesti vacantele la procurori si judecatori. Esti plin de datorii. Iei spagi si nu rezolvi nimic promiti functii si posturi. Sa dai banii ba !
0
0
Bravo Marian!!
2
0
Aschia nu sare depare de trunchi. Asa se va intampla si cu Crusoveanu jr. nu are cum sa se lepede de trecutul lu tasu. Despre ce vorbim ? Furturi, violenta, camatarie, reglari de conturi etc. Stie dl. Nicu si altele.
2
3
Bai brailoiule ai furat in spania ca hotul, ai furat in romania , cand te o lua si pe tine DNA ul la puricat vai de steaua ta
6
2
Rezultanta "fiilor tatilor" . . .lor!
3
3
Marian Crusoveanu uitate la tactu ce face in Eforie , ati ajuns oameni politici furand din buzunarele cetatenilor. Din cauza lui tactu ai decazut in disgratia tuturor.
5
7
S-a trezit fiul de camatar peste noapte om politic! Tara de infractori, Crusoveanu asta era spargator de case in Eforie pana sa devina ginerele lui Grigore Comanescu
6
7
Ce faceti cu CRIMINALUL DE BADESCU LAURENTIU MENEJERUL DE LA AMBULANTA. Schizofrenicul asta a omorit o fata din Navodari si a distrus toata ambulanta. El si cu monstrul de nevastasa Reli hoti astia ne fura toti bani DIICOT INVESTIGATI CAZUL DE OMOR DIN DATA DE 23 Iulie ora 18
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272